Vprašaj me... #47

Klepetalnica, info, humor in ogromno drugih zanimivih reči...
Odgovori
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Re: Vprašaj me... #47

Neprebrana objava Napisal/-a hayley »

Nedoločen, podpisala po enem letu dela.

Ahh, cimr aima tudi vse od iste firme, jaz mam pa čist vsak izdelek od druge. Afrodita se edino parkrat ponovi, z navadno kremo, kremo z spf za obraz in sufflejem za telo. Čeprav zdaj zadnji čas uporabljam dnevno samo serum in olje, nobenih krem.

Ponavljam + potovanje Afrika vs Indija
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
Uporabniški avatar
_patchouli_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: Na soncni strani Himalaje

Neprebrana objava Napisal/-a _patchouli_ »

Mislim, zaposlena sem v lastnem podjetju, tako da za nedolocen cas :D
Afrika je cel kontinent, ze indija je ogromna, tako da odvisno od casa in katere drzave/dela indije. Bi sla recimo raje v Namibijo kot Zahodni Bengal, a raje na Andamanske otoke ali Arunachal in tisti konec kot recimo Egipt.

Ponavljam zadnje vpr
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Ja, bom natančneje napisala: Ali S del Indije (menda je jug še bolj vroč?) vs Afrika (brez Egipta, Maroka, J. Afrike - kar je bolj turistično..). čas cca. 2 tedna.
Uporabniški avatar
_patchouli_
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Indija se mi zdi logisticno lazja za potovat in cenejsa. Imas dobre povezave z javnmi prevozi v se tako zakotne kraje (ceprav je mogoce samo en shared van ob 5-ih zjutraj). Ampak traja, sploh cez himalajo. Vlaki so pa tako super. Je pa baje bolj kulturni sok. Afrika zna biti kar draga, sploh kaki safariji, trekking itd. Plus tega, da je fajn met lastni prevoz, ce ne potujes ravno med regijskimi sredisci, ker ni toliko javnega prevoza. Jaz to govorim bolj iz tega, kar sem brala, bila sem samo v Ugandi in je moja izkusnja tocno taka. Je bilo pa super, vredno vsakega denarja. Sem imela sotor s sabo in vecina hostlov ti pusti sotorit na dvoriscu za drobiz. Celo v enem 5* resortu so mi to dovolili, tako da sem zakolicila ob infinity pool s neverjetnim razgledom na nacionalni park.
Za indijo pa pravijo, da jo ali vzljubis ali zasovrazis. Meni je pac tako, meh. Bi se sla, ampak mi ni top priority. Bi raje kot indijo sla se enkrat v Nepal, kjer se da za 2 tedna res eno tako fajn turico naredit.
Uporabniški avatar
v-e-s-n-a
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a v-e-s-n-a »

Afrika definitivno. Verjetno JAR.

- - - -

Najbolj čudno vprašanje, prejeto na razgovoru za službo?
Uporabniški avatar
_patchouli_
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Koliko ima moj moz place :D

Ponavljam
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Ja vprašanje je bilo Afrika brez Južnoafriške, Egipta, Markoka in tipičnih bolj razvitih/ turističnih (sopotnik noče v JAR, v Maroku, Egiptu že bil).. vs Indija.

Me skrbi ravno cena ja teh Afriških držav, premikanje in vse to.. Pa še cepljenje je priporočljivo ponekod. V Ugandi in Rwandi je sopotnik že bil, tako, da nekaj drugega..

hm.. do zdaj sem bila samo na 3 firmah na razgovorih in ne bi rekla, da sem kjerkoli dobila kakšno nenavadno vprašanje... Vsa taka najbolj tipična, ki jih na netu prebereš pod vpr. na razgovorih..

Ponavljam
mmm
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a mmm »

Neki hudo cudnega se ne spomnim, me je pa en top manager (v drugem krogu) v eni firmi "drkal", ko je od enega delodajalca slisal nekaj slabega o meni. Je mislil, da si me lahk privosci :)

Sm rekel npr. da nisem toliko za delo z ljudmi, da imam raje racunalnike, pa dobim nazaj: "Zakaj tako mislite? Kdo ti/vam je to povedal?"

In se je nadaljevalo se pri drugih temah

Sej pol so me pa po linkedinu spet vabili k sebi, ista firma, drugi sef = middle manager. Sm mu rekel naj se s svojim top managerjem najprej zmeni :twisted: No, sm bil odrezav, z onim middle managerjem sva pa na neke delavnice skup hodila, in sm ga ocitno tko dobr odrezavo odrezal, da me tam vec ni hotel poznati, niti pogovarjati se z mano ne

Drgac, neokusno je ko sprasujejo o druzinskem statusu. Samo ker hocem sluzbo tega ne problematiziram, ampak praviloma kar vprasajo, ceprav ne bi smeli. Tam kjer te hocejo vzeti potem po ovinkih gredo, kje zivis, koliko otrok, koliko stari. Al pa te preko svojih otrok hocejo spravit v pogovor. Saj ne zdi se mi kot moskemu to nic takega, lahk bi tud preko drugih zvedli, sam vseen

Ponavljam :)
"Tema je tvoja svetloba.
Tvoje omejitve so tvoje iskanje." (Rumi, 42)
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

OT: Za koliko časa si bila v Indiji Pačuli? Rajastan ali kakšen jug? Poleti? Se bolj za Indijo nagibam(o).
Sarissima
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Sarissima »

Pa nič posebnega, ful je bilo awkward edino ko me je HR na enem razgovoru driblal da hoče NUJNO primer situacije, kjer sem morala narediti nekaj kar ni v skladu z mojimi vrednotami in kako sem se takrat počutila in kako sem se s tem spopadla :| :| .
Odgovor, da še nisem bila v situaciji, kjer bi me nadrejeni silil delat nekaj proti mojim vrednotam in da na takem delovnem mestu niti ne bi želela delati ga ni zadovoljil. Ne spomnim se niti kaj točno sem potem spalamudila da mi je dal mir in smo šli lahko naprej.

