Matura [Združena tema]

Od šolanja do uresničitve karierne poti.
Zaklenjeno
keglevichova
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a keglevichova »

jenny00 napisal/-a:ja pri sociologiji je 1.pola z esejskimi vprašanji, 2.pola pa tista teoretična vprašanja? kaka 3.pola?? :eek:

opa my bad. prebrala sm psihologija :)
sončk
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a sončk »

Jst delam zdej stare mature in je vse čist odvisno od sreče... Ene so zajebane, ene ne. Hvala bogu lahko vsaj izbiramo med tremi. A tm k so strukturna vprašanja, a mormo zravn odgovorov pisat a), b), c), al ne? Jst sploh ne ločm strukturnih od esejskih..
_tejcha
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Gorenjska

Neprebrana objava Napisal/-a _tejcha »

jz mam u tork gefo,pa sm se dons začela učit,jao,jao....uapm da bo....se tolažm da rabm sam še 30% :razz: :D
_mala_
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: maribor

Neprebrana objava Napisal/-a _mala_ »

sončk napisal/-a:Jst delam zdej stare mature in je vse čist odvisno od sreče... Ene so zajebane, ene ne. Hvala bogu lahko vsaj izbiramo med tremi. A tm k so strukturna vprašanja, a mormo zravn odgovorov pisat a), b), c), al ne? Jst sploh ne ločm strukturnih od esejskih..

obvezno moreš pri strukturiranih nalogah napisat a,b,c ker so nam rekli da ti zaredi tega lahko točke grejo, čeprav dvomim ampak ok.
kak ti gre učenje, si vse že skozi prišla?
bloom*
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a bloom* »

miu. napisal/-a:js bom pa usak čas popizdla s to psiho :S
upam da dajo ju3 kej normalenga not in da ne bojo una uprašanja za obkroževat dvoumna!!

jaz tuuuuud :? ne morem več.. čist mi je že vseeno..sam da nardim :) še prejšnji tedn pa sem bla ziher da bom psiho. najboljše pisala, 5ka komot..aha :?
sončk
Cosmofrik
Cosmofrik

_mala_ napisal/-a:obvezno moreš pri strukturiranih nalogah napisat a,b,c ker so nam rekli da ti zaredi tega lahko točke grejo, čeprav dvomim ampak ok.
kak ti gre učenje, si vse že skozi prišla?

Uuu, hvala! :) Ne nisem prišla še skozi vse, teorij osebnosti nisem še nč delala, pa konflikte se morm še naučit, pa obrambne procese, pa pol morm še enkrat vse čez... :? Bo še zanimivo. Pa ti?
bloom*
Komunikatorka
Komunikatorka

sončk napisal/-a:Jst delam zdej stare mature in je vse čist odvisno od sreče... Ene so zajebane, ene ne. Hvala bogu lahko vsaj izbiramo med tremi. A tm k so strukturna vprašanja, a mormo zravn odgovorov pisat a), b), c), al ne? Jst sploh ne ločm strukturnih od esejskih..

napiši a, b, c..sej sam lepo odgovarjaš
pri eseju pa pač odgovarjaš lepo po vrsti, pa nič ne označuješ..sej sploh ni nekih razlik, sam da pri esejskih nalogah morš še vedno kako teorijo primerjat in presodit..
Savannah
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Savannah »

bloom* napisal/-a:
miu. napisal/-a:js bom pa usak čas popizdla s to psiho :S
upam da dajo ju3 kej normalenga not in da ne bojo una uprašanja za obkroževat dvoumna!!

jaz tuuuuud :? ne morem več.. čist mi je že vseeno..sam da nardim :) še prejšnji tedn pa sem bla ziher da bom psiho. najboljše pisala, 5ka komot..aha :?

Haha, še ena taka tukaj. :? Upam, da mi rata tale psiha, ker živce izgubljam zraven te obsežne bukve (sem od 2. letnika že vse pozabla). :steinigung:
sončk
Cosmofrik
Cosmofrik

Ej dej vi povejte, kaj je sploh blo v drugem letniku. Jst ne vem kaj je eno in kaj drugo.
ushergirl
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: ljubljana
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a ushergirl »

Jst ne morm več! Pr katalogu sm šele pr 6.sklopu - čustva. Čaka me še tok velik, ni šans da se vse naučim. :cry:
_mala_
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: maribor

Neprebrana objava Napisal/-a _mala_ »

v drugem letniku so pač osnove predstavljene (osnovne definicije), ampak enaka snov kot v 4. letniku. v učb za 4. letnik je vse razširjeno-prednosti, slabosti, povezovanje, pa tudi nekaj novega-npr. osebnostne teorije v 2.letniku so hipokrat-galen, eysenck; v 4. pa so še ostale-freud, erikson, jung, kretschmer....
bloom*
Komunikatorka
Komunikatorka

jaz sem tud šele pri motivaciji :cry:
pa se mi zdi da sem tak al tak vse za nazaj že pozabla.. too much information :?

pa vse sladkarije sem od živčnosti že požrla :D
sončk
Cosmofrik
Cosmofrik

Ja jst sm lihkar šla jest kr neki, sam da se mi ni treba učit. Groza no :D Zdej se učim konflikte - tega se sploh ne spomnem :roll:
Savannah
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Savannah »

Ja odvisno ali ste v gimnaziji ali srednji šoli s poklicno maturo. Jaz sem sicer hodila dve leti v gimnazijo in smo v 2. letniku imeli učbenik (iz katerega se učim tudi zdaj) Spoznanja in dileme, tisti obširen. Pol na drugi šoli smo pa v 4. letniku imeli en drug učbenik, kjer je vse na krajše razloženo (tak svetlo moder al zelen, ne vem več). Tako da v bistvu smo v 2. letniku imeli vse zelo na obširno in v 4. vse bolj na kratko. :wink: Kako je drugje pa ne vem. Sicer sem mela v gimnaziji psihologijo 5, na tej šoli (ki je lažja) pa 4. :D Moja lenoba in nič drugega. Zdaj pa predelujem to gnilo psiho, pa sem šele pri teorijah osebnosti (zdaj začnem s tem poglavjem).
Adijo pamet, jutri pa je matura! :heul:
Warning: tiste, ki bote mele naslednje leto maturo se dejte učit že od februarja dalje, če je treba (lepo počasi in natančno), ker jaz nisem zihr, če bom ta 5. predmet nardila. :schlaumeier:
radenska
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: somewhere

Neprebrana objava Napisal/-a radenska »

kako vm gre kej soca?že vse znate? :D jst sem se odločla, da se odklonskosti pa religije ne naučim. itak moč mamo za zih dano potlej si pa še eno zberem.sam upam da bodo dokaj normalne teme. a ima katera kašne zapiseke za ekologijo? :?:
Zaklenjeno