Vprašaj me... #47
Re: Vprašaj me... #47
Že dolgo ne. Bi pa šla.
Ponavljam.
Ponavljam.
Na splošno nisem hodila kaj dosti (tudi pred korono in Netflixom) ampak grem pa rada. Ponavadi v lokalni kino, malo da podprem njihovo delovanje in ker mi je všeč mini in intimen vajb, malo pa zato, ker mi je bil Kolosej in ostali huge ass kompleksi od vedno brezoseben in industrijski. Da ne omenjam prazen.
Dobro vprašanje, ponavljam + kam rad hodiš (ko greš)?
Dobro vprašanje, ponavljam + kam rad hodiš (ko greš)?
...But because I saw you. Someone like me. Someone so scared that the only way you know how to handle things is by worrying your way through them. That's what you and I are. Worriers.
Ma raje bi šla na kak koncertič na Slo sceni več (Mrfy, Vazz, Žena, Koala voice, Zmelkov), kino mi ni kaj posebno.. Drugač so mi bolj všeč Kinoteka, Kinodvor in podobno, kjer se vrtijo bolj razni Evropski filmi, ne kino uspešnice ala Kolosej..
Kam bi šla v Evropi, v katero mesto, za 3, 4 dni?
Kam bi šla v Evropi, v katero mesto, za 3, 4 dni?
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
- saarijarvi
- Cosmo moderatorka
Jaz grem pa se rada v kino, nazadje sva sla gledat Northmana in mi je bil top top top
eni filmi so pac res narejeni za veliko platno in ni fore, ce ga gledas na tv / laptopu.
Povsod bi sla, naslenje zelje so dol po jugu Italije in pa ene Francoske zakotne vasi (imajo od mojega tam hisko). Sla bi nazaj v Islandijo, da jo vidim se poleti. Drugace pa moram njega peljat se na kak balkan trip, da vidi se to norijo.
ponavljam

Povsod bi sla, naslenje zelje so dol po jugu Italije in pa ene Francoske zakotne vasi (imajo od mojega tam hisko). Sla bi nazaj v Islandijo, da jo vidim se poleti. Drugace pa moram njega peljat se na kak balkan trip, da vidi se to norijo.

ponavljam
Hm, povdarek je bil bolj kam bi bilo fajn it za podaljšan vikend, katero mesto...
Nekaj smo gledali po principu najcenejših kart in je bila očitno izbira Danska/glavno mesto..
Sicer gledamo za daljši čas kam izven EU, ko dobimo kakšno ugodno karto (zdaj cene x2 v primerjavi z Jan.) ali pa ko se konča deževna doba na dolocenoh predelih Oz pretežno deževna napoved..
Ponavljam
Nekaj smo gledali po principu najcenejših kart in je bila očitno izbira Danska/glavno mesto..
Sicer gledamo za daljši čas kam izven EU, ko dobimo kakšno ugodno karto (zdaj cene x2 v primerjavi z Jan.) ali pa ko se konča deževna doba na dolocenoh predelih Oz pretežno deževna napoved..
Ponavljam
- _patchouli_
- Cosmopsiho
- Kraj: Na soncni strani Himalaje
Sarajevo, ker se nisem bila. Berlin mi je tudi vedno vsec, bi se sla. Ali pa kaksno baltsko mesto. Ne vem zakaj, Gdansk bi si tudi sla pogledat. Moj je bil poslovno parkrat in je rekel, da je simpaticno.
Najljubse evropsko mesto?
Najljubse evropsko mesto?
Sarajevo je bilo meni všeč, ja. Je bil pa kratek postanek med ostalimi kraji.
Gdansk mi nekaj grozno posebno ne izgleda, po slikah, živi tam ena ženska, s katero še najpogosteje komuniciram službeno, od ljudi iz tujine.
Nimam naj Evropskega mesta, ko sem bila še kot najstnica po par različnih mestih, mi je bil takrat naj London, na drugem mestu Pariz, zadnja leta nisem pa nikamor hodila, Sarajevo je bilo eno od zadnjih glavnih mest, kjer sem bila.
Službeno imamo pa Munchen konec junija.
--------------------------------------------
Zgolj kot potovanje/počitnikovanje, ne nujno samo 3 dnevno, bi pa šla v Berlin, lahko kam po Češki, Madžarskem, v Španijo, Portugalsko, Grčijo. Tudi po Balkanu, kamorkoli.
Ponavljam
Gdansk mi nekaj grozno posebno ne izgleda, po slikah, živi tam ena ženska, s katero še najpogosteje komuniciram službeno, od ljudi iz tujine.
Nimam naj Evropskega mesta, ko sem bila še kot najstnica po par različnih mestih, mi je bil takrat naj London, na drugem mestu Pariz, zadnja leta nisem pa nikamor hodila, Sarajevo je bilo eno od zadnjih glavnih mest, kjer sem bila.
Službeno imamo pa Munchen konec junija.
--------------------------------------------
Zgolj kot potovanje/počitnikovanje, ne nujno samo 3 dnevno, bi pa šla v Berlin, lahko kam po Češki, Madžarskem, v Španijo, Portugalsko, Grčijo. Tudi po Balkanu, kamorkoli.
Ponavljam
Ne bi se mogla odločit samo za enega, jih je verjetno vsaj 10.
Bi pa rada kmalu spet obiskala Prago.
...
Kam si zapisuješ pomembne termine in druge informacije, ki jih ne želiš pozabit? Imaš vse v glavi ali rokovnik/aplikacije?

