Matura [Združena tema]

Od šolanja do uresničitve karierne poti.
Zaklenjeno
Uporabniški avatar
sarchika09
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a sarchika09 »

a o avtorju moreš prav življenjepis povedat al kako? :cry:
MilkyWay
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: ...en tu corazón..

Neprebrana objava Napisal/-a MilkyWay »

Jaz sem imela Novelo o sokoli, torej Boccaccio (al kako se že napiše). Morala sem povedat, u katerem obdobju je živel in to je to. Dodala sem pa še, da se je družil (mislim da) s Petrarco :D . In to je blo zadosti... Če imaš pa kakšnega avtorja ala Prešeren, pa bi blo res fajn, da poveš kaj več o njem, ker ste tudi dosti več jemali.
Uporabniški avatar
sarchika09
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a sarchika09 »

ufff kak mi je odleglo :D sm misla, da je treba prav na dolgo pa široko razlagat o njegovem življenju, s kom je bil poročen itd :lol: če je tak, pol je pa kul :D
MilkyWay
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: ...en tu corazón..

Neprebrana objava Napisal/-a MilkyWay »

Ja sej pravim... O Boccacciu tudi kaj preveč nismo povedali, tako da sem o njemu rekla le minimalno (al pa še to ne :D ). Če pa slučajno ne boš vedela dosti informacij o avtorju, pa naveži na obdobje in govori o tem. Znajdi se :wink:
Uporabniški avatar
izzie
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Prekmurje

Neprebrana objava Napisal/-a izzie »

No, jaz sem imela Camusa, se ne spomnim, kaj sem morala o njem povedat, ampak niso pretiravali, da bi bilo treba povedati od tega kje kako in kdaj se je rodil, pa vse podrobnosti do smrti. Je fajn, da nekaj znaš, tisto, kar je značilno, kaj je vplivalo na dela, pa take zadeve.
"Smo stroji za preživetje - robotski posredniki, slepo programirani za ohranjanje sebičnih molekul, znanih kot geni." (Richard Dawkins)
radenska
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: somewhere

Neprebrana objava Napisal/-a radenska »

ko dobiš odlomek imaš napisan avtorja pa naslou ali moraš to sam pogruntat?
Uporabniški avatar
izzie
Komunikatorka
Komunikatorka

Imaš napisano.
"Smo stroji za preživetje - robotski posredniki, slepo programirani za ohranjanje sebičnih molekul, znanih kot geni." (Richard Dawkins)
Uporabniški avatar
aderyn
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a aderyn »

kaj pa če npr. dobim renesanso, pa si izberem Don Kihota (in ne Shakespeareja) - a moram še vedno znat npr. o Elizabetinskem gledališču in podobno (kar je pri Shakespeareju omenjeno)? Ker mogoče spada pod opis obdobja (renesanse)? Ali je dovolj samo kar je v katalogu pod Don Kihotom, če si njega izberem?
There are no shortcuts to any place worth going.
Uporabniški avatar
izzie
Komunikatorka
Komunikatorka

Elizabetinsko gledališče, če dobiš, dobiš pod 3. vprašanjem, ni ti treba pri 2. o tem govoriti.
Uporabniški avatar
Balenciaga
Komunikatorka
Komunikatorka
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a Balenciaga »

_tejcha napisal/-a:ja pa med listki ko vlečeš teme je notr 5 listkov: Theme prepared by student

mi smo vsak eno nardil za oceno pri pouku.....to ni nč v zvezi s tem kaj boš prpravla za maturo, to moraš že znat vse te teme, lahko te pa vprašajo kaj izmed njih
<a href="http://fashion-mongers.blogspot.com/">Fashion Mongers - fashion blog</a>

<a href="http://patricias-closet.blogspot.com/">Patricia's Closet</a>
anca_kk
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a anca_kk »

imam eno vprašanje. kaj pri sloveščini lahko tudi zamenjaš listek, tako kot pri matematiki?
Tamceek
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a Tamceek »

Lahko ja :wink:
..just wanna dance, wanna go insane...
Jeannine_
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: Črnomelj

Neprebrana objava Napisal/-a Jeannine_ »

sončk napisal/-a:^Jaz tudi.

Jst sm pri slovenščini prišla že do Romea in Julije... Razmišljala sem a si nej zberem Don Kihota al R&J, pa se mi zdi lažje za povedat pr slednjemu :D

Matematiko pa jutri, nemščino bi se blo tut dobr začet čim prej učit.

Ej, menda da v tem primeru ni ali - ali. Don Kihot je kao obvezen in pol maš zravn še Romea in Julio al pa Hamleta, al kaj je že zravn. Ne vem, vsaj tako je nam prof. rekla.
Uporabniški avatar
tanchii
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a tanchii »

^^ V vseh primerih, ko piše ali-ali, JE ali-ali :) Saj piše v katalogu.
Jeannine_
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: Črnomelj

Neprebrana objava Napisal/-a Jeannine_ »

tanchii napisal/-a:^^ V vseh primerih, ko piše ali-ali, JE ali-ali :) Saj piše v katalogu.

Ja vem, sej to se je tudi meni zdelo FUL čudno, ampak so tri primeri tut tle. Ne vem res, samo povem kar so povedli nam. :)
Zaklenjeno