Tak je, ne... eni kot kaže nea gledajo ta LOST, ki ga jaz spremljam že 5 let, ker drugače si ne znam razlagat, od kot mnenje, da vsaka sezona stoji zase.

V mojem Lostu vlečejo rdečo nit že iz prve sezone ven. Ravno to je eden izmed glavnih razlogov, zakaj sem jaz taki hardcore fan. Nobeni drugi seriji ni in še dolgo ne bo uspelo konstnatno nizat ter prepletat zgodbo za zgodbo in zraven tega ne zait v kompletno bizarne vode. Dobro, ne rečem, tudi oni ga včasih mimo pihnejo (like celi Nikki & Paulo fiasko), pa tudi oni včasih sfalijo z epizodami (Fire + Water, What Kate Does, Dave), but hell bolj kompleksne in sophisticated zgodbe še nisem jemala -- AND I LOVE IT!
Zato tud ne razumem, zakaj si mnenja, da so z religioznim stuffom, good vs. evil, black vs. white, MiB (black) vs. Jacob (white), faith vs. free will, ..., komaj zdaj začeli. Mogoče v tvojem Lostu tega ni blo (

), ampak jaz se še zdaj spomnim scene iz
prve sezone, ko Locke razlaga Waltu backgammon....
"Two players. Two sides. One is light … one is dark."
Dobro, pustimo zdaj to... Vsak pač ma svoje mnenje.
Grem ti rajši probat odgovorit na tvoja vprašanja hehe.
Mene pa še vedno zanima, zakaj so bili ravno ti ljudje "izbrani?"
Ker so potencialni kandidati, ki bi lahko zamenjali Jacoba. Why? Because they are good people. Ampak se si sama vidla, tudi če si potencialni kandidat, še ne pomeni, da si dejansko kandidat. Važne so tvoje odločitve, ki jih delaš na otoku. V kaj verjameš oz. v kaj začneš verjeti. Spomni se kaj je MiB reko v finalu 5. sezone in kaj je Jacob reko Richardu v Ab Aeterno. Poglej si Jacka, kak daleč je prišo. Sure, rabo je dolgo, but he got there.
Zakaj so jih 3 mesece pustili lutat okrog?
Odgovorjeno v zgornjem odgovoru (od "Važne so tvoje..." dalje).
Plus, takrat je bil Jacob še živ.
Zakaj so jih zaprli v medvedje kletke?
Ni masivna kletka najboljši način kak folk obdržat neki, da ne pobegne?
Ali hočeš vedet, zakaj so ugrabli Jacka, Kate in Sawyerja? Ker na to smo dobili že ful dolgo nazaj odg. Ben je rabo Jacka, da ga je operiral. Ampak ker je vedo, da ga drugače kot s Katino pomočjo ne bo tak daleč spravo, je dal ugrabit še Kate. Da je Kate dobo tak daleč, kot je hoto, pa je rabo Sawyerja. Ne vem, mogoče se še nisi zavzela, ampak zelo dosti krat se da opazit (sploh pri Benu), da se folk mora prostovoljno in zavestno za nekaj odločit. Ne gre jih kr tak prisilit v nekaj.
BTW, samo 6 epizod so jih meli zaprte v kletke.
Kdo so bili ljudje v templju?
Drugi, kdo pa te?
Je pa res, da so bli ti bolj pomembni, kot oni kaj so živeli v Othersville. So, dunno, call them Jacob's Others? Hehe. Jacob tud živi God knows how long on this island, pa je tud prebival v uti, potem pa v nogi od kipa.
Sicer pa vsi, ki še zmeraj tolko dvomite...
Počakite na sredo. This episode will BLOW YOUR MIND!
----
@Vse, ki se vam zdi, da je postal LOST kar nekaj...
Nehajte gledat serijo, tak kak gledate vse ostale -- 45min se posvetit delu potem pa zaključit s tem. Vsedite se še za pol ure pred kompa in idite malo po forumih brat. Idite na lostpedijo. Preberite par recapov in teorij. And only then the full force of LOST will hit you in the face.
Like the fact, da so se na obali (in kot edini [glavni] preživeli letalske nesreče [minus Claire, ki pa je itak crazy]) znašli točno tiste 4 osebe, ki so jih Drugi ugrabli na koncu 2. sezone. I mean, how awesome is that?
Jap, jap...Little details like that make LOST so frickin' gooood.