Matura [Združena tema]
Vprašanje glede odlomka pri slovenščini..
Predvidevam, da se 2. naloga oz. vprašanje glede vsebine dela navezuje na prebran odlomek? Kako je potem s temi kombinacijami..
Dobim npr. Antigono za prebrat, v Sofoklesovem dvojčku pa bi raje razlagala Ojdipa..?
In še:
Pri branju dramskega besedila preberem vse (tudi vloge in didaskalije), ali samo govorjeno besedilo?
Predvidevam, da se 2. naloga oz. vprašanje glede vsebine dela navezuje na prebran odlomek? Kako je potem s temi kombinacijami..
Dobim npr. Antigono za prebrat, v Sofoklesovem dvojčku pa bi raje razlagala Ojdipa..?

In še:
Pri branju dramskega besedila preberem vse (tudi vloge in didaskalije), ali samo govorjeno besedilo?
Klea_ napisal/-a:Vprašanje glede odlomka pri slovenščini..
Dobim npr. Antigono za prebrat, v Sofoklesovem dvojčku pa bi raje razlagala Ojdipa..?![]()
Če prebereš Antigono, tudi razlagaš Antigono

Klea_ napisal/-a:In še:
Prebereš vse.
red_rose napisal/-a:ma to pa v bistvu pol kr po obcutku ocenijo al kaj?! kok dolg pa ste notr?
torej komisija proti koncu dneva k so ze utrujeni in mal pod vplivom vsega pvoedanega sigurn ze mal drugac ocenjuje...cist prevc subjektivno, a ni? biggrin
Ocenijo, bolj kot ne, po občutku ja. Saj majo neka navodila za ocenjevanje, samo se jih pomoje nihče ne drži čist strogo. Oceni pa te tisti profesor, ki te uči. Pri nas so se pri matematiki malo posvetovali, pri slovenščini pa je ocenila čisto sama.
Klea_ napisal/-a:In še:
Prebereš vse.
amm..pr ns smo pa u šol vedno bral samo govorjeno besedilo..in nm je rekla da če bereš didaskalije je to napaka...
Let me hold you
For the last time
It's the last chance to feel again
But you broke me
Now I can't feel anything
For the last time
It's the last chance to feel again
But you broke me
Now I can't feel anything
-
- Cosmopsiho