Priznam da...20#

Pomoč iz čustvenih stisk.
Odgovori
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Re: Priznam da...20#

Neprebrana objava Napisal/-a hayley »

- je na videz tako bizarno za videt, kaj mi rata iz trebuha, ko telovadim na hrbtu in delam vaje za trebušne, da me je prav strah, kaj je to.. Po navadi je rečeno, da se ravnaš, tako, da ne delaš tistega, kar je neprijetno, meni ni nič neprijetno, samo je ful čudno za videt in se bojim, da si ne slučajno kaj nehote poškodujem ali preveč razmaknem teh mišic.

- da mi je to res blesavo, da imaš čez celo nosečnost samo 2 uzja (če ne šteješ plačljive nuhalne). Je katera imela kaj drugače? Zdaj so mi dali spet neke bizarne datume in bom imela v 21. tednu samo navaden pregled, tehtanje in podobne, brez uzja, morfologijo pa šele nekaj tednov pozneje.

- no bomo videli to čudo, bo moj šele ta teden povedal novico svojim staršem.
- malo odlašam s to odločitvijo kdaj se odseliti iz stanovanja v Lj, ful je komot in ga bom pogrešala... mam filing, kot da sem večino 2/2 svojih 20ih bila v njem.
- skos bi jedla in skos sm lačna, še posebi po tem, ko sem zdaj zadnja 2 dni več jedla, pa mislim, da sem očitno se v noge še dodatno razširila.

- mi je osebno fajn imet otroke ne preveč pozno tudi zato, ker imam že zdaj toliko stare starše.
- je moja mam kar neki telefon zgubila dnaes ali včeraj, upam, da ni to že znak kakšnih demenc ali kaj podobnega. :/
- Tudi moj nima več starih staršev.
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
mayaeb
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a mayaeb »

- lani je ona mene peljala v lepo vido na spa day z masažami, letos bi pa jaz njo na nek mani/pedi, morda kaka obrazna nega (masaže odpadejo, ker ma že zdaj tak trebuh, da ne vem kako bi se masirala :D )? pozna katera kak bolj fensi spa/salon kjer te lepo spedenajo, po možnosti da lahko tam malo posediš, spiješ kako pijačo

Težka, lepa vida nima konkurence zaradi lokacije :) Mi smo imele dekliščino v dolenjskih toplicah, imajo neke pakete prav za ženske ampak to ni to kar iščeš.
Morda bi povprašala za metropolis spa, imajo pedikuro, manikuro, masažo za nosečnice...pred leti sem slišala pohvale, kako je zdaj žal ne vem.

- me je groza ko gledam kako se moji stari starši pospešeno starajo zadnja leta.

Te popolnoma razumem, opažam to tudi pri starših. Res tisto opazno :/

- da mi je to res blesavo, da imaš čez celo nosečnost samo 2 uzja (če ne šteješ plačljive nuhalne). Je katera imela kaj drugače?

moja vedno pogleda. Menda naj bi res pripadala samo 2, če ne gre za rizično nosečnost. Dodatni uz-ji so dobra volja ginekologinje.

priznam da...
-smo se imeli fino fajn za vikend. Nečaka sta bila pri meni in smo šli v Styrassic park, priporočam.
- nam je uspelo narediti nov jagodnjak, kjer bodo samo gozdne jagode
- ugotavljam, da sem preveč pod stresom zadnje čase, nonstop nekaj in potem se morda včasih tudi nezavedno znašam nad drugimi
- srečam na hodniku v službi novega kandidata, kadrovska mu vse razkazuje...tako sem mu pohvalila vse, da bi še sama temu verjela. Zdaj imam slabo vest, po drugi strani pa vsak mora nekaj takšnega doživeti in je to lahko popolna izkušnja za naprej.
- po dolgih mesecih končno z veseljem hodim v službo, niso vsi nasikani
- se moj meni z neko starejšo gospo, da bi občasno prišla počistit. Ni mi všeč občutek, da bi nek tujec hodil po stanovanju. In potem nekje v podzavesti stereotipi, da je edino "normalno", da za vse poskrbiš sam.
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