...
Kam si zapisuješ pomembne termine in druge informacije, ki jih ne želiš pozabit? Imaš vse v glavi ali rokovnik/aplikacije?
But if thought corrupts language, language can also corrupt thought. (George Orwell)
Službene v služben koledar - Outlook, osebne v koledar na mobiju.
Ponavljam
Ponavljam
- Led Zeppelin
- Cosmopsiho
Karkoli napišem bo laž...resnica je da brskam po mailih, sporočilih in sprašujem folk. Pri meni se vse rešuje zadnji trenutek.
ti?
ti?
Cause the sweetest kiss I ever got, is the one I've never tasted.
Ufff vse v koledarju, česar nimam na telefonu (žal) zame ne obstaja
.
Nikoli pa nisem mela rokovnika, js to vse zgubim, ali nimam pri sebi ko bi rabila preverit, zapisat.
Kako bi opisala svoje zapiske v OŠ, SŠ ali na faksu? Si tip človeka ki vse lično do pike zabeleži in barvno označi ali si od sošolcev nažicala vsako uro znova list za zapiske, nakracala glavne točke in zbasala pred testom v nepopisan zvezek?

Nikoli pa nisem mela rokovnika, js to vse zgubim, ali nimam pri sebi ko bi rabila preverit, zapisat.
Kako bi opisala svoje zapiske v OŠ, SŠ ali na faksu? Si tip človeka ki vse lično do pike zabeleži in barvno označi ali si od sošolcev nažicala vsako uro znova list za zapiske, nakracala glavne točke in zbasala pred testom v nepopisan zvezek?
...But because I saw you. Someone like me. Someone so scared that the only way you know how to handle things is by worrying your way through them. That's what you and I are. Worriers.
v OŠ sem bil dokaj pridno organiziran, ker so pča starši težili
v SŠ na začetku še malo, potem pa bolj ne več, nisem ravno lepo pisal, pa tudi brigalo me ni kej dosti, pa tudi vse je bilo bolj zmešano. 3. in 4. letnik nisem več uporavljal zvezkov ampak akto, v kateri je bilo vse, kar je bilo super, samo če bi se bolj organiziral bi bilo lepše. nekako sem vedno imel vse, izgubil sem zelo malo. pred testi smo dostikrat kopiral zapiske od ta pridnih sošolk, ker se je bilo lažje učit, pač več glav več ve 
na faksu sem pa ugotovil svoj sistem, več sem se naučil od poslušanja predavanja, zapiske sem delal bolj malo, samo za bistvene stvari, učili smo se pa itak iz knjig, skript ipd.
ponavljam + ali uporabljaš/si uporabljal/a markerje?

na faksu sem pa ugotovil svoj sistem, več sem se naučil od poslušanja predavanja, zapiske sem delal bolj malo, samo za bistvene stvari, učili smo se pa itak iz knjig, skript ipd.
ponavljam + ali uporabljaš/si uporabljal/a markerje?
hej norci 

