Vprašaj me... #47

Klepetalnica, info, humor in ogromno drugih zanimivih reči...
Odgovori
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Re: Vprašaj me... #47

Neprebrana objava Napisal/-a hayley »

Kilian, Amouage, Chanel za parfume.

Glede jaken, plaščev, hlač mi je všel S. Oliver, Nara camice za srajce.

Kot telovadni copati, za prosti čas, tek, so mi všeč Nike. Veliko časa sem bila tudi zvesta znamki Superga, sem zaporedoma kupila navaden bel model 3x ali 4x.

Ponavljam
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
Sarissima
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Sarissima »

V moji primarni družini se kupujejo Volkswagni, tako da imava tudi midva že drugega pri hiši :D

Drugače pa mam rada Xiaomi (še iz "before it was cool" časov), imamo že 3 njihov telefon + roborocka sva kupila brez kakega odlašanja. Če bi trenutno kupovala kakršenkoli "smart" produkt bi skoraj sigurno kupila njihovega.

Službene cunje + oblekice imam v 90% Orsay.
Od sladkih pijač pa kupujem recimo Cocacolo Zero in praktično nič drugega. Aja pa Čokolešnik > čokolino :D

Ostalo ne vem če mam kake preference.

Zanimivo, ponavljam!
...But because I saw you. Someone like me. Someone so scared that the only way you know how to handle things is by worrying your way through them. That's what you and I are. Worriers.
Uporabniški avatar
_patchouli_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: Na soncni strani Himalaje

Neprebrana objava Napisal/-a _patchouli_ »

Drugace ne gledam prav na znamke. Pri vsakodnevnih stvareh (pa tudi oblacilih, obutvi) bolj gledam razmerje kakovost/cena. Vcasih kupim eno, vcasih drugo. Z mano kupovati je nocna mora, ker vse pregledam, preden se odlocim za en kozarec kumaric. Edino plenice imamo Huggies, ko smo tu in Kit&Kin, ko smo v Sloveniji, ker to najbolj odgovarja.
Aja, pa telefone imam najraje Samsung, ceprav nisem die hard fan in bi tudi drugo znamko kupila, ce bi tako naneslo.

Ponavljam
Sarissima
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Se mi zdi da nam ne paše to vprašanje :D
Ponujam alternativo:

:arrow: kaj ponavadi ješ na pikinikih? (torej katero hrano od ponavadi zelo široke izbire vzameš)

ali če vam tudi to ne diši:

:arrow: kdaj ponavadi pospravljaš stanovanje?
...But because I saw you. Someone like me. Someone so scared that the only way you know how to handle things is by worrying your way through them. That's what you and I are. Worriers.
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Kar se telefonov tiče, jaz imam pa Huaweija in Samsunga in sem bolj zadovoljna s Huaweijom, imam že dolgo obe kartici v njem. Edino vizualno so mi lahko Samsungi malo lepše oblike/ oblikovani od Huaweiov.

Zdaj na zadnje, ko sem bila na rojstnodnevnem pikniku, mi je ful pašalo slano najbolj. Neki taki mini burek palčke s špinačo so mi bili ful dobri, čeprav v resnici sem prišla tja dokaj hitro po kosilu in nisem bila preveč lačna. Torta mi ni toliko šla, je pojdel K še polovico mojega kosa.

Za stanovanje imamo s cimrami seznam za skupne prostore - 1x/ teden, js zdaj vsake 4 tedne, med poletjem, karantenami, ko sta bili dve študentki odsotni, sva pa s preostalo cimro vsaka 1 teden. S tem da kopalnico in svojo sobo bolj po občutku, redkeje kot 1x/ teden.

Ponavljam + Koliko si bil/a najdlje zaposlena na enem mestu/podjetju/inštituciji in koliko časa si bil/a zaposlena v svoji prvi službi (redni, ne študenskih)?
mayaeb
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a mayaeb »

Cel kup vprašanj.

Na pikniku najraje kakšne popečene zelenjave in sir z žara. V glavnem ne kompliciram..

Za pospravljanje imava petek popoldne oz.soboto dopoldne, če se nama v petek ne da. On posesa, pobriše prah in menja posteljnino. Jaz pomijem kopalnico in kuhinjske omarice. Kakšen prah po kopalnici že vmes kaj obrišem, robot sesa vsak dan. Manj kot ura dela.

Najdlje cca. 7let, v prvi službi 4m, hitro ugotovila, da to ni zame.

