RmX napisal/-a:Dioniz napisal/-a:zadnje čase se veliko sprašujem kaki je sploh point, da folk hodi v zveze in se veže z drugim in gradi hiše in kupuje skupne avte, omejuje partnerja (predvsem v smislu, da iz ljubosumja ne dovoli kam it ali pa si totalno prisvoji osebo in ta oseba zamuja veliko lepega zaradi neke osebe (katero itak čez nekaj mesecev/let ne bo mogla videt, ker bota šla narazen), samo zato, ker so oni v jebeni vezi) in podobno sranje, ko pa je zelo velika verjetnost, da se bo razšel čez nek čas? Če pa se ne bo razšel bo pa skup samo zaradi te hiše, otrok ipd. Brez ljubezni, brez spolne privlačnosti, z veliko varanja in vse kar k temu spada.
Kaki je sploh point ljubezni, če pa itak enkrat mine in v veliko primerih celo popolnoma. Okoli mene so še res zelo redki par, ki so še vedno skupaj po 10ih letih. In na kak način so skupaj? Brez ljubezni, brez pretirane spolne privlačnosti, ker so se po 10ih letih že precej spremenili videz, brez seksa in veeeeeeliko varanja pa oproščanja pa jokanja, pa varanja pa oproščanja pa bla bla bla... What is the fucking point??? Zakaj folk rine v neke veze, ki v 99% (dopuščam 1 % možnosti redke večne ljubezni) ne bodo dolgo trajale ali pa bodo čez nekaj časa nesrečne in/ali depresivne?
Saj verjamem, da je fajn tiste prve mesece al pa mogoče leta ampak, ko zaljubljenost izvodeni, ostane ljubezen, ampak tud ljubezen zaradi prenasičenosti od človeka izvodeni in ostane nam le še navajenost na človeka ali pa otroki in hipoteka in partner, ki ga v bistvu ne moreš videt, brez njega pa tud ne moreš.
Mej se fajn takrat, ko si zaljubljen ampak, ko to mine pa get the fuck out!!
ok, marsikaj sem še hoto napisat pa se zdaj ne spomnim... bom dodal, če se bo kaka debata razvila.
Se 100% strinjam s teboj.. Smisla zvez ni, saj zaljubljenost gor/dol ampak danes ni to to.. Poznam zelo malo parov, ki so res skupaj dolgo časa pa še to so večinoma zavoljo otrok ali pa ker se bojijo odzv današnje družbe v kateri si pač čudak, če ti ni to zvez.. Vse lepo enkrat mine in resno se mi zdi brezveze biti potem depresiven zavoljo enega ali več let kvazi nekih lepih trenutkov.. Tudi se ne čudim zakaj je vse več ljudi raje samskih in jih zveze ne zanimajo.. Ljudje smo naravnani, da živimo svobodno, brez debilnih kompromisov in nekih obveznosti.. Ko gledam ljudi okoli sebe si rečem blagor tistim, ki niso nikoli ljubili.. In tudi prav nič mi ni žal, da se nisem nikoli zapletal v zveze..
In to od nekoga, ki ga niti še namoču ni.