kr.ena napisal/-a:Oprosti

; bila sem prepričana, da si že prebrala ... sem popravila svoje poste, da ne bijejo v oči ...
Ni panike, saj sem itak zatisnila oči takoj, ko sem ugotovila, da že teče debata o knjigi.

Ampak vseeno hvala!
Drugače sem pa počasi in po delčkih med službo prebrala novo knjigo Dese Muck:
Peskovnik Boga Otroka. Hehe, tipična Desa, polno smeha!

Knjiga potegne in se ful hitro bere, govori pa o Mili, ki je mati samohranilka in ni nikoli dokončala študija, zato tudi ne najde nobene konkretne službe. Po spletu okoliščin začne uteho iskat v veri in raznih sektah, nato pa nekako nanese tako, da tudi sama ustanovi svojo 'sekto', Tempelj Boga Otroka. Tale njena vera je sicer na začetku blazno uspešna in Mila je ta glavna, ampak kmalu vse pade v vodo in njeno življenje je spet prava polomija. Sčasoma se postavi na noge, toda kmalu svet obsede nova religija - Poklicani. S posebnim namenom sta jo ustanovila Simon in Starka (prisotna je bila tudi Mila) in na začetku je bila ta religija pravi hit, toda stvari so jima spolzele iz rok in svet se je postavil na glavo. Mili tako ne preostane drugega, kot da ga reši.
Ne ravno globoka, ampak definitvno luškana zadevica! Fino sem se nasmejala, čeprav knjiga v svojem bistvu niti ni tako komična, saj obravnava precej resne teme (npr. razpadle družine, alkoholiziranost, depresijo, samomore itd.), toda Desa zna tudi take teme narest zabavne. Je pa tudi dobra parodija na ves tale new-age in vero (''opij za množice''), kar mi je bilo še posebej všeč, ker sem tudi sama proti takim zadevam.
Malo diši po
Sreči (ki je, BTW, naravnost fantastičen roman!!!) Willa Fergusona - v obeh knjigah ljudje postanejo blazno poduhovljeni, toda pri knjigah prevladata popolnoma nasprotni čustvi.
ps: Ja, to je Desin drugi roman za odrasle ... Panika me pa še čaka!

now I have you sleeping next to me ... and this is home