Hujšanje
- barbie_girl_85
- Cosmofrik
Sej tud tuna ni OK za DIREKT po vadbi. Za večerjo ja (kot je haylee rekla, ene 2 uri po), direkt po vadbi ne.
jst mam po vadbi OH in beljakovine - (šejk + banana/rozine po pumpu in kar čokoladno mleko/sadni jogurt po kardiu).
------------------------------------------------------------
Tole niti približno ni podobno:
tuna v lastnem soku: 26g B, 0g OH in 1,5g M (0,8 nasičenih in 0,7 nenasičenih).
mozzarela: 24g B, 2,77g OH in 15,92g (10g nasičenih in 5g nenasičenih)maščob
PS Pa še eno tako smešno pravilo je, ne vem sicer zakaj, mi je pa ostal spominu: večerja ne sme biti 1. tekoča in 2. bela. Torej nič jogurtov, mleka, sirov...
jst mam po vadbi OH in beljakovine - (šejk + banana/rozine po pumpu in kar čokoladno mleko/sadni jogurt po kardiu).
------------------------------------------------------------
Tole niti približno ni podobno:
tuna v lastnem soku: 26g B, 0g OH in 1,5g M (0,8 nasičenih in 0,7 nenasičenih).
mozzarela: 24g B, 2,77g OH in 15,92g (10g nasičenih in 5g nenasičenih)maščob
PS Pa še eno tako smešno pravilo je, ne vem sicer zakaj, mi je pa ostal spominu: večerja ne sme biti 1. tekoča in 2. bela. Torej nič jogurtov, mleka, sirov...
Dont't wait for the perfect moment, take the moment and make it perfect!
Jz sem primerjala sestavine lahke mocarele in tune (v olivnem olju, ker tiste v lastnem soku nisem sposobna požret), ki ni rio mare (ne spomnim se točno imena, vem pa da je od znamke star - ima več beljakovin in manj maščob kot rio mare). Če bi mela še kaj te lahke mocarele v hladilniku bi napisala sestavine. Edino kar mi je ostalo v spominu je, da ima mislim da manj kot 5g maščobe, tuna pa (na iztisnjeno konzervo - 52g) tudi okoli 5g.
- *pikapoka*
- Debatorica
Point vsega je, da bo lahko nekdo, ki je prej vsako jutro pojedel (pretiravam) tri kose kruha s salamo in sirom in bozačel jesti samo en kos le-tega ,shujšal. Tisti, ki pa je bil že prej navajen na manjši vnos hrane, se bo moral pač mal bolj odpovedat in jest kosmiči (brez sladkorja in drugih sladil!!!). Neki časa nazaj sem jedla tiste dobre njam njam hrustljave in sladke kosmiče in bla cela vesela, kako se zdravo prehranjujem in kako bom hitro shujšala, vendar kg niso in niso šli dol, dokler nisem začela z ovsenimi kosmiči, ki so pač mal bolj ogabni, so pa rezultati veliko prej vidni in tud nasitijo te (moje mnenje) veliko bolj.
Je pa tud res, da je velik odvisno od vsakega posameznika. Nekteri pač morjo nardit več za to, da grejo kile dol, drugim pa je mal olajšano in je odrekanj manj.
Ko pa na koncu potegnemo črto, je pa gola resnica ta, da brez vsaj! uro vadbe, hoje, teka na dan ne bo nič učinka, vsaj dolgoročno ne.
Je pa tud res, da je velik odvisno od vsakega posameznika. Nekteri pač morjo nardit več za to, da grejo kile dol, drugim pa je mal olajšano in je odrekanj manj.
Ko pa na koncu potegnemo črto, je pa gola resnica ta, da brez vsaj! uro vadbe, hoje, teka na dan ne bo nič učinka, vsaj dolgoročno ne.
haylee napisal/-a:No sej tuna v olivnem olju ni primerna za hujšanje (). Probi si mal "obogatit" tisto v naravnem soku, npr. kup nek lahek sirov namaz, pa dodaj kako žličko tuni; al pa jo dej v kako omako za testenine, solato, umešana jajca...sploh ne čutš razlike.
zakaj pa tuna v olivnem olju ni primerna?
če jo recimo ješ 2-3x na teden, pa še to olje stran vliješ?
ker v primerjavi z drugimi olji je olivno itak še najboljša izbira za solate ali bilokaj..
