Smiselnost zveze, grajenja skupnega življenja, imeti otroka?

Pomoč iz čustvenih stisk.
Odgovori
floribunda
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Re: Smiselnost zveze, grajenja skupnega življenja?

Neprebrana objava Napisal/-a floribunda »

RmX napisal/-a:
Dioniz napisal/-a:zadnje čase se veliko sprašujem kaki je sploh point, da folk hodi v zveze in se veže z drugim in gradi hiše in kupuje skupne avte, omejuje partnerja (predvsem v smislu, da iz ljubosumja ne dovoli kam it ali pa si totalno prisvoji osebo in ta oseba zamuja veliko lepega zaradi neke osebe (katero itak čez nekaj mesecev/let ne bo mogla videt, ker bota šla narazen), samo zato, ker so oni v jebeni vezi) in podobno sranje, ko pa je zelo velika verjetnost, da se bo razšel čez nek čas? Če pa se ne bo razšel bo pa skup samo zaradi te hiše, otrok ipd. Brez ljubezni, brez spolne privlačnosti, z veliko varanja in vse kar k temu spada.

Kaki je sploh point ljubezni, če pa itak enkrat mine in v veliko primerih celo popolnoma. Okoli mene so še res zelo redki par, ki so še vedno skupaj po 10ih letih. In na kak način so skupaj? Brez ljubezni, brez pretirane spolne privlačnosti, ker so se po 10ih letih že precej spremenili videz, brez seksa in veeeeeeliko varanja pa oproščanja pa jokanja, pa varanja pa oproščanja pa bla bla bla... What is the fucking point??? Zakaj folk rine v neke veze, ki v 99% (dopuščam 1 % možnosti redke večne ljubezni) ne bodo dolgo trajale ali pa bodo čez nekaj časa nesrečne in/ali depresivne?

Saj verjamem, da je fajn tiste prve mesece al pa mogoče leta ampak, ko zaljubljenost izvodeni, ostane ljubezen, ampak tud ljubezen zaradi prenasičenosti od človeka izvodeni in ostane nam le še navajenost na človeka ali pa otroki in hipoteka in partner, ki ga v bistvu ne moreš videt, brez njega pa tud ne moreš.

Mej se fajn takrat, ko si zaljubljen ampak, ko to mine pa get the fuck out!!

ok, marsikaj sem še hoto napisat pa se zdaj ne spomnim... bom dodal, če se bo kaka debata razvila.

Se 100% strinjam s teboj.. Smisla zvez ni, saj zaljubljenost gor/dol ampak danes ni to to.. Poznam zelo malo parov, ki so res skupaj dolgo časa pa še to so večinoma zavoljo otrok ali pa ker se bojijo odzv današnje družbe v kateri si pač čudak, če ti ni to zvez.. Vse lepo enkrat mine in resno se mi zdi brezveze biti potem depresiven zavoljo enega ali več let kvazi nekih lepih trenutkov.. Tudi se ne čudim zakaj je vse več ljudi raje samskih in jih zveze ne zanimajo.. Ljudje smo naravnani, da živimo svobodno, brez debilnih kompromisov in nekih obveznosti.. Ko gledam ljudi okoli sebe si rečem blagor tistim, ki niso nikoli ljubili.. In tudi prav nič mi ni žal, da se nisem nikoli zapletal v zveze..

In to od nekoga, ki ga niti še namoču ni.
Uporabniški avatar
*frisko*
Debatorica
Debatorica

Re: Smiselnost zveze, grajenja skupnega življenja?

Neprebrana objava Napisal/-a *frisko* »

RmX napisal/-a:
Dioniz napisal/-a:zadnje čase se veliko sprašujem kaki je sploh point, da folk hodi v zveze in se veže z drugim in gradi hiše in kupuje skupne avte, omejuje partnerja (predvsem v smislu, da iz ljubosumja ne dovoli kam it ali pa si totalno prisvoji osebo in ta oseba zamuja veliko lepega zaradi neke osebe (katero itak čez nekaj mesecev/let ne bo mogla videt, ker bota šla narazen), samo zato, ker so oni v jebeni vezi) in podobno sranje, ko pa je zelo velika verjetnost, da se bo razšel čez nek čas? Če pa se ne bo razšel bo pa skup samo zaradi te hiše, otrok ipd. Brez ljubezni, brez spolne privlačnosti, z veliko varanja in vse kar k temu spada.

Kaki je sploh point ljubezni, če pa itak enkrat mine in v veliko primerih celo popolnoma. Okoli mene so še res zelo redki par, ki so še vedno skupaj po 10ih letih. In na kak način so skupaj? Brez ljubezni, brez pretirane spolne privlačnosti, ker so se po 10ih letih že precej spremenili videz, brez seksa in veeeeeeliko varanja pa oproščanja pa jokanja, pa varanja pa oproščanja pa bla bla bla... What is the fucking point??? Zakaj folk rine v neke veze, ki v 99% (dopuščam 1 % možnosti redke večne ljubezni) ne bodo dolgo trajale ali pa bodo čez nekaj časa nesrečne in/ali depresivne?