- Moja pa nic ne pogleda, zdaj od nuhalne do morfologije, sem 11 tednov in pol brez da bi ga vidla na uzju. Ni cudno d aimam pol skos obcutek, da sem samo debela, ne noseca, ce nic ne vidim.
- se bom mogla se enkrat pomenit z mojim, ce bi placala en uz vmes, kar je ze danes predlagal, imam ze morfologijo, komaj cez malo vec kot 1 mesec, glede na tedne bi jo lahko praviloma imela ze ta teden.
- se mi popek ze zdaj je skoraj cel nekaj obrnil, si nisem mislila, da se to zgodi tako zgodaj

-sem se zvagala, ko sem sla pri starsih zdaj sredi noci na wc in mi je odleglo, da imam isto tezo kot v soboto na tesce :D Na nekje + 11kg od zacetka sem, ce sem prav videla. Samo noge imam pa kot klobase oblozene z mascobo zdaj.

- jao kako meckajo pri eni sluzi, bla na razgovoru ze zacetek februarja, se komaj privlekla na tisti razgovor, ker sem en dan pred razgovorom cel dan bila v postelji zaradi tako slabega pocutja in se zdaj ni nobenih rezultatov oz sem komaj prejsnji teden bila na psiholoskih in zdravniskem za ta isti razgovor. Pa se glede na njihov odgovor, bom dala eni drugi slabsi sluzbi odg ja ali ne, ki me cakajo, ce bom prisla ali ne, samo ne vem kdaj bom taprvo info izvedela.

-sem preucila uno stvar zgoraj glede telovade na hrbtu, se klice coning in se ne bi smela dogajat, ali se vajo izvaja se toliko bolj pocasi, da se pravilno stisne trebusne, da se stvar ne pojavi, ali se pa ce ne gre drugace vaje izpusti.

- iamm tudi custvene stvari za govoriti pri terapevtki, anpak glede na to koliko je drago in tudi kako malo ona kaj reagira in nazaj pove, bom verjetno res samo ene 2x se sla .
- ne vem o bivsem cisto nic, ker nimam stika nikjer in se se vedno slabo pocutim glede njega.

Ne morem nazaj zaspat se pi nekaj casa, tako , da bom nadaljevala.
---------------------------‐--------------

-se nisem nic govorila z enim bivsim sodelavcem, s katerim sva si bila najblizje. Ma mi je tusti drug sodelvec, s katerim sem bila na kavi in kateremu sem edinemu od bivsih sodelavcev povedlaa za nosecnost, da sta menda tist sodelavec in njegova partnerka zaceka ivf postopke, sta pa oba s parterko ze malo cez 40, tako da ni najboljse starost. Priznamda bi se sama sebe v celoti sebe krivila v takem primeru, da se nisem sama prej zmigala z zanositvijo, ce ne bi mogla imet.
- mi je 1x pred kratkim mama povedala, da je imela tud ona 2 neuspesna ivfja in je potem 1x zanosila na morju sama od sebe.
- sem jaz nasprotno ze v bistvu 2x zanosila bolj nenacrtovano, oz s tadrugim sva imela vsega skupaj samo par nezascitemih odnosov v casu plodnih dni in se se je on ze zelo dolgo nazaj zdravil, na tak nacin, ko bi bila manjsa moznost, da bi bil tudi neploden, ni sel preverjat na kliniko prej plodnosti, tako da nisva niti zanj 100%vedela, ce je ploden, dokeler se ni zgodilo.
- si nikoli prej nisem predstavljala, da se tako slabo pocutis nosec, nisem imela pojma, kaj me caka, ko sem tisti pozitiven test videla, sem si predstavljala, da ti samo trebuh raste in to je to, drugih sprememb ni. Zelo dalec od resnice.

- zelo pogresam sedet zunaj ob pivi in ciku v Lajbahu, ma bo se dolgo do cesa takega
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

- Sem končno prišla do zajtrka in kave dns
- sem danes že 1 uro in pol čakala, da dam urin, kr nism mogla, bruhala (samo vodo, ker sem bila tešča), od preveč spite vode naenkrat, pilates delala pa tečt šla(ene 16 min teka sem si štopala, ne nekaj ful)

- se zdaj fuul matram pi pilatesu, da mi ne pride do coninga in je ful težje delat vaje kot prej, ko da bi nekako poskusil do konca trebuh noter stisnit, da skr dihat ne moreš vmes... Tek je pa lažji od pilatesa, čleprav naj bi pisalo, da naj ne bi bil priporočljiv za nosečnice.

