jullia napisal/-a:Frenkie napisal/-a:In če nekdo misli, da bi lokali propadli, če bi notri prepovedali kajenje, je pa hudo naiven. V marsikaterih lokalih so take stvari prepovedane, pa se št. obiskovalcev vseeno ni zmanjšalo. Tud v McDonaldsih je kajenje prepovedano, pa vseeno podjetje ni nikjer zaradi tega propadlo.
ok, dejmo ločit različne vrste lokalov med seboj. eno so mkdonaldsi, drugo so restavracije, tretje so diskači. lastniki le-teh se nič ne pritožujejo nad obetajočim se zakonom. folk bo jedel in žural s cigareti ali brez.
so pa problem majhni kafiči, ki imajo vsega skupaj 5 miz, pa 4 od tega konstantno zasedajo stalne stranke, ki ob kavi in sadjevcu verižno kadijo. taki majhni pajzli bojo imeli probleme, pa reči kar hočeš.
njihov profit pač zavisi od stalnih strank. saj vemo kakšne so te stalne stranke. stari fotri, ki hodijo iz hiše ravno zato, ker jim žene doma ne pustijo zakajat stanovanja. kakšen bo pa zdej razlog, da bodo dali par evrov za tisto kavo, če jo lahko doma spijejo?
ti moje mnenje sicer lahko pripisuješ naivnosti, v bistvu gre pa za poročilo iz prve roke od dveh kolegic, ki imata doma družinske lokale. take ljudi vse skupaj ornk skrbi.
aja, mimogrede. meni se zdi relativno logično, da je en kadilec dosti boljša stranka v kafiču, ker cigareti izsušujejo usta in grlo, tako da se posledično več zapravi.
in točno to sm jst mislna z mojim postom...nobenih skrbi ni za lokale tipa global in nevem maček...tak lokal se ne bo zaprl...tudi lokali v trgovskih centrih se ne bodo zapirali...zapirali se bodo manjši lokali....in nevem zakaj nas nekej obtožuješ, moj podatek o 5000čih propadlih gostincih(podjetnikih) je slišan iz poročil in mislm da so tud v trenjih to omenili....
in neglede na to da je več nekadilcev statistično, je kadilcev po lokalih več kot nekadilcev...očitno preslabo opazuješ..sicer pa so v lokalu kamor redno zahajam, pa je velik lokal, sami opazvali skos količino kadilcev in nekadilcev...in nekak iz tega nardili zakljuek da je okol 80% obiskovalcev lokala kadilcev...torej?lokal bo iz tega in še enih par razlogov, pa tudi če nebi bilo tistih razlogov, bi se zaprl zaradi tega ker nebi bilo strank...pa je dobro obiskan lokal, z živo glasbo....ampak folku očitno pač ne bo do tega....
dejstvo je da nekadilci ne razumete kadilcev in nas nikoli ne boste...jst vse razumem lepo in prav da vas dim moti...ampak v kolikor je bilo to dovoljeno do zdaj, ni razloga zakaj nebi kadili v lokalih...kava in čik, sta pač naš začetek dneva....in to tako je, pa čist nič drugače....in tud ko bo zakon bo isto, vendarle ne v lokalu, ampak doma....
zdej nevem kdo ej še tukej naiven, ker jst lepo dvomim da bo folk ki kadi,sploh strasten kadilec obiskal recimo diskač in sploh pil alkohol in ne bo mogu čika prižgat...takrat najbolj paše...
ma dobr, brezveze domnevat...se bo že takrat vidlo, zlo kmal....
jst sm že povedala da sem za zakon, ampak za tak ki bi gostincm dopuščal samostojno izbiro....samo čudi me, da če sm jst pripravljena da moj najljubši lokal postane nekadilski, zakaj nihče od nekadilcev noče tega?
pa sej je vseeno, kadilo se bo tako ali drugače, zunej al pa notr....pomoje bo pa več ja žurka zunej kot notr