Študij: Pravo

Od šolanja do uresničitve karierne poti.
Odgovori
Anelise
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a Anelise »

Kika napisal/-a:kere zakone pa to, če ni skrivnost?

mene je recimo pri delovnem pravu na ustnem delu izpita profesorica vprasala kaj ureja 123.člen ZDR-ja :? :x
zgleda,da ji nism bla najbolj simpaticna :(
sixty
Debatorica
Debatorica
Kraj: Bled

Neprebrana objava Napisal/-a sixty »

ojej. a potem se je res treba vse na pamet navadit? ma mene je tok strah kako se bom jaz navadla vse to :?

pa še eno vprašanje za vse pravnice: a ful pogrešate, da ni nič prakse?
ker, ko sem gledala za pravne fakultete v tujini, imajo vse večinoma poudarek na praksi in timskem delu, prek katerih obdelajo teorijo, kar se mi zdi zelo uredu.
Touch me, take me to that other place. Reach me, I know I'm not a hopeless case. It's a beautiful day.
Anelise
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

sixty-ne skrbi,sej redkokeri te bo prasal po clenu..je prej izjema kot pravilo.

jst osebno ja,pogresam prakso..se bojim,da jo bom se tolko bolj,ko bom fax zakljucla.. :?
***Ally***
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Maribor

Neprebrana objava Napisal/-a ***Ally*** »

neee, ne skrbi-obe sva rekli, da so to redki primeri (eni jih sploh ne doživijo, nekateri si pa že spotoma zapomnijo tudi kak člen)

prakse res ni veliko, mi smo pisali sodbo, statut, nekaj upravnih aktov, videli par obravnav in šli 1x na sodišče obravnavat spis (izbirno) - če si imela tovrstno prakso v mislih in pomoje bo nam to enkrat manjkalo, ampak tako je sistem pri nas nastavljen..tudi predavanja niso v smislu sodelovanja, ampak smo vsi bolj ali manj tiho - v tujini, kjer je poudarek na izbiri predmeta, ki te zanima in na diskusijah o tem, je to seveda drugače
Houd de wereld tegen
Uporabniški avatar
moj_zlobni_jaz
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a moj_zlobni_jaz »

Anelise napisal/-a:
mene je recimo pri delovnem pravu na ustnem delu izpita profesorica vprasala kaj ureja 123.člen ZDR-ja :? :x

hm...kolikor je meni znano, lahko mas na ustnem zraven zakon in pol pac pogledas keri clen je...nam je profesorca rekla, da za njo ni pomembno ce ti znas na pamet, ampak da ji pac clen znas razlozit, da vidi, ce ti stvari razumes....no tak so stvari vsja meni znane....
Why be an angel when I can play god?!
*SweetGirl*
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a *SweetGirl* »

^^super, jaz imam ravno v ponedeljek delovno :?

a ni letos tako, da ni več ustnih pri delovnem?!?
Letting him prove
how much he
loves you
is SO today
Anelise
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

moj_zlobni_jaz napisal/-a:
Anelise napisal/-a:

hm...kolikor je meni znano, lahko mas na ustnem zraven zakon in pol pac pogledas keri clen je...nam je profesorca rekla, da za njo ni pomembno ce ti znas na pamet, ampak da ji pac clen znas razlozit, da vidi, ce ti stvari razumes....no tak so stvari vsja meni znane....

hja,rekla je marsikaj-tud nam je rekla,da lahk mas zakon s sabo in da po clenih ne sprasuje..in res,razen sebe,ne vem za nobenga,ki ga je tko sprasevala..
dejstvo pa je,da na ustnih pri njej ni niti eden meu ZDR-ja in tako je ze vec generacij..en moj sosolc,k je meu ustne isti dan k jst,je meu zakon s sabo (je reku,da hoce probat a mu rata) pa mu ga ni pustla,ces da ga ne bo rabu..(ga res ni,ker naceloma ne sprasuje po slenih) tko da mozn,da lahk mas zakon,sam da ga ne smes pogledat ;)