- tej posebni načini kako stisnit trebušne, da ne pride do coninga so mi pa kar težki v primerjavi z običajnim stiskom trebušnih, samo baje, da ni škodljivo tega delat, ampak še koristno za neke globoke trebušne mišice.
- prijateljica, ki ima zdaj novorojenčka mene sprašuje, če vem kdaj se dobi nazaj menstruacijo, ker razmišlja kdaj bi imela naslednjega. Sem rekla, da vem za 2 drugi prijateljici, da je dobila ena po 4 mesecih, druga po 19 mesecih.
- tudi mene mika imet kmalu naslednjega po taprvem.

- je on povedal obema staršema ta teden
- ima sicer neke probleme z mamo zaradi drugih stvari, so moji čisto neproblematični, ko slišim, kaj ima on vse z enim od njegovih staršev

- pa ful mi govori, kako ne bova mogla nikol otroka dat v varstvo k temu enemu njegovemu staršu v Lj, k drugemu spet ne, ker verjetno soprogi ne bi blo všeč, tako da imava samo moje starše, ki so pa 1 uro+ stran iz Lj, dolgoročno bova pa baje v Lj, razen, če bo on želel prit na primorsko/ lahko dobil službo na primorskem..

- sem zdaj spet preveč jedla ta dva dneva pri starših in bom mogla od zdaj naprej pa do pregleda res manj jest, da mi ne pokaže nevemkakšne teže
- so punce v moji skupini ful fajn :)

- je moj prejšnji prišel iz Irana in Pakistana, mu je baje zdaj bolj všeč Iran in tudi cenejši in bolj čist
- moj pa dela od danes do jutri
- imam še par dni do polovice nosečnosti, ma sem dobila že več kil kot ene dobijo v celi nosečnosti

- ugl ja ful folka objavlja po storijih kam so šli, js pa bruham po zd domu, ker ne morm it normalno na urin...
- je večkrat neka debata, kako se v kakšni porodnišnici pride do epiduralne, ali jo bo katera vzela ali ne... jaz imam za zdaj kar plan, da bom brez.

- me moj prejšnji sprašuje, če greva z zdajšnjim kaj potovat, pa sem rekla, da zaz daj ni plana, on sploh ne ve za mojo situacijo. Sva se pa na zadnje videla v živo začetek avgusta.
- po moje, če bi me zdaj videl, kakšna sem, mu ne bi bilo nič več hudo, da ni več z mano, ker so mu vizualno všeč izredno suhe/ drobne ženske, js sem pa trenutno daaaaleč od tega. :lach:

- si še vedno nobene nove cunje nisem kupila za oblečt odkar sem noseča, ne za otroka, sem pa prejšnji teden šla v center v Mulerja irecno z namenom kupiti nov serum, ker me je na medicini dela prestrašila, da imam alergijo na obrazu in sem potem spotoma v Nami vzela novo malo svetlo roza torbico. :hearts: , ker je bilo ravno znižanje.
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

- da sem jezna glede tega zdravstva, da enim delajo uz na vsakem pregledu, enim po 3 mesece nič. Bi se nekam pritožila in zagovarjam to, da morejo vse isto obravnavat in bi moralo biti to nadzirano ,da se vse pacientke obravnava enako!!! Z izvzemom unih tarizičnih. Pa spet, če je rizična samo zaradi starosti, ker se prej ni spomnila delat otrok in nima zdr. težav, bi tudi tem odvzela zastonj uzje in druge ugodnosti!

- da pri meni ne drži, da imaš v 2. tromesečju več energije, je mam skorda isto kot v 1. oz v prvem sem kdaj šla v postlo ležat samo zaradi slabosti in bolečine v želodcu in glavobola, zdaj pa hodim zaradi utrujenosti, ravno ta razlika je.

- da moj ima dežuranje ravno na datum moje morfologije, tak oda še takrat ne bo mogel biti zraven, že tak odo sedaj ni nikoli bil. Poleg tega, če bi mi dali normalen datum morfologije, bi jo imela že ta teden.
- mi kar moja mama hoče neke nove obleke naročevat, ker si sama nič ne kupim, ma nimam nobene potrebe zapravljat dokelr ni nekaj krvavo nujno, lol, dejansko sem fizično tudi preveč utrujena, da bi recimo fizično v trgovino šla, sem spala 3 ure danes popoldan, na tak način, da sem bila v enem trenutku preutrujena, da bi ustala s kavča in šla dat vrečko ven iz čaja...