Saj verjamem, da je fajn tiste prve mesece al pa mogoče leta ampak, ko zaljubljenost izvodeni, ostane ljubezen, ampak tud ljubezen zaradi prenasičenosti od človeka izvodeni in ostane nam le še navajenost na človeka ali pa otroki in hipoteka in partner, ki ga v bistvu ne moreš videt, brez njega pa tud ne moreš.

Mej se fajn takrat, ko si zaljubljen ampak, ko to mine pa get the fuck out!!

ok, marsikaj sem še hoto napisat pa se zdaj ne spomnim... bom dodal, če se bo kaka debata razvila.

Se 100% strinjam s teboj.. Smisla zvez ni, saj zaljubljenost gor/dol ampak danes ni to to.. Poznam zelo malo parov, ki so res skupaj dolgo časa pa še to so večinoma zavoljo otrok ali pa ker se bojijo odzv današnje družbe v kateri si pač čudak, če ti ni to zvez.. Vse lepo enkrat mine in resno se mi zdi brezveze biti potem depresiven zavoljo enega ali več let kvazi nekih lepih trenutkov.. Tudi se ne čudim zakaj je vse več ljudi raje samskih in jih zveze ne zanimajo.. Ljudje smo naravnani, da živimo svobodno, brez debilnih kompromisov in nekih obveznosti.. Ko gledam ljudi okoli sebe si rečem blagor tistim, ki niso nikoli ljubili.. In tudi prav nič mi ni žal, da se nisem nikoli zapletal v zveze..

a pa ti je res, pa iskreno, tako zelo kul bit sam?? da vsakic, ko ga zuras al pa si bilokje, kjer se imas fajn s priajtelji, sam, z znanci ... prides domov sam, gres spat sam, se zjutraj zbudis sam. pa nimas mogoce nobenega takega prijatelja, ki bi mu lahko povedal kasne mini skrivnosti pa mu jih enostavno ne mores, bi pa jih definitvno lahko partnerju,. cist nikol ne zacutis potrebe po tem, da te nekdo objame in ti pove, da si nekaj posebega v njegovem (v tvojem primeru njenem) zivljneju. ti kao ne bi blo kul, da bi lahko seksal, ko bi ti zapasalo, ne na vsake kvatre, ko bi ti kaksna nakljucna bejba blagovoila dat noge narazen. nobene potrebe po tem, da si cel vikend doma na kavcu in ne delas drugega kot v druzbi nekoga, ki ga ljubis in on ljubi tebe, grickas cips, spijes na litre kokakole, igras karte, se pogovarjas neumnosti, gledas tv ...

bullshit, ce na vse to lahko odgovoris z NE
sirova štručka
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a sirova štručka »

...
Zadnjič spremenil sirova štručka, dne 05. Dec. 2016 17:57, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
Dioniz
Cosmo moderator
Cosmo moderator
Kraj: Maribor

Neprebrana objava Napisal/-a Dioniz »

Sem kdaj napisal, da se to ne more zgodit? nisem. Ampak še vedno si ne bom ustavrjal utvar, da boma večno skup (in to je ves point te teme), ker se to 99% gotovo ne bo zgodilo! Povdarjam: nič nimam proti zvezi, ljubezni, bližini, seksu kadar ti zapaše, zaupanju, deljenju itd. kar pač prinese zveza, ampak večno srečna zveza ne obstaja in se mi brezveze zdi ustvarjat skupno življenje, če je pa zelo velika verjetnost, da boma šla narazen in se bo vse podrlo. Spravi se v najemniško stanovanje pa uživaj tam, če že hočeš na svojem živet. Mej svoj avto, ki ga sam plačuješ, plačuj svoje račune itd.. takoj, ko pa začneš kaj skupnega delat je pa vse konec zato, ker se že tak močno zavežeš, da začneš potem, ko neha vse štimat v vezi te stvari dajat kot izgovor za to, da še naprej ostaneš v slabi zvezi... ne vem zakaj ste tak zašli iz mojega glavnega pointa teme in sem začeli tiščat mojo sestro ampak to kar sem zgoraj napisal je bil moj point in za tem bom večno stal.
“To be yourself in a world that is constantly trying to make you something else is the greatest accomplishment.”
― Ralph Waldo Emerson
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: Lj

Neprebrana objava Napisal/-a purple_rain »

Dioniz napisal/-a:in za tem bom večno stal.
V tvoje dobro upam, da kmalu spremeniš mnenje. :)
Uporabniški avatar
Dioniz
Cosmo moderator
Cosmo moderator

to ni mnenje, to je prepričanje.
“To be yourself in a world that is constantly trying to make you something else is the greatest accomplishment.”
― Ralph Waldo Emerson
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a *mala* »

Ampak saj sam odločaš, če ti je skupen avto dovolj velik razlog za bit skupaj, kljub temu da zveza ne gre. Ni to kar nekaj samoumevnega. In če si ti odločen za razhod kljub skupnem avtu/stanovanju, ne vem zakaj tega nebi naredil.