Fotkaš kaj se ti v življenju dogaja ali niti ne? Kaj potem s temi fotkami narediš - socialna omrežja, arhivi na računalnikih/trdih diskih, razvijaš fotke, fotoknjige, scrapbook, polaroid fotke.......? Ali rad pogledaš fotke, albume ko h komu prideš na obisk?
...But because I saw you. Someone like me. Someone so scared that the only way you know how to handle things is by worrying your way through them. That's what you and I are. Worriers.
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

No, to je spet eno čist tipično, iz zvezka, vprašanje od HRja. Se mi zdi, da tej HRji imajo ful izi job, to bi še js komot bila. Tudi na mojem zadnjem razgovoru, je prišel en HR, kot da je na kaki pijači s frendi ali na žuru, cel sproščen, vprašanja pa vsa taka najbolj tipična, da ne rabiš višje inteligence, za to sprovest.

Najprej nisem popolnoma nič fotkala, potem so me kdaj pred par leti frendice v skupnem pogovru napisale, naj še jaz nardim kako fotko, kaj počnem, selfi. Sem se lih malo navadila na slikanje. Zdaj odkar se družim s K, sem pa dosti več se navadila slikat, ker on dosti slika.
Jih imam na telefonu in nekaj v skupnih messenger pogovorih.

Zadnji paketi slikanj so Lignano - bajkerski festival, potem rojstni od frendice - njenega otroka (sem naredila samo par, slik s telefonom od Kja, ker se mi očitno ni dalo mojega iz torbice vzet, imam zdaj tudi te slike na svojem telefonu in od fotoaparata od frendice), Krn, Nanos, Otliško okno nad Ajdovščino..
Kar je na družbenih omrežjih, so pa samo slike iz Romunije, ampak samo na njegovem profilu. :D

Ponavljam
mmm
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a mmm »

OT.

Sarissima napisal/-a:No, to je spet eno čist tipično, iz zvezka, vprašanje od HRja.

To je kar mučno vprašanje.

Jaz sem šele na razgovoru za zadnjo službo dobil vprašanje, da se naj predstavim :twisted: Sploh nisem bil pripravljen na kaj takega. Se vidi kako z mojim delovnim mestom delajo v rokavicah. :) Al pa z mano :twisted:

Nism neki očaral, vsaj kadrovske ne, so me pa vseeno vzeli :twisted: Drgač bi znal očarati na takem vprašanju, ampak odvisno od mooda.

Nazaj k "rednemu" vprašanju.

Drgač, fotkam, sam ne neki velik, dostikrat naredim kako slikco samo zato, da jo dam na Facebook. Bivšo sm "moral" kaj velik fotkat, sam pa sm se temu "upiral", tak da imam sedaj na napravah veliko njenih slik, pa bolj malo svojih.

Naslednja bo pa kar mene slikala, ker se mi je postalo všeč fotkat. Isto kot sva nekoč veliko hodila po nakupovalnih centrih, jaz pa zraven skorajda umiral, sedaj mi je pa nakupovati very easy. Mogoče se bistvo človeka ne spremeni oz. je zelo težko priti do njega, želja po fotografiranju in nakupovanju pa pomeni ali si dovolj zadovoljen s sabo, da to lahko počneš. :? Neki v tem smislu. :)

Ponavljam
"Tema je tvoja svetloba.
Tvoje omejitve so tvoje iskanje." (Rumi, 42)
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Da se predstaviš je čisto najbolj osnovno vpr, kar te ponavadi vprašajo prvo.

Neki si zastromal pri quotanju, sem jaz to napisala.
Večkrat je poanta v tem, da vidijo, kako človek razmišlja, na kak način odgovarja, kakšen je osebnostno, se ne gleda kaj točno odgovori dobesedno... ampak dobro to je neka osnova, ki jo vsak razume.
Mogoče je pri tistem vztrajanju pri Sarissimi, naj odgovori na vpr že neka fora, da ji on konfrontira in gledajo, kako s ebo obnašala v taki situaciji ali mogoče rahlega pritiska... ne v tem, kaj bo dobesedno odgovorila.
Uporabniški avatar
Led Zeppelin
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a Led Zeppelin »

Zelo rad fotografiram, in je nekakšno orodje za to da se povežem s svetom, ter ljudmi. Sploh ko potujem, je fotoaparat podaljšek mene.

Imam:

Fuji x100F
Yashica 124G (Srednji format film)
Nikon L35A (35mm film)

Dober sem v run and gun fotografiji, fotoreportaža....za potrebe žensk bi moral postati boljši v portretih.

https://ibb.co/bFdYLjb

............

tvoji hobiji?
Cause the sweetest kiss I ever got, is the one I've never tasted.
žveplenka
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a žveplenka »

Analogna fotografija in razvijanje v temnici, motor, sobne rastline, startup ki sem ga ravno zagnala ... bi jih še kar nekaj mela pa trenutno ni časa, pa mi je žal ker so res del mene bili včasih in jih pogrešam...

Ponavljam...
Odgovori