- bom mogla očitno rečt ginekologinji, da prejšnjič nisem vzela železa, da pa tudi prve 3 tedne ni bilo na razpolago v lekarni. Čeprav mi je tudi moj svetoval, naj jem več mesa in pustim te tablete z železom.
- sem bila prej navajena, da tudi po cel teden nisem jedla mesa, razen kakšne tune v solati in jajc, mi ne gre, da bi jedla zrezke pa nevemkaj vsak dan... Mi je pa prijateljica rekla, da je jedla vsak dan med nosečnostjo meso. Salame bi mi pa šle, ma se držim nazaj za netoplotno obdelane mesnine.
- je tudi to vnetje in srbenje skos mi blazno moteče, čeprav spet ne tako zelo kot uni problemi v prvih tednih.

- bo moj šele za te praznike prvič spoznal moje starše, za kar sem malo živčna, edini fant, ki sem ga predstavila kot fanta, ga pripeljala do staršev in je veliko visel pri nas in se je na koncu tudi zelo čudno končalo in bilo polno problemov z njim, je bil moj prvi fant, v moji starosti 18-21. Ta prejšnji, K je sicer enkrat prišel do nas, ko mi je mogel gumo na avtu zamenjat, ampak, ga nisem prav kot fanta predstavila, ostali fanti pa niso nikoli spoznali mojih staršev.

- da priznam, da ne štekam, kaj majo to ene orgazme ob kupovanju oblek za dojenčke, meni vse eno in isto zgleda, če bi že kakšne obleke kupila, bi najpej kaj sebi. Sej oni sami itak ne vejo, kaj imajo oblečeno. Sploh ne vem niti kakšna temperatura bo takrat, da bi nevem kaj zdej kupovala, druga je, da rodiš ravno ali sredi poletja ali zime, ko je ful previdljivo, kakšno vreme bo.
mayaeb
Kofetarica
Kofetarica

Pa spet, če je rizična samo zaradi starosti, ker se prej ni spomnila delat otrok in nima zdr. težav, bi tudi tem odvzela zastonj uzje in druge ugodnosti!

Nisem imela namena komentirati tega ampak ne morem mimo, res grdo.
Nad določeno starostjo je nosečnost pač rizična, z razlogom. Zakaj imajo nekatere takrat otroke je pa njihova stvar. Morda jim prej ne uspe zanositi, morda traja več let, da končno uspe. Morda prej niso imele ok partnerja, morda so bile prej več let v vezi z nekom s katerim niso imele otrok, spoznale nekoga drugega in običajno si daš čas z nekom, da vidiš, če se z njim ujameš...in potem imaš z njim otroka, čas pa žal leti mimo in hitro so tu leta. Še najlažje je "narediti" otroka...razlogi so lahko različni in otroka na silo imeti, da se ujame neka leta za moje pojme ni ok.
Ginekologi, ki večkrat naredijo uz so za moje pojme predvsem ljudje s srcem.
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

-Meni je pa grdo, da ima zdrava oseba, ki se spomne pravočasno imet otroke nevemkoliko manj pregledov od ene v letih, plačuje pa državi vse isto. Če so posredi zdr. problemi sem napisala da je drugo, če ne znaš brat, ampak mislim zdr. problemi, da se je zdravila več let, ne da se 1x sprdne..
Ugl. se ne strinjam, ko, če bo kdaj za glasovati v demokratični državi, bom glasovala po svoje. Saj veliko ljudi je tudi istega mnenja.

To da imajo naključne kar tako vsak mesec ultrazvok, ene pa 2x v 9 mesecih je pa tudi za prijavo in večji nadzor, če vsaka plačuje isto v zdr. sistem, dobi pa potem veliko manj.
Uporabniški avatar
_patchouli_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: Na soncni strani Himalaje

Neprebrana objava Napisal/-a _patchouli_ »

