Matura [Združena tema]

Od šolanja do uresničitve karierne poti.
Zaklenjeno
Uporabniški avatar
izzie
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Prekmurje

Neprebrana objava Napisal/-a izzie »

^Tajca^ napisal/-a:Js mam tud kemijo pa mi je bla tud dost težka... sploh glede na poskusno k je bla reees lahka proti temu kar je blo dons :o pa več računskih nalog se mi je zdel v 2. poli (glede na prejšna leta) in seveda sm se js bol teorijo učila kokr te naloge, bleh :? a mogoče katera ve kakšn je biu kriterij prejšna leta (procentualno kok je za 5, za 4...)?

Kriterij:

Slika

Visok, kot vsako leto.
"Smo stroji za preživetje - robotski posredniki, slepo programirani za ohranjanje sebičnih molekul, znanih kot geni." (Richard Dawkins)
rafaello*
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: neverland

Neprebrana objava Napisal/-a rafaello* »

la_estrella napisal/-a:
acetat je CH3COO- (pač etanojska kislina brez enga vodika) :D in una formula je bla se mi zdi da Pb(CH3COO)2
hehe, jst sm tud uno od kislega dežja ugibala :D tud jst bi rabla čim več pik :cry:

no jst sm dala pa Pb(COO)2 pa se mi je že zdel d je od ocetne,pa sm useen tko pustila...ma ja...upam d bo gausova mal nižja za 5 :P
kam si se pa vpisala...jst sm se na farmacijo :D

jst tud na farmacijo :wink: upam da bomo sošolke :)
upejmo da bo res nižja za 5...sej kar smgovorila z ljudmi...noben nima glih dobrega filinga :?
sončk
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a sončk »

la_estrella napisal/-a:
_tejcha napisal/-a:Joj a še kero mori matematka....jz mam filing da nč nam znala :cry: :eek: faaak

jst se je sploh še nism začela učit :lol:

Jaz tudi. :cry: In ne, nism matematični genij, ki že vse zna. Jst pomoje v noči na soboto ne bom spala, to bo še zabavno :D
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a *mala* »

izzie napisal/-a:
^Tajca^ napisal/-a:Js mam tud kemijo pa mi je bla tud dost težka... sploh glede na poskusno k je bla reees lahka proti temu kar je blo dons :o pa več računskih nalog se mi je zdel v 2. poli (glede na prejšna leta) in seveda sm se js bol teorijo učila kokr te naloge, bleh :? a mogoče katera ve kakšn je biu kriterij prejšna leta (procentualno kok je za 5, za 4...)?

Kriterij:

Slika

Visok, kot vsako leto.

A so kje tudi kriteriji od prejšnjih let? Me čist tko iz firbca zanima :D
(wow, kera visoka meja lani za 8 pri angleščini...ko sem jo imela js je bla okol 86-87 pik, ne pa 91- no še dobr :D)
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
sončk
Cosmofrik
Cosmofrik

^ To je zato, ker so lani uvedl 7ko pri angleščini. Prej je ni blo..
sončk
Cosmofrik
Cosmofrik

Okej, dost zabušavanja. ZDEJ SE GREM PA RES UČIT MATEMATIKO PA ČE UMREM OD BEDE :D DIJO!
_tejcha
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Gorenjska

Neprebrana objava Napisal/-a _tejcha »

sončk napisal/-a:Okej, dost zabušavanja. ZDEJ SE GREM PA RES UČIT MATEMATIKO PA ČE UMREM OD BEDE :D DIJO!

SREČNO! :D :wink:
Uporabniški avatar
^Tajca^
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a ^Tajca^ »

izzie hvala ti :) js pa nism tko razočarana nad mejami, sm misla da so še višje (sploh recimo slovenščina pa matematka).
You have enemies?
Good, that means you accually stood up for something in your life.
Uporabniški avatar
black_bird
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: far away

Neprebrana objava Napisal/-a black_bird »

sončk napisal/-a:
la_estrella napisal/-a:
_tejcha napisal/-a:Joj a še kero mori matematka....jz mam filing da nč nam znala :cry: :eek: faaak

jst se je sploh še nism začela učit :lol:

Jaz tudi. :cry: In ne, nism matematični genij, ki že vse zna. Jst pomoje v noči na soboto ne bom spala, to bo še zabavno :D

Tudi pri meni pride matematika na vrsto komaj v petek ponoči....ni časa prej :( Mam zaj vse 3 dni zapored
fragolaa
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a fragolaa »

Jz grem pa kavo pit in zgodovino se učit :?

