se nasprotja privlačijo?

Pomoč iz čustvenih stisk.
Odgovori

Se nasprotja privlačijo?

da
75
67%
ne
37
33%

Skupaj glasov: 112

Uporabniški avatar
tjaskaaa
Debatorica
Debatorica
Kraj: nm

Neprebrana objava Napisal/-a tjaskaaa »

ja seveda se privlačijo, ampak ne funkcionirajo skupaj. po mojih izkušnjah sodeč :? [/quote]
Free your mind...
tinaROSSI
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: Gorenjska

Neprebrana objava Napisal/-a tinaROSSI »

Jset mislim, da preveč nasprotij sčasoma pripelje do razpada zveze, saj partnerja nimata nič skupnega, vendar pa mislim, da nekaj razlik mora biti, saj to lahko pozitivno vpliva na odnos, ga poživi... Midva z lubijem sva si nekoliko različna, mal po karakterju, mal tud na drugih področjih, ampak imava pa veliko stvari skupnih in se kar dobro ujameva. Mi je všeč teh nekaj razlik saj se mi zdi da so pozitivne... Začela sem se zanimati za stvari, za katere se je prej zanimal le on, in nekatere stvari so mi prav všeč (seveda je tudi obratno)...
Ne vem, z bivšim sva si bila skoraj identična, vse nama je bilo skupno in nama ni šlo tako dobro skupaj...
Sem za majhne razlike, ki dopolnjujejo partnerja... v mojem primeru se to najbolje obnese :cool: :)
Uporabniški avatar
_lady_bird_
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: Maribor

Neprebrana objava Napisal/-a _lady_bird_ »

Nasprotja se privlačijo za kratek čas.

Pri meni je ta stavek vedno držal. Sedaj sma si s fantom kar podobna. Ne čisto, ampak sma si. In definitivno nekak lažje ''shajam'' s takim fantom, ko pa s fanti iz prejšnih zvez, kjer sma si fant in jaz bila kot olje in voda. :D
girl007
Debatorica
Debatorica
Kraj: Kranj
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a girl007 »

Jaz tudi mislim, da se nasprotja privlačijo krajši čas.

Sicer je to odvisno tud od teh dveh, ki se privlačita.
Saj je pri večjih nasprotjih potrebno več prilagajanja in kompromisov to pa ne gre če nista oba taka tipa človeka.
LJUBEZEN je tista gonilna sila, ki dela dan drugačen in življenje lepše, ljubezen je nekaj skrivnostnega, lepega in nerazložljivega.
Uporabniški avatar
mikeno
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: koper

Neprebrana objava Napisal/-a mikeno »

tudi jst mislim da taka zveza lahko traja le kratek čas ( čeprav sama še vedno vztrajam v njej);

pri sebi lahko povem, da na začetku me določene stvari niso motile, saj je blo vse ql dokler si noro zaljubjen in ti je vse uredu, kasneje pa vidiš da ti to ne odgovoarja.

težko se je stalno prilagajat in se dogovarjat za banalne, vsakdanje stvari ( kateri film bomo gledali, kaj bomo jedli za kosilo, kam gremo na sprehod),... in ti jemljejo energijo, namesto da bi jo lahko izkoristla drugače, jo moram vlagat v te stvari.

in potem pride do tega, da sm tečna ker me ' njegove' stvari ne zanimajo.

mislim da bi blo lažje bit z nekom, ki je podobnega mišljenja kot ti, ki ti beri misli, ima podobne življenjske vrednoste in cilje,.......ampak sama sm še vedno v razmerju ki se moram prilagajat, ne vem kolko časa še bom, ker z vsakim dnem bolj ugotavljam da si ne želim takega življenja.
Uporabniški avatar
ženska
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Prelepa Gorenjska

Neprebrana objava Napisal/-a ženska »

Po mojem mnenju je fino, da partnerja nimata vseh interesov enakih. Meni osebno bi bilo dolgočasno, če bi vse stvari počela z isto osebo. Zato je dobro, da ima vsak nekaj svojega, ob čemer uživa, si napolni baterije in nekako "zbeži" v svoj svet.
Uporabniški avatar
majarončk
Sramežljivka
Sramežljivka

Re: se nasprotja privlačijo?