Seveda je bolje otroke do max 30. leta naslepat, ni vazno s kom, samo da je. Po tem, ko pa sama s frocom ostanes, ker si nisi casa vzela, da bi pravega partnerja spoznala, pa bog ne daj za kako financno pomoc prosit, kaj bo drzava za tvojo neresnost placevala. /s
Hayley, verjamem, da si jezna, da nimas uz-ja tolikokrat kot nekatere druge. Ampak niso za to krive druge zenske, ampak sistem. Ce bodo one kaj manj imele (torej njihovi zdravniki vzamejo ta bonus stran), ti se vedno ne bos imela vec uz-jev.
Glede zdravstva pa kaj naj jaz recem, ko se do zdravnika ne morem, ker jih v mojem kraju ni? Placujem pa vseeno, isto moj. Pa mora zaradi enih bizarnih stvari na urgenco hodit, kjer seveda ni na vrsti, ker urgenca ni za to. Da ne govorim o tem, da ne kadim, pa placujem zdravljenje tistim, ki zaradi kajenja zbolijo. Aja, pa ljudje brez otrok davke placujejo zato, da bojo nasi otroci v solo zastonj hodili. In podobno. Solidarnost in socutje :wink:
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

- samo to bom napisalo, da so vaše fantazije, če mislite, da imajo ljudje okrog 40 vse poštimano v glavi, sem sama odraščala v takm ne zdravem okolju, kjer so meli otorka 40 letniki, sodelavc vidim, da je sam eno pobral pri teh letih, pa govori kao bi mel mlajšo, ma je ne dobi, samo da bi ptroke imel, sej njegova je najbrž ista, da je sam nekoga pobrala, sigurno marikatera ženska tud sam pobere naključnega, da ne zamudi zadnjega vlaka za otroka... še manj se imajo radi in prej niso dali prioritet driužini, kot kakšni mlajši.
- Tudi, da se odločiš za nekaj in si narediš prioritete v življenju tako, da daš nečemu prednost, je delo, ni kar nekaj, da je najmanjša stvar, ki jo lahko nardiš.

- drugače pa ni kaj za debatoirat, k obo kak predlog o novem zakonu predlagan in bo možnost glasovat, lahko glasujete po svoje.

- me ne briga, če jaz ne bom imela več uzjev, more bit enakost za vse in ne da nekdo ima nevemkakšne vse preglede, drugi, ki plača isto ima pa čisti minimum.

- če pa hočeš en praktičen primer, v zadnjem letu je bilo sigurne ene 5+ znanih slovenk, radijka,baletka, nevekatere novinarke, ki so imele otroka pri ca. 35 ali pozneje letih, šle po par letih narazen z očetom otroka, tako da to sigurno ni neka praksa, ki je bolj pogosta ali pravilo za tiste pri/ pod 30...
Sarissima
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Sarissima »

Ni važno če meni krava crkne, važno da sosedu dve tip razmišljanja v praksi :D .

Halyely kaj pa če bi se raje zavzemala da vse nosečnice dobijo "nadstandardno" obravnavo?
UZ na vsakem pregledu, bris za strptokok brezplačno ali vsaj enotna tarifa po Sloveniji?

Dodatne UZ ponavadi po mojih izkušnjah delajo koncesionarji, ker so si UZ mašino sami kupili, jo imajo zase v ambulanti in ti UZ naredijo brezplačno oz na svoje stroške (ZZZS tega kot že rečeno ne plača, torej tega tudi "ti" kot davkoplačevalec ne plačaš). Če maš pa ginekologa v ZD, ki si recimo deli mašino s še 3 drugimi ginekologi (tako situacijo ima kolegica), se mu pa verjetno ne ljubi rezervirat termina/se pogajat za več terminov za svoje pacientke, če to ni nujno.

Zdaj še kakšnim razlogom bi ti komerkoli prepovedovala delat dodatne preglede, ki te nič ne stanejo, jaz ne vem. To ie isto kot da bi rekla da hočeš prepovedat kafičem, da dajejo zraven kofeta zastonj piškot, ker sosed ga ne da, pa je v obeh kafičih bela kava 2 eur :D :D . če te to tako moti, greš pač k ginekologu ki to dela, oz v kafič s piškoti, drugače pa pac sprejmes situacijo kot je.
...But because I saw you. Someone like me. Someone so scared that the only way you know how to handle things is by worrying your way through them. That's what you and I are. Worriers.
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

- ja ali pa da imajo vse več uzjev, ma da večino ali nekje manj kot polovica ga nima določene pa kar tako imajo, se mi ne zdi fer.

