Lešnik;
ti moraš najprej jit k svojemu okulistu, se posvetovat če je za tvojo "bolezen" sploh primerno da nosiš leče... Potem ti tam pregleda dioptrijo, in približno oceni kakšno dioptrijo leč potrebuješ...
Jaz mam leče že kakih 9 let (sploh ne vem več

), in takrat mi še niso gledali bazne krivine (al če so mi pa ne vem... Jaz vedno pri optiku samo povem svojo dioptrijo pa je..)
Jaz sem šla takrat na pregled k enemu zasebniku, ki mi je najprej samo razložil, kake vrste leč obstajajo, mal smo se pomenila katere bi ble najbolj primerne zame itd... Potem sta mi s sestro pokazala kako se jih vstavlja v oko, kako se jih čisti in shranjuje itd... Dobila sem testne leče- poltrde, ki sem jih nekaj dni nosila samo po 1 uro.. Potem sem testirala še mehke, in se potem odločila za mehke... (ja to je blo fuuul nazaj, tako da so ble poltrde še aktualne

)...
Potem sem šla še nekajkrat na pregled, če z lečami dobro vidim , mal mi je svetoval koliko časa na dan jih naj nosim na začetku itd... Potem sem naročala leče pri njemu, in mi je vsakič ko sem jih prišla iskat še kaj svetoval in me obveščal o novostih na tržišču...
Zdej je na žalost ta zdravnik že v penziji, zato pač kupujem leče v optiki; preglede pa opravljam samo še pri okulistu...
Tudi pri anvadnemu optiku se lahko naročiš na pregled... Ti kar povej direkt da leč še nisi nosila nikoli, in da te morajo pregledat... Pa to se seveda vse plača...