Neprebrana objava Napisal/-a majarončk »

če so ta nasprotja v mejah normale, sprejemljive, pol že gre...če je pa tle umes nekaj res ''močnga'' pol pa na žalost ne gre :? npr. vera je že lahko dost ovira v zvezi....
I feel in love....
@smrketka@
Debatorica
Debatorica
Kraj: ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a @smrketka@ »

nasprotja se privlačijo. ampk da zveza lahko uspe, morajo biti pa glavni cilji in načela v življenju kar dost ista, kar se pa tiče kaj te zanima in kaj rad delaš je pa lahko različno. to se že prilagodiš, glede pomembnih stvari v življenju (npr. poroka-da ali ne, življenje v hiši ali bloku, vzgajanje otrok itd), mora pa žal bit isto, ker če so pa te razlike prevelike pa pomoje taka zveza zelo težko uspe
Uporabniški avatar
tanchii
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a tanchii »

mah.. mi2 z mojim sma si čiiist različna - različni interesi, jaz npr. vse načrtujem naprej, on pa vse zadnji trenutek, tak da si nekih načrtov sploh ne morema delat, različni filmi so nama všeč, različne zvrsti muzike, pol pa še je tu razlika v letih (ki se sicer ne pozna dostikrat).. vem, da zveza ne more dolgoročno uspet, ampak zaenkrat še gre, tak da treba uživat dokler se še da :)
Uporabniški avatar
ženska
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Prelepa Gorenjska

Neprebrana objava Napisal/-a ženska »

Ne moreš reči, da je taka zveza obsojena na propad. Sama vidim nasprotno mnenje mojemu kot priložnost za pogled na stvar z drugega zornega kota.
Mimi_M
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: Primorska

Neprebrana objava Napisal/-a Mimi_M »

To itak - jaz sem tudi vedno odprta za različna mnenja in poglede na stvari z drugega vidika,
ampak to se mi zdi nekaj drugega kot pa življenje z nekom, ki ima rad popolnoma druge stavri kot jaz in če to pomeni sprejemanje nečesa, kar meni osebno ni všeč ter prilagajanje v smislu "pod prisilo" početi stvari do katerih mi ni ali še huje - trpeti razne partnerjeve kaprice, ki mi bodo kravžljale živce - ne hvala, nočm takšnega življenja, ko bi se morala za vsak vikend posebej dogovarjati, kaj bom počela na ljubo nekomu ipd...

V postu, ki ga je napisala mikeno :wink: , zelo jasno vidim tudi sebe in mojo bivšo vezo, ker je bilo zelo podobno...
srčica*
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: v njegovem srčku

Neprebrana objava Napisal/-a srčica* »

hm ja mislim da je tudi treba upoštevati na katerih področjih se razlikujeta, če je ena napisala naprimer vera, potem zna to predstavljati veliko oviro za zvezo. Ampak kakšna pa so kaj vaša mnenja glede cartanja?... Naprimer, da se še zmeraj imata rada, ampak enemu ni več tak do stiskanja, drugemu pa še... je tu sploh mogoč kompromis?
"moški znajo odlično povedati svoje zadnje besede in oditi z odra"
Uporabniški avatar
mikeno
Sramežljivka
Sramežljivka

Mimi_M napisal/-a:To itak - jaz sem tudi vedno odprta za različna mnenja in poglede na stvari z drugega vidika,
ampak to se mi zdi nekaj drugega kot pa življenje z nekom, ki ima rad popolnoma druge stavri kot jaz in če to pomeni sprejemanje nečesa, kar meni osebno ni všeč ter prilagajanje v smislu "pod prisilo" početi stvari do katerih mi ni ali še huje - trpeti razne partnerjeve kaprice, ki mi bodo kravžljale živce - ne hvala, nočm takšnega življenja, ko bi se morala za vsak vikend posebej dogovarjati, kaj bom počela na ljubo nekomu ipd...

V postu, ki ga je napisala mikeno :wink: , zelo jasno vidim tudi sebe in mojo bivšo vezo, ker je bilo zelo podobno...

hvala za razumevanje :) , sam še vedno ne vem kaj nardit? kako se je pa pri tebi končalo ?
Uporabniški avatar
mikeno
Sramežljivka
Sramežljivka

srčica, enako je tudi v mojem primeru. jst bi se z mojim dragim še vedno rada crkljala in se objemala, njemu pa se to več ne da, ker pravi da sva to lahko počela prej ( na začetku veze, sedaj sva skupi 3 leta) in da se mu ne da več.

enostavno mislim da ne more bit kompromisa, včasih me je zasul z poljubčki ko je prišu domov, zdej pa mi ga včasih sploh ne da.

ne vem, kaj sm jst preveč zahtevna in tečna, al se enostavno res naveličaš? Kaj pravite ostale??
Uporabniški avatar
Hed Kandi
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a Hed Kandi »

jaz sem z mojim skupaj že 7 let pa mi še vedno skor vsak dan pove da me ma rad, mi da lupčka, pa ko pridem iz službe mi vedno pove da me je pogrešal, ko zvečer leživa pred tv me carta...še vedno mam isti filing ob njem kot na začetku
Odgovori