- tudi tebi pačuli se ne bi zdelo fer, če bi vejal kak zakon, vsi slovenci morajo po standardnih zakonih kupovati nepremičnine, obstaja pa neko pravilo ,da naključnemu 1-2% slovencev damo 100-200 k na račun, kar lahko porabijo izključno za kupovanje nepremičnin, kot primer... pa isto, tebi ne bi noben nič vzel, samo določeni bi dobili ekstra zastonj denar

- se pogovarjam z veliko količino punc, in nekatere imajo kar tako brez kakšnih problemov, vsakič uz, (ne vem koliko je teh koncesionarjev, ma mislim, da ne hodi tako velika količina k koncesionarjem, ampak je to kar pri naključnih ginekologih v ZD, bolnicah) no in pol kakšna še komentoira da še tisti redni uz, ki ga ima vsak mesec komaj, komaj dočaka...
- pa moja gin. je edina v tistem ZD, si z nobeno drugo ne izmenjuje naprav. Je tudi meni naredila, par dni po 1. potrditvenem UZ še en urgentni pregled zaradi krvavitev in mi je takrat naredila še 2. ultrazvok(ampak to naredijo, da vidijo, če je slučajno plod odmrl in ga je nujno odstraniti, ne zaradi dobre volje bolnice), zato m ije bilo toliko bolj čudno, ko sem zvedla, da na 2. uradnem pregledu, pa kar nimam več UZjev

- lej zdej neki v tri dni čvekat se meni ne da, pa večina kar v tri dni pograbi kost samo da ima nekaj za srat, svoje mnenje sem povedala, kaj konkretnega se pa lahko naredi samo s pritožbami ali na volitvah, nekaj v tri dni pametovat mi je brezveze...
Ananhas
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a Ananhas »

A ni tvoj 40? :)

- Kot so druge napisale, življenje ima različne zgodbe.
Konec dneva vsak svojo težo nosi sam, v kakršnikoli obliki se že manifestira.
- Bo danes en tak fajn dan. Dan, ko sem pri volji za druženje...
- Sem za sobno rastlino dala 120€, bog naj mi oprosti. Pa moj :D
- Gledam tamalo sestro in se čudim kako lepo se ji vedno sestavi življenje, moram po praznikih do trgovinice.
- Lepo, emanuela. Tudi prijateljica razmišlja o tem.
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

- lol, ne vem česa ne razumeš ,kokoška pač, (ne izpadeš ne inteligentno, ne prebrisano s temi tvojimi idejami, kaj bi komu rekla in kaj komu svetovala/ zabila, če želiš vedeti moje mnenje (primer pri pačli zadnjič, kako žlahti kaj zabit, ker ne kupi primernega darila haha, pa še mnogo primerov najbrž do sedaj)

- ok sarissima je podala vsaj neko logično mogoče razlago, zakaj bi bili nekje uz, nekje ne, ampak kolikor sem zasledila, ni stvar v koncesionarjih, ampak, kot si kdo sprdne kje..
mayaeb
Kofetarica
Kofetarica

hayley napisal/-a:- lol, ne vem česa ne razumeš ,kokoška pač, (ne izpadeš ne inteligentno, ne prebrisano s temi tvojimi idejami, kaj bi komu rekla in kaj komu svetovala/ zabila, če želiš vedeti moje mnenje (primer pri pačli zadnjič, kako žlahti kaj zabit, ker ne kupi primernega darila haha, pa še mnogo primerov najbrž do sedaj)

- ok sarissima je podala vsaj neko logično mogoče razlago, zakaj bi bili nekje uz, nekje ne, ampak kolikor sem zasledila, ni stvar v koncesionarjih, ampak, kot si kdo sprdne kje..

1. omg, odraslo
2. preprosto, nekaterim ne pade krona z glave, če ob pregledu naredijo še uz. Nikomur ga ne zaračunajo in je to njihova dobra volja. So ljudje in to naredijo, ker vedo, da lahko taka malenkost neki nosečnici ogromno pomeni.

Sem za sobno rastlino dala 120€, bog naj mi oprosti. Pa moj :D

Ananhas, kakšna roža? :)
Ananhas
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a Ananhas »

Misli si kar si hočeš, zame si samo neznanka s foruma in obratno. Med tistimi za katere ne bi izgubljala časa z nasveti, mnenji.
Ko berem tvoja priznanja se mi iskreno samo smiliš.

(Komentar glede darila je bil zgolj črn humor, nima blage veze s patchouli osebno.)

Strelicija, mayaeb. Načeloma zunanja napram sobna, za v pisarno sem si jo pa res že dlje časa želela.
Odgovori