Res je: olivno olje je res najbolj zdravo od vseh (vendar ekstra deviško - hladno stiskano, ne to predelano, ki ga dajejo v konzerve s tuno). Ampak gre še vedno za maščobe, s katerimi ne smeš pretiravat (jst recimo tune tumač pojem, da bi vsak dan butala tok enga olja vase). Mal sm pogooglala in našla tole:
Sestava vsebine konzerve tune v olivnem olju:
- riba (tuna) min 65 %
- olje (mešanica deviško in rafinirano oljčno) 33,5%
Hranila:
- beljakovine 18,5%
- maščobe 37,9%
Skupne kalorije: 415 kcal/100g
Pri tem da:
1g B = 4 kcal
1g M = 9 kcal
Torej v 100g:
kalorije iz B: 18,5 g x 4 kcal/g = 74 kcal
kalorije iz M: 37,9 g x 9 kcal/g = 341 kcal
skupaj kalorije: 415 kcal
POSLEDICE:
1) razmerje kalorij je: B : M = 1 : 4,61
2) delež kalorij iz maščob je več kot 82%!
Tuna v lastnem soku (kot je že napisala barbie_girl_85): 26g B, 0g OH in 1,5g M (0,8 nasičenih in 0,7 nenasičenih).
Torej v 100g:
kalorije iz B: 26gx4kcal/g= 96 kcal
kalorije iz M: 1,5gx9kcal/g= 13,5 kcal
skupne kalorije: 109,5 kcal
U do the math - razlika je ogromna. Konec koncev gre pri hujšanju samo za kalorični deficit.
Sestava vsebine konzerve tune v olivnem olju:
- riba (tuna) min 65 %
- olje (mešanica deviško in rafinirano oljčno) 33,5%
Hranila:
- beljakovine 18,5%
- maščobe 37,9%
Skupne kalorije: 415 kcal/100g
Pri tem da:
1g B = 4 kcal
1g M = 9 kcal
Torej v 100g:
kalorije iz B: 18,5 g x 4 kcal/g = 74 kcal
kalorije iz M: 37,9 g x 9 kcal/g = 341 kcal
skupaj kalorije: 415 kcal
POSLEDICE:
1) razmerje kalorij je: B : M = 1 : 4,61
2) delež kalorij iz maščob je več kot 82%!
Tuna v lastnem soku (kot je že napisala barbie_girl_85): 26g B, 0g OH in 1,5g M (0,8 nasičenih in 0,7 nenasičenih).
Torej v 100g:
kalorije iz B: 26gx4kcal/g= 96 kcal
kalorije iz M: 1,5gx9kcal/g= 13,5 kcal
skupne kalorije: 109,5 kcal
U do the math - razlika je ogromna. Konec koncev gre pri hujšanju samo za kalorični deficit.
CaliLove* jaz se vtipkam v neumne izjave. ne laskaj si da si kaj posebnega.
(bom še tebi to po šolsko razložila. če ti rečeš, da so kosmiči z mlekom in medom odlična izbira za zajtrk za nekoga ki hujša je to laž in debilna izjava in ne tvoje lastno subljektivno mnenje in ideologija. če pa ti rečeš, da si ti na tak način shujšala, je pa seveda to nekaj, kar je lahko res ali pa tudi ne (torej verjetno samo zaradi zajtrka tudi nisi ne vem kako shujšala-torej jaz ti ne verjamem AMPAK je pa vseeno to nekaj kar ti lahko trdiš.
enako ne moreš trditi, da je zunaj 30 stopinj, če jih je 40, ker je to laž. lahko pa rečeš da te zebe- ti ne bom verjela, AMPAK ok, lahko to trdiš. ja? kapiš?)
zakaj pa ti mene ne ignoriraš?
(še to: zakaj d'fuck je folk tako čudaški, da če se v določenih temah ne strinjaš z njimi (ker dejansko si izmišljujejo in lažejo), kar sklepajo, da jih ne maraš v celoti in da jih enostavno ne trpiš??? ne vem a se vi recimo s svojimi prijatelji v vsem strinjate? in če se ne, potem jih kar odpišete?)
(bom še tebi to po šolsko razložila. če ti rečeš, da so kosmiči z mlekom in medom odlična izbira za zajtrk za nekoga ki hujša je to laž in debilna izjava in ne tvoje lastno subljektivno mnenje in ideologija. če pa ti rečeš, da si ti na tak način shujšala, je pa seveda to nekaj, kar je lahko res ali pa tudi ne (torej verjetno samo zaradi zajtrka tudi nisi ne vem kako shujšala-torej jaz ti ne verjamem AMPAK je pa vseeno to nekaj kar ti lahko trdiš.
enako ne moreš trditi, da je zunaj 30 stopinj, če jih je 40, ker je to laž. lahko pa rečeš da te zebe- ti ne bom verjela, AMPAK ok, lahko to trdiš. ja? kapiš?)
zakaj pa ti mene ne ignoriraš?
