Diploma izgubila na vrednosti, rednih služb ni
Si prepričana?
Če vzamem za primer Švedsko je bilo 2009 mladih (16-24) nezaposlenih 24.6%, skupna nezaposlenost 8.3% (letos je oboje še višje), 76% ljudi se vpiše na faks. Ostalo se mi ne da iskat, bi bili pa verjetno podobni podatki.
Zanimivo se mi zdi, kako nekateri vidijo Slovenijo kot tak presneto slabo državo za živet. Samo pritoževanje, jambranje čez državo. Kot da smo nek otoček slabega med samim dobrim okoli nas. In seveda, država kriva za vse.
Če vzamem za primer Švedsko je bilo 2009 mladih (16-24) nezaposlenih 24.6%, skupna nezaposlenost 8.3% (letos je oboje še višje), 76% ljudi se vpiše na faks. Ostalo se mi ne da iskat, bi bili pa verjetno podobni podatki.
Zanimivo se mi zdi, kako nekateri vidijo Slovenijo kot tak presneto slabo državo za živet. Samo pritoževanje, jambranje čez državo. Kot da smo nek otoček slabega med samim dobrim okoli nas. In seveda, država kriva za vse.
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
*mala* napisal/-a:s0nckic4 napisal/-a:@ doroteia: obstajajo narodi, kjer jim je logično, da se ne krade tujega denarja. ki ne iščejo v zakonu samo lukenj oz kako bodo prišli okoli in nategnili državo. kjer se ne oddaja na črno, ne dela na črno niti ne gradi na črno(oz obstajajo zanemarljivi primeri). kjer te prijatelji gledajo kot delikventa če koga nategneš, pri nas ti pa ploskajo...
Kateri so ti narodi?
Nemci.
-
- Kofetarica
McLarnovc napisal/-a:*SunFlower* napisal/-a:Kot prvo, vsaj ti 'domači' vodovodarji ne delajo ravno na prepihu in v umazaniji, razen če ti hočeš reči, da imamo vsi umazana in prepišna stanovanja ...
Ko se napeljuje vodo v novo hišov njej najbrž ni klime/ogrevanja in parketa po tleh, se ti ne zdi?
Ja, če ti pa pride pipo popravit, pa dela na suhem in toplem.
Moj point je bil, da biti vodovodar še ne pomeni, da delaš na mrazu in umazaniji za mizerno plačo. Lahko bi iz mojega posta izpostavil kaj boljšega ...
*mala* napisal/-a:Zanimivo se mi zdi, kako nekateri vidijo Slovenijo kot tak presneto slabo državo za živet. Samo pritoževanje, jambranje čez državo. Kot da smo nek otoček slabega med samim dobrim okoli nas. In seveda, država kriva za vse.
Eh, saj tudi drugje ni prav hudo fino, ampak to še ne pomeni, da se čez državo ne kregamo z razlogom. Korupcija, slaba inšpekcija na praktično vseh področjih, nesposobnost urediti pereče probleme kot je npr. študentsko delo, visoka brezposelnost med mladimi ... meni se to zdijo kar dobri razlogi, da se kritizira državo.
Every rose has its thorn
-
- Cosmopolitanka
- Kraj: In your worst nightmare near hell :)
*mala* napisal/-a:Zanimivo se mi zdi, kako nekateri vidijo Slovenijo kot tak presneto slabo državo za živet. Samo pritoževanje, jambranje čez državo. Kot da smo nek otoček slabega med samim dobrim okoli nas. In seveda, država kriva za vse.
To se dogaja v vsaki državi. Italija je tak primer. Mogoče tm nimajo takih težav kot mi (brezposelnost), majo pa dosti drugih in so skos kašne demonstracije in stavke na pohodu. Nam gre še dobro v primerjavi z nekaterimi državami.

[vanessa] napisal/-a:*mala* napisal/-a:Zanimivo se mi zdi, kako nekateri vidijo Slovenijo kot tak presneto slabo državo za živet. Samo pritoževanje, jambranje čez državo. Kot da smo nek otoček slabega med samim dobrim okoli nas. In seveda, država kriva za vse.
To se dogaja v vsaki državi. Italija je tak primer. Mogoče tm nimajo takih težav kot mi (brezposelnost), majo pa dosti drugih in so skos kašne demonstracije in stavke na pohodu. Nam gre še dobro v primerjavi z nekaterimi državami.
Nam gre dobro v primerjavi z nekaterimi državami ja, samo teh držav je vsak dan manj.
