Za moje pojme psi so predvidljivi.. Predvidljivi so pa ljudem, ki pasje obnašanje poznajo.
Na žalost je pa navadno tako, da tisti ljudje, ki se bojijo psov, le-tem delujejo najbolj sumljivo. En primer: Moja novofundlandka je prišla do ene ženske in jo hotla povohat, ta pa se je ustrašila in zakrilila z rokami. Pes se je valda ustrašu, se začel umikat in lajat. Če bi imela pa še kakšno palco in jo 2x udarila, potem pa nikakor ne morem garantirat, da je ne bi ugriznila, ker se bi pač počutila strašno ogroženo. Mi se tut zaščitimo, če se počutimo ogrožene --> pri psu je pač to napad ali rep med noge.
Drugač pa jaz vedno pazim, da ne bi moj kuža koga prestrašil, ker se zavedam, da že s svojo velikostjo zbuja strah, čeprav je drugač muca.
Če pa prideš do kužka s: ''Pridi... Kok si luškan...''' tut, če se ga bojiš oz. veš, da ni ravno najbolj krotek, je navadno veliko bolj pozitivna reakcija psa. No, jaz naredim točno to, če me je kakšnega malo strah in me ni še noben ugriznu.
Mamo pa tukaj v okolici enga fanta, ki se strašno boji psov in ga je že ene 5 psov ugriznilo, ki drugač nobenmu nič ne nardijo.
Ok, eno so pa spet psi, ki so jih pol lajfa tepli in ščuval in so celi zmešani... To bi pa jaz dala lastnike uspavat in pse v zapor.