(še to: zakaj d'fuck je folk tako čudaški, da če se v določenih temah ne strinjaš z njimi (ker dejansko si izmišljujejo in lažejo), kar sklepajo, da jih ne maraš v celoti in da jih enostavno ne trpiš??? ne vem a se vi recimo s svojimi prijatelji v vsem strinjate? in če se ne, potem jih kar odpišete?)
sAv€ ENErgy, plaY in The D@rk.
claire napisal/-a:^^ ti si itak skos najbolj pametna (pa sirova). svaka ti čast. da si expert za rekreacijo sem vedela, da si pa še za hujšanje majster- to je pa nekaj novega! waw.

sicer pa....če živiš v california, moraš bit expert za recreation in hujšanje, izi...

Lej claire, men je cist vseeno, ce mi ti ali kdo drug verjame ali ne, niti ne bom nobenega prepricevala in zgubljala besed. Kot sem ze prej rekla, vsak zase najbolje ve.
Ne vem zakaj bi te ignorirala, preberem komentarje vseh ljudi, ker dopuscam, da ima vsak svoje mnenje.
Kar se tice pa teksta v oklepajih, me ne gane, ce me trpis ali ne. Mi je pa primitiven tvoj nacin komuniciranja, ker ko se ne strinjas z nekom, ne znas tega povedat na lep nacin, ampak lajas na folk in ga zasmehujes, poleg tega pa vpletas se neke druge informacije o tej osebi, ki nimajo nobene zveze z debato. Tako da ja, take ljudi jaz odpisem, tudi ce so to moji prijatelji. Ker ne debatiram s tistimi, ki ne znajo svojih mnenj kulturno in na nivoju izrazat. Ce sem zato cudaska, tudi prav.
Btw, ne poznas me dovolj, da bi trdila, da si nekaj izmisljujem ali lazem, tako da pazi malo pri izbiri besed. Zdaj pa bom nehala smetit, ker nima smisla nadaljno razpravljanje o tem. Ce povzamem Evelyn: Glej pač preprosto, to je moje mnenje, tvoje je drugačno. Pika.
claire napisal/-a:zakaj pa ti mene ne ignoriraš?
Ne vem zakaj bi te ignorirala, preberem komentarje vseh ljudi, ker dopuscam, da ima vsak svoje mnenje.
Kar se tice pa teksta v oklepajih, me ne gane, ce me trpis ali ne. Mi je pa primitiven tvoj nacin komuniciranja, ker ko se ne strinjas z nekom, ne znas tega povedat na lep nacin, ampak lajas na folk in ga zasmehujes, poleg tega pa vpletas se neke druge informacije o tej osebi, ki nimajo nobene zveze z debato. Tako da ja, take ljudi jaz odpisem, tudi ce so to moji prijatelji. Ker ne debatiram s tistimi, ki ne znajo svojih mnenj kulturno in na nivoju izrazat. Ce sem zato cudaska, tudi prav.
Btw, ne poznas me dovolj, da bi trdila, da si nekaj izmisljujem ali lazem, tako da pazi malo pri izbiri besed. Zdaj pa bom nehala smetit, ker nima smisla nadaljno razpravljanje o tem. Ce povzamem Evelyn: Glej pač preprosto, to je moje mnenje, tvoje je drugačno. Pika.

I can explain it to you. But I can't understand it for you.
jst, ker sa strogi dieti sem se mogla vsemu odpovedat.. samo sem pa že prej jedla ovsene kosmiče in ne vem zakaj nekaterim niso dobri, men so full.
trenutno jih imam za zajtrk in jih mešam s skuto in whey-i + nekaj malega vode, ker je drugače pregosto in se ne zmiksa...daš za 5 minut v hladilnik in postane trdo. je kot puding
ostale obroke, ki imam beljakovinske pa ribe in piščanca in purana pečem na ponvi brez olja, vendar dodajam 5g olivnega olja
za večerjo pečem jajca na ponvi brez olja :-)
trenutno jih imam za zajtrk in jih mešam s skuto in whey-i + nekaj malega vode, ker je drugače pregosto in se ne zmiksa...daš za 5 minut v hladilnik in postane trdo. je kot puding
ostale obroke, ki imam beljakovinske pa ribe in piščanca in purana pečem na ponvi brez olja, vendar dodajam 5g olivnega olja
jst, ker sa strogi dieti sem se mogla vsemu odpovedat.. samo sem pa že prej jedla ovsene kosmiče in ne vem zakaj nekaterim niso dobri, men so full.