*mala* napisal/-a:V bistvu ja. Pač vsota mora biti nad tisto mejo. Pa mislim da je ponavadi meja pod 50- okol 40. Tak da če ti tole ne bo preveč šlo, se splača potrudit za ustne.
Ja za 2 je blo lansk let 41 pik od pisnega, ustni ti pa lahk prnese 20%.
zgodovina prva pola lahka
druga pola - WTF?!?!?!?! kje so dobili vse bitke in bataljone in divizije in ne vem še kaj vse?! mi tega sploh nismo delali tako podrobno pri pouku, niti zapiskov iz učb si nisem delala tako podrobno, pa sem šla po katalogu. sem bla tako zmedena zaradi nekateri vpr, da še tista, ki bi jih drugače znala, sem kr neki bluzla
*mala* napisal/-a:V bistvu ja. Pač vsota mora biti nad tisto mejo. Pa mislim da je ponavadi meja pod 50- okol 40. Tak da če ti tole ne bo preveč šlo, se splača potrudit za ustne.
Mislim, da je to 41 skupno (pisni + ustni). Tak da narest res ni težko no.
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
aderyn napisal/-a:zgodovina prva pola lahka druga pola - WTF?!?!?!?! kje so dobili vse bitke in bataljone in divizije in ne vem še kaj vse?! mi tega sploh nismo delali tako podrobno pri pouku, niti zapiskov iz učb si nisem delala tako podrobno, pa sem šla po katalogu. sem bla tako zmedena zaradi nekateri vpr, da še tista, ki bi jih drugače znala, sem kr neki bluzla
chjoj
same here. precej sm nakladala pr drugi poli pa obkrožvane mi je biu ful težk.
Mislim, da je to 41 skupno (pisni + ustni). Tak da narest res ni težko no.
Ja sj,bom se potrudla po najboljših močeh zdj se grem pa formule učit hvala še enkrat za razlago unih nalogic,super ste
aderyn napisal/-a:zgodovina prva pola lahka druga pola - WTF?!?!?!?! kje so dobili vse bitke in bataljone in divizije in ne vem še kaj vse?! mi tega sploh nismo delali tako podrobno pri pouku, niti zapiskov iz učb si nisem delala tako podrobno, pa sem šla po katalogu. sem bla tako zmedena zaradi nekateri vpr, da še tista, ki bi jih drugače znala, sem kr neki bluzla
chjoj
same here. precej sm nakladala pr drugi poli pa obkrožvane mi je biu ful težk.
Jaz sem res kr neki pisala, obkroževala pa sem tiste stvari, za katere sem že slišala, npr. nekje je bil Nanos itd. - pa sem obkrožla tisto, ker se mi je zdelo znano vgl. groza, ampak pri nas so se vsi zgražali, tako da upam, da bo precej spuščen kriterij
Lol, si že enkrat to spraševala. Citiram tvoje vprašanje in moj odgovor
*mala* napisal/-a:
fragolaa napisal/-a:Sam moja pavza je dnevna že
No, zdej mam pa še jaz eno matematično: Izračunaj prvi člen in količnik naraščajočega geometrijskega zaporedja, če je a2+a3=12 in a4-a3=18 zapiši tudi prve štiri člene!
rešitev:( a1=1, k=3, členi: 1,3,9,27
Najprej zapišemo a1,a2,a3,a4 kot člene geom. zaporedja: a1=a1 a2=a1*q a3=a2*q=a1*(q^2) a4=a3*q=a1*(q^3).
Vstavimo vsa ta števila v naši začetni enačbi a2+a3=12 in a4-a3=18, ter dobimo:
a1q+a1(q^2)= 12 in a1(q^3)- a1(q^2)=18 Iz npr. prve enačbe izpostavimo a1=(12)/(q+q^2) in ga vstavimo v drugo enačbo ter dobimo samo enačbo z q: 12(q^3)-30(q^2)-18q=0 Izpostavimo q, ter iščemo ničle enačbe 12(q^2)- 30q- 18. Najlažje z diskriminanto: D=(b^2)-4ac, ter potem q12=(-b +- koren(D))/(2a). Vidimo, da če v tej enačbi vzamemo -, da dobimo negativno rešitev, kar pa ni prav, saj je naše zaporednje naraščajoče, zato je +. Torej q=3 (količnik). Vstavimo to v enačbo za a1 od prej in dobimo a1=1. Le še vstavimo v prve enačbe in dobimo še a2,a3,a4,...
Madonca sem se razpisala (pa malce skrajšala, ker se mi ni dal čist vsako enačbo zapisat).
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
pa ei a se men zdi al se jim je letos čist odtrgal s tto maturo???
nevem al smo mi tak butasta generacija, al je pa res use tok težje :S
vedno ko si se menu s starejšimi ti je usak reku kak je ta matura lahka, js ziher tega nobenmu ne bom mogla potrdit...
no edin soca je bla lahka...sam kokr pa čujem za vse druge stvari...da o angleščini sploh ne govrim :S
zvezdicaaa napisal/-a:pa ei a se men zdi al se jim je letos čist odtrgal s tto maturo???
nevem al smo mi tak butasta generacija, al je pa res use tok težje :S vedno ko si se menu s starejšimi ti je usak reku kak je ta matura lahka, js ziher tega nobenmu ne bom mogla potrdit...
no edin soca je bla lahka...sam kokr pa čujem za vse druge stvari...da o angleščini sploh ne govrim :S
upam da se nas bojo usmilil pr fiski in matki
Meni se tudi enako zdi!
sploh ni splošno znanje, kot vsi pravijo (ali pa sem jaz tako slabo razgledana?)