Očala
Jst sm dobila očala pri desetih letih. Js se sam spomnm, da mi je bil to nekak najbol grozn dan... Nevem, sj drugač se mi zdi, da nekaterim ful pašejo, in jim celo polepšajo obraz, ampak js jih nikakor nism hotla nost. Mami mi je čist vse obljubila, če očala nosila, ampak js jih sploh nism mogla. Še ko sm jih gor dala, sm se skus stekelc dotikala, k sm si hotla uček pomest.
Po enem mescu pregovarjanja, joka,... sm dobila leče.

Po enem mescu pregovarjanja, joka,... sm dobila leče.

Jaz mam očala od prvega letnika srednje šole. Takrat sem v njih zgledala čisto ok, v prvem letniku faxa pa sem v njih že zgledala kot totaln idiot (ful sm bla smešna)
pol sem menjala okvir. Zdaj je boljše.
Dala bi si leče delat pa imam prevelike cilindre ali nekaj podobnega. Morala bi v bolnico na neki pregled pa ne dobim napotnice

Dala bi si leče delat pa imam prevelike cilindre ali nekaj podobnega. Morala bi v bolnico na neki pregled pa ne dobim napotnice

*malecka* napisal/-a:Jaz mam očala od prvega letnika srednje šole. Takrat sem v njih zgledala čisto ok, v prvem letniku faxa pa sem v njih že zgledala kot totaln idiot (ful sm bla smešna)pol sem menjala okvir. Zdaj je boljše.
Tudi leče s cilindri obstajajo. Jaz mam sices minimalnega na desno oko in se popravlja.

Ja, vem, kako je tole z zavarovalnico. Imam očala že zadost dolgo
Vsaki dve leti ti pripada okol 10k, to je ravno za nova stekelca. Men se namreč dioptrija stalno slabša, tako da jih morm na dve leti skoraj obvezno zamenjat, letos mi prvič ni blo treba, ker je blo poslabšanje tako neznatno. Ko pa se mi je enkrat vmes pojavil še cilinder, mi je zdravnica napisala neko priporočilo al kaj vem, da so mi krili zamenjavo tudi prej kot v dveh letih.
Okvirji so pa okrog 25, 30k...Taki, kot so mi všeč.

Vsaki dve leti ti pripada okol 10k, to je ravno za nova stekelca. Men se namreč dioptrija stalno slabša, tako da jih morm na dve leti skoraj obvezno zamenjat, letos mi prvič ni blo treba, ker je blo poslabšanje tako neznatno. Ko pa se mi je enkrat vmes pojavil še cilinder, mi je zdravnica napisala neko priporočilo al kaj vem, da so mi krili zamenjavo tudi prej kot v dveh letih.
Okvirji so pa okrog 25, 30k...Taki, kot so mi všeč.
Mimi_M napisal/-a:Vsaki dve leti ti pripada okol 10k, to je ravno za nova stekelca.
10k za šipce?

To mi je pa ful čudno k jest dam za šipce sigurno vsaj tm od 20-30k, mam pa sicer kr velko dioptrijo --> -4,00... in ja na tako dioptrijo me vsake 2 leti pripada 7.000

Ljubav je kao šah, uvjek te zajebe neki konj dok osvajaš kralja.
Joj jst pa reeees ne morem očal, nobena mi ne pašejo, pa tud nasplošno so mi očala kot taka grda in nepraktična. K jih mam za doma, se počutm k ena piflarka al pa kaka dirty tajnica (odvisn, v kakem moodu sm
). Uglavnem, zuni jih nikol ne nosm, kar je že mal ratal problem, ker sm dans zvečer 2x zignorirala svojo najboljšo prjatlco, ker je nisem spoznala
(Mam pa tm okol -4,5 do -4,75 dioptrijo) Pa za žurat ne morem nost leč, ker so prvič vsi lokali zakajeni in me pol učki bolijo zarad dima pa še zna se zgodit, da pridem vsa naklana domov in pozabm dat te zadevce ven iz oči. Kako to druge rešte? K greste žurat?