nisem tip, ko bi imela lične zapisk, mi to preprosto ne gre, niti ne ugotovim takoj, kaj je najbolje/ najpomembnejše zabeležit, ne morem slediti tako dobro predavanjem, da bi super si vse zapisala skos, lažje od koga drugega si sposodim, imajo ponavadi drugi boljše.
Sem bolj fantovski tip glede zapiskov kot ženski.
Tudi glede učenja imam velikokrat slabo koncentracijo in so mi težki predmeti, kjer je treba veliko memorizirat. Najlažje se skoncentriram in padem noter pri predmetih, kjer je bolj računanje, računske naloge, inženirski predmeti. Sem bolj nek 'fantovski' tip možgansko očitno.
Predavanjem samo sledit s poslušanjem preprosto ne morem, so mi prezahtevna, edino v primeru, da predelam snov, si preberem malo, preden grem na predavanje, da že malo vem, sem pripravljena, zakaj se gre, če pridem na predavanje nepripravljena, kaj dosti ne odnesem , mogoče malo vpogleda imam več v snov, memoriziram od enega predavanja pa definitivno ne.
------------------------------------------------------------------------
Kar sem se učila odkar sem zaposlena, nisem uporabljala markerjev, ker sem se učila bolj iz video vsebin in reševala teste na netu v zvezi s poslušanim, lahko sem si kaj zapisala zraven.
Prej na faksu pa ja, nekatere stvari, ki so bile bolj abstraktne, sem se tudi učila iz videov, ker če sem samo brala snov, nisem nič razumela, kaj se dogaja, kako je kaj povezano..
Ponavljam
Sem bolj fantovski tip glede zapiskov kot ženski.
Tudi glede učenja imam velikokrat slabo koncentracijo in so mi težki predmeti, kjer je treba veliko memorizirat. Najlažje se skoncentriram in padem noter pri predmetih, kjer je bolj računanje, računske naloge, inženirski predmeti. Sem bolj nek 'fantovski' tip možgansko očitno.
Predavanjem samo sledit s poslušanjem preprosto ne morem, so mi prezahtevna, edino v primeru, da predelam snov, si preberem malo, preden grem na predavanje, da že malo vem, sem pripravljena, zakaj se gre, če pridem na predavanje nepripravljena, kaj dosti ne odnesem , mogoče malo vpogleda imam več v snov, memoriziram od enega predavanja pa definitivno ne.
------------------------------------------------------------------------
Kar sem se učila odkar sem zaposlena, nisem uporabljala markerjev, ker sem se učila bolj iz video vsebin in reševala teste na netu v zvezi s poslušanim, lahko sem si kaj zapisala zraven.
Prej na faksu pa ja, nekatere stvari, ki so bile bolj abstraktne, sem se tudi učila iz videov, ker če sem samo brala snov, nisem nič razumela, kaj se dogaja, kako je kaj povezano..
Ponavljam
- Led Zeppelin
- Cosmopsiho
Moji zapiski so kup nekaj neorganiziranih listov papirja iztrganih iz fascikla, in nekaj ločenih papirjev izvečenih iz žepa.
Dobim zapiske od prejšnjih letnikov, pred izpitom vadim na svojemu whiteboardu in imam zoom učenja s sošolko. Če je kakšen predmet, kjer so zapiski manjkajoči, ali ni nobenih knjig, grem prijazno do sošolke in jo prosim.
Med predavanji občasno zaspim, predvsem se pa koncentriram na svoje misli in občutke, ter sodelujem med predavanji. Sem odličen retorik, in bolj kot nekaj za kar vem da nekje piše, izkoristim trenutke da brskam po možganih predavateljev ali oseb avtoritete.
Tam je, in jaz ga vprašam vse kar me zanima, vse kar me zanima glede biznisa potem, kako je on/ona to delal, kakšna so čustva, kakšne so povezave.
---------------
Kdo je zate piflar?
Dobim zapiske od prejšnjih letnikov, pred izpitom vadim na svojemu whiteboardu in imam zoom učenja s sošolko. Če je kakšen predmet, kjer so zapiski manjkajoči, ali ni nobenih knjig, grem prijazno do sošolke in jo prosim.
Med predavanji občasno zaspim, predvsem se pa koncentriram na svoje misli in občutke, ter sodelujem med predavanji. Sem odličen retorik, in bolj kot nekaj za kar vem da nekje piše, izkoristim trenutke da brskam po možganih predavateljev ali oseb avtoritete.
Tam je, in jaz ga vprašam vse kar me zanima, vse kar me zanima glede biznisa potem, kako je on/ona to delal, kakšna so čustva, kakšne so povezave.
---------------
Kdo je zate piflar?
Cause the sweetest kiss I ever got, is the one I've never tasted.
Nekdo, ki zmemorizira dejstva o določeni tematiki in jih zna razložiti samo na enem primeru, ko je vprašanje obrnjeno, pa ne ve več, kaj se je učil, zato ker: si med učenjem ne postavlja vprašanj, ne razmišlja kako stvari spraviti v celoto oz. kako funkcionirajo v praksi/kje lahko določeno znanje uporabi/kako se določena dejstva medsebojno dopolnjujejo/ kako lahko nekaj, kar se je že naučil, uporabi na drugih področjih.
...
Obstaja kakšna blagovna znamka, na katero prisegaš? (lahko s področja tehnologije, oblek, kozmetike itd.)
...
Obstaja kakšna blagovna znamka, na katero prisegaš? (lahko s področja tehnologije, oblek, kozmetike itd.)
But if thought corrupts language, language can also corrupt thought. (George Orwell)