Joj a res morm met trenutno tolk problemov in še maturo :cry:
Liena
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Liena »

Huh, jaz že tudi danes od dopoldneva teram to matematiko. :?
Mi je kr slabo, tolk stvari je za predelat. Hvala bogu sem že skozi vektorje in kompleksna. Zej grem ravno na 4. letnik; zaporedja, odvodi in integrali. Upam, da mi je ostalo kaj znanja od testov, neki bi moglo, glede na to, da sem to pisala 4 in 5, čeprav imam drugače matematiko 3. :)

Drugače pa komaj čakam petek, imamo neko rock žurko v bližini in seveda bom šla, pa kaj če je predvečer matematike. :D Res me je sram, kak lahko jemljem tole, čist nič meni podobno. Dan pred geografijo sem pol popoldneva spala pa take scene, čeprav se nisem prej še nič učila. Čist na adijo sem, bog se usmili, kakšni bodo kaj rezultati. :eek: :D
sončk
Cosmofrik
Cosmofrik

Mi pomagate pr telih nalogah? Kako se rešijo?

1.
Število a = 1,24 (24 ma črtico nad sabo) zapišite v obliki okrajšanega ulomka. Za dano število a izračunajte vrednost
izraza (1-a^-1)^-1 . Rezultat zapišite v obliki okrajšanega ulomka.

Nalogo rešite brez uporabe žepnega računala.

2. Dan je vektor a = (-2,1) . Izračunajte točno dolžino vektorja a. Zapišite komponenti vektorja b, če je |b| = 2V5 in a*b = -10.

(2V5 je 2 koren iz 5, vsi vektorji majo črtice nad sabo.)

3. Pokažite, da je za vsak x vrednost izraza sin2x + 2sinx^2 (x-pi četrtin) enaka 1.
Fantasistykke
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a Fantasistykke »

1. Število a = 1,24 (24 ma črtico nad sabo) zapišite v obliki okrajšanega ulomka. Za dano število a izračunajte vrednost
izraza (1-a^-1)^-1 . Rezultat zapišite v obliki okrajšanega ulomka.

1,24242424... = x / *100
124,2424242424... = 100x

odšteješ eno enačbo od druge da se znebiš uni period

123 = 99 x

x= 123/99 oz. če ukrajšamo 41/33

jst upam da je prou no :)

(1-(41/33)^-1)^-1= (1-33/41)^-1 = (8/41)^1 = 41/8

upam da je prou.

2. Dan je vektor a = (-2,1) . Izračunajte točno dolžino vektorja a. Zapišite komponenti vektorja b, če je |b| = 2V5 in a*b = -10.

(2V5 je 2 koren iz 5, vsi vektorji majo črtice nad sabo.)

dolžina vektorja se zračuna koren iz (a^2 + b^2 --> vse skup pod korenom). torej vstaviš noter: koren iz (-2)^2 + 1^2 = koren iz 5.

pri drugi maš pa skalarni produkt.

a*b = a1b1 + a2b2

-10= -2b1 + b2
ker maš dve neznanki maš še drugo enačbo
|b| = 2 koren iz 5

te zadne dve poj rešš sistem.
zdele pa žou morm it no upam da bo naprej šlo.
Zadnjič spremenil Fantasistykke, dne 03. Jun. 2009 16:40, skupaj popravljeno 1 krat.
sončk
Cosmofrik
Cosmofrik

Hvala=)
Fantasistykke
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a Fantasistykke »

lohk da sm se ket u računanu zmotla :P to jst pogost delam :O
Zaklenjeno