Matura [Združena tema]

Od šolanja do uresničitve karierne poti.
Zaklenjeno
Uporabniški avatar
*daddy's girl*
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a *daddy's girl* »

Ja, nam je profesorica dala 30 tem in js pojma nimam kaj naj bi povedala na temo Marriage in modern society :nixweiss:
Uporabniški avatar
izzie
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Prekmurje

Neprebrana objava Napisal/-a izzie »

Vsaka šola dobi nekaj kompletov z izpitnimi vprašanji, tako da vse šole dobijo ista vprašanja. Na šoli se pa odločijo, kateri komplet bodo odprli.
"Smo stroji za preživetje - robotski posredniki, slepo programirani za ohranjanje sebičnih molekul, znanih kot geni." (Richard Dawkins)
Uporabniški avatar
tanchii
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a tanchii »

Uu, na marriage maš dosti za povedat... Da se ful mladi pari poročajo, pol se pa ločijo, pa glede ločitev še lahko, da jih je veliko, pa kakšne so tradicionalne poroke pri nas, pa pol npr. kako poroko si ti želiš itd. itd. itd. :D

Modern society pa pač npr. govoriš o tem, da danes ljudje nimajo več časa drug za drugega zaradi služb, pa da se mladi pogovarjajo prek interneta, ni več nobene komunikacije, pa tudi mogoče o tehnologiji malo, kak je napredna pa to, kaj vse že mamo dandanes... :D

Jaz pa nimam pojma, kaj bi lahko o fashion povedla, če ima mogoče katera kako idejo?
Uporabniški avatar
aderyn
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a aderyn »

^^ fashion.....ne vem, da kr dosti vpliva na nas, ampak po drugi strani si večina ljudi kosov z modnih pist ne more privoščiti, pa da obstajajo cenejši "ponaredki", pa da pri mnogih znamkah stvari z modnih pist sploh niso nosljive v vsakdanjem življenju, ampak so bolj umetnost kot kaj drugega ipd. Aja, pa daš not še kaj o manekenkah in postavi, zdravju in.....ne vem :D

Mene je že pošteno strah za matematiko :? Imam v soboto, danes sem predelala 6 tem (od 24-ih) pa še to se mi zdi, da ne znam nič :cry: Razumem vse, ampak recimo ko dobim vprašanje, ne vem kaj moram vse povedat v zvezi s tem. Katastrofa
There are no shortcuts to any place worth going.
Uporabniški avatar
izzie
Komunikatorka
Komunikatorka

Pri vsakem vprašanju je enostaven primerček/naloga, ki ti v bistvu pokaže, kaj moraš. Npr. linearna funkcija, dobiš 3 premice za narisat, vsako z drugačnim k-jem, v odgovor pa potem moraš napisati, kako je padanje/naraščanje odvisno od k-ja.
"Smo stroji za preživetje - robotski posredniki, slepo programirani za ohranjanje sebičnih molekul, znanih kot geni." (Richard Dawkins)
Uporabniški avatar
aderyn
Debatorica
Debatorica

^^ joj hvala, malo si me pomirila :oops: Upam, da bom z nalogo vidla, kaj moram vse povedat. Pa so res enostavne, da ne bo kakšna da niti naloge ne bom znala rešit? :lol:
Uporabniški avatar
izzie
Komunikatorka
Komunikatorka

Ne vem za vse, jaz sem imela enostavne. :D To z linearno, potem sem imela skico piramide za narisat in izračunat višino (ali stranico?) in ploščino - nič zakompliciranega in odvod. No, teorijo se moraš naučit, to itak, ampak ti pa naloge pomagajo pri oblikovanju odgovorov.
miu.
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a miu. »

mene pa zanima kašna je možnost da se na ustnem od slo dobi jezik?
:wink:
Uporabniški avatar
izzie
Komunikatorka
Komunikatorka

Na 20% listkov so vprašanja iz jezika.
nindza
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a nindza »

Ojla, punce :)
Jst mam pa eno vprasanje glede ustnga slovenscine..Na ricu sta dva seznama knjig, k bi jih moral prebrat..In je en daljsi k drugi..In sicer na tistem drugem so še kr Brižinski spomeniki, Katul, Horac pa nevem kaj še..Pa me zanima, kater je zdej pravi?
(Da se ne bom slučajno kej preveč naučila :D )
Uporabniški avatar
aderyn
Debatorica
Debatorica

emm, kako dva seznama? eno je seznam, drugo pa je katalog, kjer so vsa dela. Ne vem če si to gledala? Vgl. seznam (kjer imaš oštevilčena dela, mislim, da jih je 54 ali 55) ti pove, katera dela naj bi znala, pol pa v katalogu pogledaš za ta dela, kaj naj bi znala o delu in obdobju.
Če si to spraševala in če sta bla to ta dva seznama :D ne vem
Zadnjič spremenil aderyn, dne 09. Jun. 2009 22:29, skupaj popravljeno 2 krat.
nindza
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a nindza »

Jaaaa, to je blo to, kar me je zmedlo..Ker je v katalogu enkrat več knjig :) Hvala ti! :D
chiqqa
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a chiqqa »

aderyn napisal/-a:Mene je že pošteno strah za matematiko :? Imam v soboto, danes sem predelala 6 tem (od 24-ih) pa še to se mi zdi, da ne znam nič :cry: Razumem vse, ampak recimo ko dobim vprašanje, ne vem kaj moram vse povedat v zvezi s tem. Katastrofa

tko k na popravcu. U se it une knjige MATEMATIKA NA MATURI - USTNI DEL (TO ZDJ NEKI NA PAMET GOVORIM)..SEJ A NI TKO, DA SE IZ TAM UČIŠ IN POTEM SO točno iz tam vprašanja?

sorry za caps lock, neki mi je začela jebat tipkovnca.
Uporabniški avatar
Mju
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a Mju »

ej, kako izgleda ustni slovenščine? ne zanima me tehnični del z velečrnjem listkom in tem ampak bolj snov... predvidevam, da so vprašanja kakšna obnova ali interpretacija pesmi / odlomka (to dobiš prej za prebrat an?) pa kaj še? a lahko vprašajo recimo v katerem obdobju je pisal prešeren? pa kako delimo književnost 20. stoletja?

omenjale ste 20% jezika... a to je potem na tak način kot je bil pisni del?

js mam v soboto in sem misnla, da bojo tej ustni čist u izi, zdej pa vidim, da je tega kot solate in mi je mal panike (:
Make music, not war
Uporabniški avatar
izzie
Komunikatorka
Komunikatorka

1. vprašanje: Dobiš odlomek, ga prebereš.

2. vprašnje: Umestiš odlomek v delo, poveš nekaj o tem delu in o avtorju.

3. vprašanje: Je splošno, npr. romantika na Slovenskem, kakšno obdobje je navadno ali pa eno izmed tistih jezikovnih vprašanj.
Zaklenjeno