Virus HIV in AIDS

Za dušo in telo.
Odgovori
*belina*
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a *belina* »

Kika napisal/-a: Možnost okužbe se veča s količino spolnih odnosov s to osebo.

Hmm... tega pa nism vedla :?

A potem obstaja možnost, da se ne okužiš, čeprav sexaš z okuženo osebo?? Men je to ful čudn. Jst sm zmeri mislila, da avtomatično fašeš bolezen takoj ko stopiš v spolni odnos z okuženo osebo.
Kika
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a Kika »

Ne, sploh ni nujno, da se nalezeš takoj, ko si z okuženo osebo. Pol maš pa še tisto: največji odstotek (mislm da tm okol 8%, sam ne me za besedo držat), je pr analnem seksu, pol mislm da je oralni, pol pa šele vaginalni (mislm, da pod 3%). Zato so tut geji bol rizična skupina, kukr heteroseksualni pari. Ob pogoju, da sta seveda oba zdrava in nimata nobenih ranic.

Pol pa pač večkrat ko spiš z okuženo osebo oz. izmenjuješ tekočine, več šans maš, da ga fašeš.

Kar se teh spolnih bolezni tiče, maš velik večjo verjetnost, da fašeš kako klamidijo al pa hepatitis, kukr pa hiv al pa aids... Sam se pa ni za zanašat, tut na tiste procente... Če maš nesrečo, si lah tut med unimi tremi...
:?
Tigi
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: kjer diši po bencinu in zažganih gumah...
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a Tigi »

*belina* napisal/-a:
Kika napisal/-a: Možnost okužbe se veča s količino spolnih odnosov s to osebo.

Hmm... tega pa nism vedla :?

A potem obstaja možnost, da se ne okužiš, čeprav sexaš z okuženo osebo?? Men je to ful čudn. Jst sm zmeri mislila, da avtomatično fašeš bolezen takoj ko stopiš v spolni odnos z okuženo osebo.

Mislim, da je tako, da če imaš spolni odnos z okuženo osebo ni nujno, da se sama tudi okužiš...seveda moraš takrat uporabljati kondom in nil nesme pridit v nožnico...če pride se okužiš...

Aja pa predno se greš testirat mora vsaj mislim, da dober mesec preteči od zadnjega spolnega odnosa s tisto osebo zaradi katere misliš, da si okužena...Mal sem že pozabila ker sem bila sama tudi že na pregledu oz. na odvzemu krvi...
...poraunej vooolan!!! Bencin, bel dim, črna črta po sredin, okn dol, vroč krom, prletim čez ovink, rada mam k zacvil, rada mam k drsi, rada imam vonj po gumah, naj se kadi...
Uporabniški avatar
La*Perla
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a La*Perla »

če prav razumem: če pride sperma v nožnico si avtomatično okužen? kaj pa če ne pride, so manjše možnosti?

bom še kej novega izvedela :razz:
*Diamonds are forever*
Tigi
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kontakt:

Seveda se lahko takoj okužiš, ko pride sperma v nožnico...tudi vaginalna tekočina je lahko povzročitelj okužbe, če si ti okužena ane...

Tukaj si še mal preber

Pa tuki
Sej če se poljubljaš se nemoreš okužiti razen tiste mikro ranice na ustnicah ali v ustih pa da mata to oba je že večja moćnost za okužbo.
...poraunej vooolan!!! Bencin, bel dim, črna črta po sredin, okn dol, vroč krom, prletim čez ovink, rada mam k zacvil, rada mam k drsi, rada imam vonj po gumah, naj se kadi...
Kika
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

La*Perla napisal/-a:če prav razumem: če pride sperma v nožnico si avtomatično okužen? kaj pa če ne pride, so manjše možnosti?

bom še kej novega izvedela :razz:

Nisi avtomatično okužen! Maš prbližn 3% šans, če sta oba zdrava in brez kakršnih koli mikro ranic.
Tigi
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kontakt:

sam ni za tvegat no... :?
Kika
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Tigi napisal/-a:sam ni za tvegat no... :?

Seveda ne. Mislm, jst ne bi :D
Mimi_M
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: Primorska

Neprebrana objava Napisal/-a Mimi_M »

Na Google se vse najde :wink: :

Splošna bolnišnica Maribor
Naslov: Ljubljanska 5
Info: 02/321 26 57
Urnik: ponedeljek od 10.00 do 12.00
Rezultati: sreda od 12.00 do 13.00
Način: anonimno, brezplačno
Uporabniški avatar
ženska
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Prelepa Gorenjska

Neprebrana objava Napisal/-a ženska »

Pa zagotovo veš, da je bil ta fant pozitiven
Kika
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

no, kul, na brošuri so po moje kr taprave informacije :) Si bom zapomnla zdej za drugič ;)
*_nincy_*
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a *_nincy_* »

Hm take zgodbice so kar krute lahko....
Ko smo šli mi na maturanca v zadnejm letniku, in smo prišli domov so nas vse maturante tistega leta naše šole poslali na test in predavanje o boleznih,ki se prenašajo (med njimi tudi hiv-aids).
Men se je zdelo to čisto mimo zakaj nas bodo pregledovali.
Sedaj mislim da to niti ni bila napačna poteza!
Seveda je bil potem šok ko sem dobila koverto z izvidi,ker sem mislila da jo pač dobijo samo tisti,ki bi lahko imeli to bolezen.
Ampak ok dobro se je izteklo za nas takrat.... :D
najprej imej sebe rad in potem te bodo imeli tudi drugi
Uporabniški avatar
metuljčica*
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a metuljčica* »

Še boljše bi bilo, če bi organizirali predavanje pred maturancem :)
nenanena
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Me land
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a nenanena »

Jaz se tudi želim testirati, če ne druga zaradi sebe.
Pa me zanima če ma katera podatke a to počnejo v Velenju, ker mi je bistveno bližje kot Celje?
In seveda koliko stane pregled?
Uporabniški avatar
tani24
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a tani24 »

mene bo pobral. verjetn se bom šla jutr testirat ker preprost ne zdržim več. pred tremi leti sm spoznala enga fanta v diskoteki in sva si bla takoj všeč. neki časa sva se dobivala pol je enkrat sledil sex- moj prvi. uporabljala sva zaščito razn pr oralcih ane. problem je k sm po enih dveh mescih ugotovila da mi je fant lagau o vsem razn o svojem imenu. lagau je o kraju kjer živi (zmer je on kmen hodu) in tud o tem da je samski, punco je meu baje že 5 let. seveda sva takoj prekinla kontakte. In zdej mam že dve let enga fanta vse je lepo in prav sam sem ugotovila da je on zadne čase skoz bolan, imunski sistem ma na nuli skoz kašlanje, tud iz pluč, zdravniki ne najdejo nič pravijo da so viroze. mene zdravje ne matra razn tega da imam že dve leti problem z uničeno sluznico. in sm zadne čase mal preveč študirala in ugotovila da kaj pa če?? in zdej me je groza, nobenmu ne morm povedat tud fantu ne ker bi ga pomoje kap da mu omenm, prjatlc nimam tapravih uglavnm nobenmu. jutr bom šla verjetn k dohtorju po napotnco sam problem je k mene in fanta v domačem kraju ful poznajo in me je groza da kdo zve za kej tazga. tok me je strah k še nikol pomoje, že cel tedn ne spim in krivim samo sebe zakaj sm bla tok neumna!!!!
Odgovori