Priimek po poroki

Vse, kar nas zanima in še ne vemo o NJEM.
Odgovori

Kateri priimek bi imele- ali imate- po poroki

samo njegov
290
49%
oba
241
41%
samo svoj
57
10%

Skupaj glasov: 588

Uporabniški avatar
kr.ena
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a kr.ena »

Meni je pa to všeč, da imata oba dva priimka. Čeprav sama še vedno ostajam pri svojem.
Moja prijateljica ima dva otroka z dvema tipoma in imata otroka vsak dva priimka- njen in očetov. V njenem primeru se mi zdi pametna rešitev...
Uporabniški avatar
Anchi
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a Anchi »

Jz bomo po moje (če se bom poročila) prevzela možev priimek, razen kot so že nekatere rekle, če bo to priimek, ki bo zelo neslovenski. :?
Dvojni priimki mi grejo osebno zelo zelo na živce, pa ne vem zakaj. :nixweiss: Mogoče zato, ker se mi zdi, da je to postala neka modna muha, sploh pri raznih ženskah z nazivom dr.
Torej pri meni bo situacija taka: ali samo njegov priimek, ali samo moj, dvojni pa NIKAKOR ne. Bljek. :roll: Če bom imela otroke, bodo ti prav tako imeli samo en priimek, niti slučajno dva.

Sicer sem tudi za kompromise, če bo partner želel drugače, a najraje bi videla, da ne...
Zapisuj rane v pesek in srečo v kamen. (anonimo)
Jochie
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a Jochie »

jaz sem jaz in se mi zdi, da izgubim identiteto, ce bi imel drugacen priimek... kar se tice moje bodoce zene (ce bo katera hotela zrtvovati svoje zivljenje zame...)...nisem razmisljal o tem, kateri priimek bi/bo imela, seveda ji bom pa pri tem pustil povsem proste roke...
krfjolca
Kofetarica
Kofetarica
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a krfjolca »

Jaz bom definitivno prevzela možev priimek. Ne da bi imela kaj proti svojemu dekliškemu, mi je sicer čisto všeč, samo se mi zdi dvojen priimek snobizem.
Uporabniški avatar
pikovita
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a pikovita »

hmm odvisno kak bi se on pisal...prevzela bi njegovega, ampak če bi se lepo slišal zravn tud moj bi pa kr oba mela(en tak zanimiv občutek samosvojega)....otroci pa njegovega najbolje, kaj bi kompliceral :D
...ples je izziv, iskanje sebe v prostranstvih, hlastanje po lepoti giba, pospeševanje ritma, borba s časom in svoboda v absolutnem...
marateja
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a marateja »

kako pa gledate na to, da bi fant prevzel vaš priimek....tega pa ni noben omenila (če se ne motim)
Za človeka so samo trije dogodki: da se rodi, živi in umre. Ne čuti, ko se rodi, trpi, ko umira in pozabi živeti.
Jean de La Bruyere
Uporabniški avatar
kr.ena
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a kr.ena »

Meni ni do tega. On je on in jaz sem jaz in tako naj ostane. Sicer pa imam do tega enako mnenje kot če ženska prevzame njegovega. Kakor komu paše... zakaj bi pa imeli moški avtomatično močnejši občutek pripadnosti in identitete glede svojega priimka...
Uporabniški avatar
metron
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: LjUbLjAnA

Neprebrana objava Napisal/-a metron »

Sofia, men je pa tale varianta k si jo omela čist simpatična. Nasprotno pa mi človek, ki si ga omenla, ni prav nič simpatičen :wink: . Nej gre k :evil: .

Sicer pa se mi nasploh zdi, k berem s čim se folk obremenjuje, da so nejvečji snobi prou tisti k majo nejveč problemov s tem. Tut če majo en priimk :roll: . Jz bi s ponosom mel še od moje drage (seveda ker ni preveč slovenski :roll: :twisted: :D ). Snob gor al dol.
Tko nekak...
Uporabniški avatar
Slatka Mala
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Göteborg,Sweden

Neprebrana objava Napisal/-a Slatka Mala »

bejbika napisal/-a:njegou priimek ni grozen, ampak je smešen :D
vsaj za une, ki malo razumejo srbski ;)
Slatka Mala ... pa obitelj Č bo še zmer tvojmu đunijorju poslala prek pinka glasbeno željo ... mislm celo oddajo ... ne bo kuma zaje*ala :P

:lol: hvala kuma da mislš na mojo bodočo družinco:)

priimek od bejbikinga je pa carski :cool:
U prolazu tjelo pripijena,bez imena samo bez uspomena..
uršy
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: najlepše mesto

Neprebrana objava Napisal/-a uršy »

Jst mam lep posebn priimek, zato sva se z darlingom hecala, da bo kr on mojga vzel :) ..sam to je biu res sam hec, ker valda bom jst njegovga vzela :wink: dddddddd
Uporabniški avatar
dumbo
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: ko prideš not - levo :)

Neprebrana objava Napisal/-a dumbo »

Slatka Mala napisal/-a:priimek od bejbikinga je pa carski :cool:
Pikola, ko bom šla po imeniku, pa iskala "carski" priimek
Jaz pa še vedno vztrajam pri tem, da bom prevzela njegov piimek, ker sem sita da že skoraj 22 let popravljam ljudi, ko pišejo moj priimek .... :evil: :evil:
Bil je navaden dan in Marko Polo je odšel odkrivat Kitajsko. Kaj boš počel ti?
Uporabniški avatar
sQo``
Debatorica
Debatorica
Kraj: Under your bed

Neprebrana objava Napisal/-a sQo`` »

svoj priimek bi rada obdržala... :razz:
mommy says i'm a special person no matter what the other kids say!
MySelf
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a MySelf »

njegovega, ker se lepse poda k mojemu imenu kot pa moj :D

saj moj ne bo izginil, imamo naslednika :D
¤¤ Boy what we do, And where we do, The things we do, Are just between me and you ¤¤
punchka
Kofetarica
Kofetarica
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a punchka »

Anchi napisal/-a:Dvojni priimki mi grejo osebno zelo zelo na živce

men so pa všeč! jz bi mela oba...samo svojega pa ne. usaj pomojem...lahko se še vse spremeni do tistga daljnega leta ko se bom js poročila :lol: :lol:
to infinity and beyond!
izitanči
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: bela ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a izitanči »

Jaz bi vzela njegovega, ker če bi dva, bi potem rabila eno exstra velko osebno izkaznico.
Imam namreč ime z 7 črkami priimek s 8 črkami potem pa še njegov priimek s ... črkami.
Totalno preveč. :lol:
Sončni zahod je mešanica, med pravljico in iluzijo. Ene največjih lepot, kar jih ponuja stvarstvo. Čista katarza človeškim čutom.
Odgovori