je pa to eden od predmetov,ki mi je biu najbolj vsec in sem za veliko clenov vedla o cem govorijo (npr.glede delovnega casa,dopusta,pog.o zaposlitvi za dolocen/nedolocen cas,domneva obstoja delov.razmerja in se nekatere,ne bom vseh nastevala...) sam ta 123.se mi res ni zdeu pomemben..btw-gre se za omejitev odpovedi pripravniku s strani delodajalca... :?
***Ally***
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

to je žal res, nam je govorila da lahko imamo vse zapiske, zakone, karkoli...nesli smo si cele kupe noter, ampak pogledat pa nismo smeli...ne vem kaka bi mogla bit situacija, da bi pustila :( tako da na to se ne zanašat

jaz sem delala lani na prvem rednem roku, pa takrat nihče ni uporabil zakona, vsaj kolko sem se jaz pogovarjala z ostalimi
Houd de wereld tegen
Uporabniški avatar
Boa
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a Boa »

Jst zdej ponavljam prvi letnik pa se mi ne zdi nč groznga. Pač je sistem učenja drugačen, mela sm tut mal nesreče ampak se da narest. Pa tut če bom še kakšno leto naprimer pavzirala se ne bom sekirala. Je pa težek faks, treba je veliko delat, vendar se da. Je pa res, da moraš biti tut z vsako šestko zadovolen.
Ne kadim, a vedno vžgem.
legally blonde
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a legally blonde »

Ne vem, men se pa se zdalec ne zdi res, da bi mogu bit z vsako 6ko zadovoln ... Zakaj pa? In ja, hodm na pravo ...
kravzlbavc
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: kingdom far far away

Neprebrana objava Napisal/-a kravzlbavc »

^se strinjam...sploh pa če nimaš vez in poznanstev,al pa če ne že zaj sodeluješ povsod in te prof.in ostali ne poznajo, je tvoja pridobitev službe odvisna predvsem od ocen-čakalne vrste za pripravništvo in delanje dpija..(vsaj pri men je tak,pa še pr velik komu ko ga poznam)..tak da zadnje ka je da bi bla s 6zadovolna..če se že učim nekaj kar me res zanima,se naučim vse,in če znam vse sem zadovoljna tud sam z oceno ki je znanju primerna(kar pa 6ni)..je pa res da pri kakih hudo teških izpitih kjer se morš učit fuul dovgo pa vse znaš pa še pol teško dobiš lepo oceno,bi si tud 6ko kr pustila...sam takih izpitov je vsega skup 5,mogoče 6...vse ostalo se da kr lepo več dobit :wink:

lp
Uporabniški avatar
Ashley***
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a Ashley*** »

Men se tut zdi, da se na pravu komot dobi bolšo oceno od 6..kar usi govorijo d je nemogoče, so nalaganja folka, k se jim preprosto ne da učit in pol so usi drugi krivi, da so padli izpit/letnik. Tut 10ke se da dobit, kolegica je npr. rim dobila 10. Je pa res, da je treba za bolše ocene mal več delat, ampak ni krize - use v mejah normale :)
Uporabniški avatar
rinca
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a rinca »

za službo najbolj štejejo izkušnje od prej, ne pa ocene (seveda je tudi odvisno h komu greš). ampak najbolje je že v kakšnem 3., 4. letniku začet mal prakse nabirat in imaš s tem prednost pred tistimi, ki imajo boljše ocene, pa potem še enega ZK izpiska ne znajo prebrat. vsaj v mojem primeru je tako.
je pa res, da moraš imet vsaj tako povprečje, da v enem zglednem času prideš do pravosodnega. tako da jaz tukaj ne govorim o nobenih ekstremih, da ne bo pomote.
Blue-eyed boy meets a brown-eyed girl.
***Ally***
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

^^ to je čisto res ampak jaz ne poznam nikogar, ki bi lahko delal kje drugje kot pri sorodnikih in preko vez...lahko napišeš 100 prošenj na vse mogoče firme, pa te noben ne bo vzel na prakso ali za kakšno počitniško delo :?
Houd de wereld tegen
Uporabniški avatar
moj_zlobni_jaz
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a moj_zlobni_jaz »

*SweetGirl* napisal/-a:
a ni letos tako, da ni več ustnih pri delovnem?!?

Hm...po mojih informacijah, velja to samo za izredne studente...redni pa mamo se naprej lepo ustne...
Why be an angel when I can play god?!
Odgovori