Ashley*** napisal/-a:Ime?

Ime sva mu dala Til.

moi T napisal/-a:Ja ja sami firbci smo tle, jez bi tudi zvedla kako mu je ime

. Kako pa je potekal porod? Kakšno maš ti izkušnjo s tem?
hja, mene je blo zadnji mesec strah poroda k pr norcih. Samo če je šlo notr, more it tut vn, haha,
En dan pred rokom, sem imela amnioskopijo, kjer ti pogledajo koliko si odprt, in če je voda že dovolj zrela. Tisto jutro oz. že ponoči sem čutila tudi rahlo zbadanje in nisem vedela, da so to že popadki. Ker pa sem bila odprta že 3 cm, sem se kar odločila, da grem rodit, pa kar bo, bo.
Najprej te sklistirajo, kar sploh ni tako hudo kot pravijo nekatere, ampak ok. V bistvu eno uro traja vsa ta procesija.
Potem so me dali v porodno sobo, kjer so mi dali umetne popadke, ker svojih še nisem imela tako močnih. Potem so mi še prebodli mehur, da mi je odtekla voda, in je šlo potem vse lažje. Umetne popadke sem začela čutiti že po dobrih 10 minutah, in so bili kar pogosti. So pa tudi kar fejst boleli, tko da sem mojemu, ki je bil ob meni rekla, da bo najin otrok edinček, da ne bom imela nobenega otroka več.
Ampak sem se takoj, ko sem dobila malo štručko v naročje premislila, ker resnično pozabiš na vso bolečino, ki jo daš skozi med porodom. Je pa res, da me je zadnje pol ure najhuje bolelo, ker moraš med popadkom še pritiskati, da otroku pomagaš da pride na svet.
Sem pa imela v 3,5 urah svojega buhtlčka v naročju, kar se mi zdi malo za prvi porod.
Tako da, jaz sem imela porod za zelo lepo izkušnjo, in sem vesela, da sem lahko rodila po naravni poti. Je pa vsak porod drugačen, tako da imate lahko ve še lažjega.