Ponavljam vse.
Uporabniški avatar
_patchouli_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: Na soncni strani Himalaje

Neprebrana objava Napisal/-a _patchouli_ »

1. Ne hodim na piknike. Ampak ne vem, kake cevapcice, mesno-zelenjavna nabodala, take stvari. Od prilog krompirjeva solata?
2. Ne pospravljam. Edino posodo zvecer pomijem, kar ostane pa igrace malo uredim, ko gre mali spat (prej itak brezveze)
3. Joj, ne vem, ene 9 mesecev? Edit: To za prvo sluzbo, najdlje pa par let, ne vem tocno

Ponavljam :lach: + si kdaj komu pripravila "petty" mascevanje? (V stilu, da te je nekdo razjezil, ti si pa sol in sladkor zamenjala, da si je kavo posolil namesto skadkal, v tem stilu)
Zadnjič spremenil _patchouli_, dne 25. Maj. 2022 11:55, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
emanuela
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Neprebrana objava Napisal/-a emanuela »

Na piknikih imam rada "solate" in priloge, potem pa kake čevape.
Stanovanje pospravljam vsak dan, večkrat na dan sproti, pa vseeno nikoli ni tipi topi.
Petty maščevanje-kaj pa vem. Pi*darije večkrat komu naštimam, drugače pa za kako maščevanje dam ponavadi lesene moževe nože v pomivalca.

Uporabljaš spf?
The world is as you are.
žveplenka
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a žveplenka »

Najbrž je s tem mišljena sončna krema ? Ja uporabljam, 50 za obraz, vrat in roke in 30 za telo...sem sama nase ponosna ker me sonce že par let ni "zažgal"...

Ponavljam + se rad/a sončiš?
Uporabniški avatar
haley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a haley »

Ponavadi 30 za obraz in 20 za telo.
Ne maram se sončit :)

Ponavljam.
Sarissima
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Na žalost bolj slabo :oops: . Vem da bi morala, ampak sem prelena da bi si ga dala preden grem ven, zjutraj pa nimam te rutine. Dokler sem hodila v službo na lokacijo, sem mela BB kremo s spf, tako da sem ga redno uporabljala.

Mam kremo 50+, ki jo dam gor ko gremo kam hodit in je nepredvidljivo kako dolgo in na kako močnem soncu bomo.

Drugače pa na plaži uporabljam olje s spf6 (ali pa brez spf). Se rada nastavljam sončku, ampak se ne pržim čez poldne, da me ne ožge (čeprav fotostaranje kože in kožnega raka povzročajo UVA žarki ki so enako močni čez cel dan, v vednosti tistim ki se kot jaz radi valjate po brisači. Sončenje zjutraj/popoldne nič ne zmanjša škodljivega učinka na kožo!).

Ponavljam, zanimivo!
Uporabniški avatar
slovenc79
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a slovenc79 »

sončim se večinoma na morju, ampak malo, 15, 20 min oz. da se posušim, ko grem zaplavat, potem pa grem v senco. vedno ko se planiram sončit oz. ko delam nekaj na soncu, se namažem s kremo, tisto kar imam. trenutno imam faktor 30, ko zmanjka grem kupit v trgovino in vzamem nekaj ugodnega in da je nek visok faktor (ne vem sicer do koliko sploh grejo).
včasih se sončim pozimi, spomladi, če je sonce, je pa tako šibko da me nič ne opeče.

ponavljam
hej norci :)
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Sem zdaj eno obdobje, vsak dan ko sem nosila mejkap pred mejkapom dala še spf 25. Tudi zato, ker sem pred makeupom uporabila serum s HA in vit. C in je baje treba nosit zaščiten faktor po tem. Zdaj prav zadnji čas pa spet ne več, itak sem večinoma cel dan v zaprtih prostorih ali avtu.

Ojej po pravici povedano, ne vem kdaj sem na zadnje polezavala ali se sončila, zadnji dve poletji ne. Nisem niti na nekem tipičnem morju bila 1 leto nazaj (1 dan samo na Črnem morju), 2 leti nazaj pa nisem bila na dopustu/ morju čez poletje. Mogoče sem se na zadnje kaj leta 2019..

Ponavljam+ tvoja jutranja rutina nege obraza pred mejkapom
Uporabniški avatar
v-e-s-n-a
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a v-e-s-n-a »

1.Uporabljam spf, ja.

2. Sončim se ravno toliko, da se me nekaj barve prime. Ne preveč.

3. Rutina: uporabljam izdelke Bioderma: najprej njihov tonik za čiščenje, pa kremo proti rdečici. To je pred nanosom makeupa vse.

- - - -

Imaš podpisano pogodbo za določen ali nedoločen čas?
Odgovori