Meni se zdi smešno, da se odpoveš vsemu lepemu zaradi možnega slabega konca. A ni tudi tistih par let sreče vrednih neki, pa tudi če se slabo konča?

Poznam kar precej parov, ki so se razšli kjub skupnemu stanovanju, otroku, avtu, karkoli....(seveda je težje, če skupne stvari, ampak seveda se da, od tebe je odvisno če si dovolj "pogumen" da to narediš, ali ne). In v tem ne vidim problema.
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
Uporabniški avatar
Led Zeppelin
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a Led Zeppelin »

Najbolj, da se dobimo na enemu travniku ali pa njivi.
Pa se razdelijo ekipe, eni majo vile, eni pa grable.
Eno ekipo lahko vodi Dioniz, eno pa Evelyn.
Rmx ne bo mogu pridt, ker se bo že ubil do takrat.
Cause the sweetest kiss I ever got, is the one I've never tasted.
Uporabniški avatar
Dioniz
Cosmo moderator
Cosmo moderator

*mala* napisal/-a:Meni se zdi smešno, da se odpoveš vsemu lepemu zaradi možnega slabega konca. A ni tudi tistih par let sreče vrednih neki, pa tudi če se slabo konča?

Seveda je. mogoče sem prej res bol na grobo napisal ampak jaz popolnoma sem za zvezo in ljubezen in sem mnenja, da je to definitivno najlepše možno človeško čustvo ampak sem pa proti grajenju nekega življenja v smislu, da boš itak večno skup, ker to ni res. In pol vidim vpise tu na forumu, da je po dveh letih zaročena al pa sta skupaj 3 leta pa pričakujeta otroka, al pa sta že poročena (še posebej "priznam, da" je zelo zabavna za brat :D)... Halo? kaj pa bo čez 10 let? Ko več videt ne boš mogo osebe (ne mi rečt, da to ni res, če še nisi bla/bil z dobenim več kot 10 let), ti pa boš mel zadaj dva otroka, hišo, bla bla bla kaj še vse ostalega?
― Ralph Waldo Emerson
Uporabniški avatar
Led Zeppelin
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a Led Zeppelin »

^^to kar pišeš je res, samo po taki logiki ne bi bilo nobenih otrok
Cause the sweetest kiss I ever got, is the one I've never tasted.
Uporabniški avatar
Dioniz
Cosmo moderator
Cosmo moderator

kolko pa sploh je ljudi (in posledično njihovih otrok) v razvitem, s krščansko cerkvijo vladajočem, svetu? 10 % vse populacije (na grobo rečeno, da ne bo kakega vtikanja). Ostalo so pa azijci pa afričani. :D
― Ralph Waldo Emerson
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: Lj

Neprebrana objava Napisal/-a purple_rain »

^^:gruebel:
Dioniz napisal/-a:Halo?
(ni glih relevantno ali smiselno, ampak se mi je zdel tale del najboljš citirat :D)

"Sreča je na strani pogumnih".

ali pa..

"Kdor ne riskira (! naučite se pisat, ljudje :P), ne profitira."

hmm, obstaja še:
"Pomagaj si sam in bog ti bo pomagal", sam men ne paše (Dionizu tud ni, kolikor vem).

...skratka, neki že je na tem, da če niti ne probaš, ne veš kako bi se lahko izšlo - in vztrajam ter se strinjam, men se pa zdi vredno "pretrpeti" morebiten konec v zameno za tistih nekaj extremno srečnih let zveze.
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a *mala* »

Dioniz napisal/-a:kaj pa bo čez 10 let? Ko več videt ne boš mogo osebe (ne mi rečt, da to ni res, če še nisi bla/bil z dobenim več kot 10 let), ti pa boš mel zadaj dva otroka, hišo, bla bla bla kaj še vse ostalega?

Tud ti nisi bil, torej tud ti ne moreš rečt :P
Včasih je treba upat, da si izjema, da ne končaš kot ostali (ko se res zakonca ne preneseta, ali pa res nobene ljubezni med njima več) in poskrbiš, da še vedno ostane malce iskrice med vama tudi čez 10 let. Kljub temu, da ni več zaljubljenosti in razganjanja ob pogledu na partnerja.
Sej nihče ne ve, če bo še z partnerjem čez X let, ampak upamo pa lahko (in se trudimo, da ne pade v monotonost, da še vedno pozornosti, itd...)
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
Uporabniški avatar
Dioniz
Cosmo moderator
Cosmo moderator

zelo nerad se ponavljam in se tud zdaj ne bom.
― Ralph Waldo Emerson
..Evelyn..
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a ..Evelyn.. »

LedZeppelin napisal/-a:Najbolj, da se dobimo na enemu travniku ali pa njivi.
Pa se razdelijo ekipe, eni majo vile, eni pa grable.
Eno ekipo lahko vodi Dioniz, eno pa Evelyn.
Rmx ne bo mogu pridt, ker se bo že ubil do takrat.

Jz mam vile. :D
It was forever..but it didnt last long..
Odgovori