Matura [Združena tema]

Od šolanja do uresničitve karierne poti.
Zaklenjeno
Savannah
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Savannah »

Ja nekako tako. Naj dajo to not, ker mi je to kar jasno, pa Maslowa. :D Simpl k pasulj. Če bo pa Erikson pa te fore pol pa itak ne bom mela pojma o čem se gre vse skupaj. :motz: Joooj, da bi lahko vnaprej videli kakšna vprašanja bodo! :idee: Hih, silly me!
fragolaa
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a fragolaa »

Punce kaj pa to: Kateri procesi so pomembni da se pri otroku lahko razvije mišljenje???

Jz ne znam nič :cry:
sončk
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a sončk »

Hm, ja, socializacija je potrebna. Pa neka inteligentnost verjetno? A je to sploh proces? Baaa :roll: Motivacija najbrž, ker ga starši spodbujajo. Pa sej ne vem.

Okej ne, zdej sm si pogledala še enkrat. Pomembni so ostali spoznavni procesi: učenje, zaznavanje in spomin.
Zadnjič spremenil sončk, dne 31. Maj. 2009 15:55, skupaj popravljeno 1 krat.
keglevichova
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a keglevichova »

sončk napisal/-a:Hm, ja, socializacija je potrebna. Pa neka inteligentnost verjetno? A je to sploh proces? Baaa :roll: Motivacija najbrž, ker ga starši spodbujajo. Pa sej ne vem.

še kako učenje? verjetno modelno?
sončk
Cosmofrik
Cosmofrik

Ja pomoje modelno, al pa instrumentalno, ker recimo starši otroka nagradijo, ko začne mislt? :? Čaki, KAJ sploh je mišljenje? :D A tut govor pa to?
ushergirl
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: ljubljana
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a ushergirl »

sončk napisal/-a:Karkol bo, bom zajebala definicije. :( Eriksona si pa bom pogledala ja, pa Kohlberga (tale je obupen! vse je isto...). Čeprov meni nekaj pravi, da bo not Freud, mogoče je pa to samo moje ONO, ki se preslikava v mojem JAZu :D (čeprav mi moj NADJAZ pravi, da bo neki zajebanga ker je to pač norma)

Kaj pa bi blo glede socializacije? A gremo mal skupi ponovit te stvari, k bodo najbrž not? Jst si bom pomoje bl zapomnla če tle piše :D

Pač socializacija je proces preko katerega se posameznikove vrednote, stališča, prepričanja oblikujejo v skladu s tem kar je v določenem družbenem sistemu zaželjeno. Obstaja primarna socializacija (starši) in sekundarna socializacija (vrtec, šola..). Socialna deprivacija je tisto, ko so volčji otroci (pa jih mal opišeš), resocializacija pa prevzgajanje npr. zločincev.

Freuda ne bo, ker je bil v poskusni.
sončk
Cosmofrik
Cosmofrik

Kaj pa je še blo v poskusni?
Savannah
Komunikatorka
Komunikatorka

fragolaa napisal/-a:Punce kaj pa to: Kateri procesi so pomembni da se pri otroku lahko razvije mišljenje???

Jz ne znam nič :cry:

Ja a ni to to:
- senzomotorična faza (od 0 do 2 leti)
- predoperativna faza (od 2 do 7 let)
- faza konkretnih operacij (od 7 do 11 let)
- faza formalnih operacij (po 11. letu)

Prvi dve fazi zajemata predlogične oblike inteligentnosti, drugi dve fazi pa zajemata logične oblike inteligentnosti (razvoj miselnih operacij).
To je tista teorija po Piagetu. Drgač pa se pri otroku najprej razvije konkretno mišljenje, šele kasneje abstraktno in vse ostalo.
Uporabniški avatar
Devilish
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: In the back of your mind:P

Neprebrana objava Napisal/-a Devilish »

Men se že tud meša od sociologije..Na koncu nebomo psihologi pa socilogi ampak pshopati pa sociopati:D kje je šele zemljepis..:S
shiki
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a shiki »

vidim da nisem edina, ki ma pred sabo še doooolgo noč :( komaj čakam da ta gužva mine..hjaoo se mi še meša od učenja.

mam eno vprašanje..a ktera ve odg na to:
presodite in utemeljite od česa je odvisno, da se lahko pri isti osebi preminja občutljivost za zaznavanje dražljajev?
ushergirl
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: ljubljana
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a ushergirl »

sončk napisal/-a:Kaj pa je še blo v poskusni?

SlikaSlikaSlika
SlikaSlika
SlikaSlika
SlikaSlika
Savannah
Komunikatorka
Komunikatorka

Poskusna men ni bla težka, tudi stare pole, ki sem jih reševala ne toliko, bolj me je strah, kaj še sploh lahko dajo not. :D Razen če se bo vzorec iz preteklih let ponovil oz. bo vsaj nekaj od tistega not. :gruebel: Ne vem no, psihologija je tako obsežna, da je ostalo še čuda možnosti, kaj vse nas jutri lahko pričaka. :D
sončk
Cosmofrik
Cosmofrik

shiki napisal/-a:presodite in utemeljite od česa je odvisno, da se lahko pri isti osebi spreminja občutljivost za zaznavanje dražljajev?

Od čustev - če si zaljubljen, te ljubezen greje. Od potreb - če si lačen, boš prej zavohal dobro hrano. Od motivacije - mama prej zazna jok svojega otroka. Od raznoraznih bolezni - če smo bolni, težko vonjamo. Od prepovedanih substanc :twisted: - če smo zadeti, nam hrana bolj diši, če smo pijani, ne čutimo toliko intenzivnosti bolečine.

Hvala ushergirl! :) Uuu, Erikson je bil na poskusni, a to pomen, da ga ne bo jutr?

A se še keri zdi, da ful ve, hkrati pa nič? Jst vem tko posamezne sklope, če bi pa mogla pogledat celotno sliko, pa ne bi znala? :D
shiki
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a shiki »

sončk hvala ti :) ..men se zdi da se mi vse neki sanja..sam ko pa morš pa kako definicijo napisal al kaj podobnega pa zmrznem..
sončk
Cosmofrik
Cosmofrik

Men se zdi pa tale poskusna kr težka... Vsaj če primerjam s prejšnjimi... No kakorkol, men se že blede od učenja. Zdej mam pavzo, pol bom šla še enkrat čez knjigo, pa jutr se zbudim ene 2 uri prej, pa grem še enkrat čez, pol pa konc. Ne morm več, ni več prostora za nove informacije :roll:
Zaklenjeno