[vanessa] napisal/-a:*mala* napisal/-a:Zanimivo se mi zdi, kako nekateri vidijo Slovenijo kot tak presneto slabo državo za živet. Samo pritoževanje, jambranje čez državo. Kot da smo nek otoček slabega med samim dobrim okoli nas. In seveda, država kriva za vse.
Nezaposlenost je 8.2% v Italiji, v Nemčiji 8,6%.
No, potem pa nasplošno ne razumem ljudi, da se jim da tako sploh bunit čez vse, od enih res ne slišiš nič drugega kot pritoževanje. Treba se je sprijaznit, da bo vsak vzel denar, če bo imel šanso, da politikom ni za verjet. In svet je lepši

In ne vem zakaj je za nezaposlenost mladih kriva država? Namesto da bi ljudje sebe krivili, pa je seveda lažje državo.
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
@mala: glede švedske si potegnla ven lih glavno krizno leto, sploh gor. normalno da je šel folk študirat, če ni imel službe, namest da bi zabijal čas doma na socialni podpori. ampak bom poskusla najt podatke, da ne bom v prazno neki trdila...
drugače pa nisem trdila, da je država kriva za naše stanje (čeprav v neki meru tudi je), ampak smo krivi sami. študentsko delo je že leta 2006 hotla ukint prejšnja vlada, pa je šla večina študentov na protest t.i. črna sreda. zdaj so takratni protestniki že diplomirali ali pa so proti koncu študija in ukinitev seveda podpirajo. ampak za nami so mlajši študenti, mlajše generacije, ki pahočejo bonitete obdržat in ne vidijo problema ker se jih še ne zadeva in z veseljem dajejo podpise za referendum...
naš problem je, da ljudje ne vidimo dlje od trenutne lastne koristi, zato je tudi nemogoče kaj pametnega narest.
drugače pa nisem trdila, da je država kriva za naše stanje (čeprav v neki meru tudi je), ampak smo krivi sami. študentsko delo je že leta 2006 hotla ukint prejšnja vlada, pa je šla večina študentov na protest t.i. črna sreda. zdaj so takratni protestniki že diplomirali ali pa so proti koncu študija in ukinitev seveda podpirajo. ampak za nami so mlajši študenti, mlajše generacije, ki pahočejo bonitete obdržat in ne vidijo problema ker se jih še ne zadeva in z veseljem dajejo podpise za referendum...
naš problem je, da ljudje ne vidimo dlje od trenutne lastne koristi, zato je tudi nemogoče kaj pametnega narest.
Vsak raj ima svojo kačo.
tor napisal/-a:*mala* napisal/-a:s0nckic4 napisal/-a:@ doroteia: obstajajo narodi, kjer jim je logično, da se ne krade tujega denarja. ki ne iščejo v zakonu samo lukenj oz kako bodo prišli okoli in nategnili državo. kjer se ne oddaja na črno, ne dela na črno niti ne gradi na črno(oz obstajajo zanemarljivi primeri). kjer te prijatelji gledajo kot delikventa če koga nategneš, pri nas ti pa ploskajo...
Kateri so ti narodi?
Nemci.
Agree. To je sam en narod.
Sicer pa. Jamramo sigurno ne brez razloga (kot je neketara napisala, da samo jamramo) - se zavedam, da nismo edini, ki ne živimo v t.i. idealno državi (itak nihče ne), ampak dejstvo pa je, da imamo pravico povedati svoje mnenje, saj konec koncev "vodilni" odločajo, plačujemo jih pa MI. Zakaj potemtakem ne bi smeli jamrati in se pritoževati? NaJ kar lepo mirno gledamo, kaj vse se dogaja zraven nas? Itak, slovenci smo še preveč tak narod, po mojem mnenju, da samo mirno gledamo in spremljamo dogajanje okrog nas, ki pa se tiče VSEH nas. In nekdo je še omenil proteste v Italiji in da pri nas pa očitno še ni tako hudo oz. da imajo drugod tudi težave - hja...to je pa tudi nekaj zanimivega - tam vsaj gredo protestirat - kdaj smo pri nas nazadnje šli? (razen nazadnje študentje in mladi) Torej kdaj? A imamo res tako idealno državo, da ne bi smeli iti protestirat ob kaki priložnosti? Kaj pa naj bi bilo s tem narobe? Zame je to samo eden od znakov, da državljani pokažejo, da se ne strinjajo z vodilno politiko. Zakaj bi morali slepo hoditi kot ovce in slediti, se strinjati z vsakim korakom vlade (to mislim nasplošno, ne ciljam samo na sedanje stanje oz. vlado) ? Tega pri nas slovencih res ne bom nikdar razumela, ker vedno delajo z nami kar hočejo, mi sami pa se očitno sploh ne zavedamo svojih pravic kot državljani. Pa naj mi kdo reče, da trenutno super živimo? Vem, nismo edini, a drugje se vsaj kaj dela na tem, pri nas, žal, tega občutka nimam. Pa ne mi prosim naprej metat, kaka brezposelnost je v Nemčiji, ker so jo tam v parih letih zmanjšali za 2 miljona, tako da...pomembno je, vsaj zame, ali se kaj premakne na dobro, ali ne. Pri nas se je npr. brezposelnost povečala, kakor vem.
s0nckic4, lepo si povedala, da ko si 1x na točki, da rabiš vojsko inšpektorjev da stvari sploh normalno funkcionirajo, potem to dost pove o folku. že mogoče, da je slovenija bananarepublika, vendar ne samo po krivdi Kena in njegove ekipe, ampak predvsem zarad opic, ki živimo tu.
Tu se povsem strinjam s tabo in mislim, da se tu skriva velika težava, ki se tiče vseh nas. Ampak, to je posledica nečesa. Zakaj je prišlo do tega? Mislim, da včasih ni bilo tako. Če se spominjam pripovedi naših babic - so si veliko bolj pomagali med sabo, danes pa se gleda samo na to, kdo bo koga zajeb**.
Tudi jaz ne trdim, da je pa samo država kriva za tako stanje, a nekaj je treba storiti. Itak bomo slovenci vedno samo slepo sledimo, ko pa povemo svoje mnenje, pa očitno spet ni ok. Zakaj že?
In ja....očitno se nekateri tudi strinjate, da bodo sprejeli pokojninsko reformo in noben od nas ne bo nič storil, če bo pa kdo kaj rekel, bo pa spet vse narobe. Pač tak občutek sem dobila. Sama sem mnenja, da še do referenduma ne bomo prišli. In slovenci bomo spet slepo sledili. Sama sem mnenja, da, če bom dočakala kdaj ta leta, da bi bila upravičena do pokojnine, da jo sploh ne bom dobila. In ker ste nekateri že govorili, da slovenci vse jemljemo kot samoumevno - a bi pokojnino tudi morala? A bi za to tudi morala biti hvaležna? Pa nisem. Ker za to, da bi enkrat nekaj dobila zelo dobro plačujem že sedaj, ko mi država vsak mesec trga od plače. Sama bi celo raje videla, da mi pač ne bi trgali, pa bi zato raje SAMA kam drugam vlagala ta denar - grem stavit, da bi na koncu, ko bi bil čas za pokojnino več dobila ven. In ja, 99% sem prepričana, da v vsakem primeru pokojnine kot je sedaj, mi v tistih letih ne bomo dobivali. In spet bo itak kot vedno to nekaj najbolj normalnega. Ali pač ne?
...vedno si prvi prinesel mi sonce in jutro z okusom poljuba...
Nezaposlenost v Sloveniji je bila par let nazaj (2003, 2004) 2% višja, kot je sedaj (ja, je bila pa tudi nižja)
Slovenci smo pasiven narod, le jambranje in nezadovoljstvo, potem pa ljudje še na referendum ne gredo, ko imajo možnost odločat
Mah, tud če bi bli protesti, bi bilo verjetno bolj malo ljudi. Vsi jambrajo le s svojega kavča.
In če se že vtaknemo v Nemčijo- pri njih je zgodnja upokojitev pri 65 in polna pri 67.

Slovenci smo pasiven narod, le jambranje in nezadovoljstvo, potem pa ljudje še na referendum ne gredo, ko imajo možnost odločat

In če se že vtaknemo v Nemčijo- pri njih je zgodnja upokojitev pri 65 in polna pri 67.
Z obema se glede tega zadnjega po malo strinjam.
Je res žalostno, kako smo postali pasivni, a zaradi nečesa je moralo priti do tega, se vam ne zdi? Mogoče je McLarnovc dodal enega izmed razlogov (ne mislim, da je tako res, a dejansko vlada tako splošno mnenje).
Pri takih zadevah, bi morali vsi stopiti skupaj in glasno pokazati, ne samo povedati, svoje mnenje. Verjetno si vsak misli "itak nas ne bo dovolj za da bi kaj spremenili" in se v tem mnenju še sam utopi...
Je res žalostno, kako smo postali pasivni, a zaradi nečesa je moralo priti do tega, se vam ne zdi? Mogoče je McLarnovc dodal enega izmed razlogov (ne mislim, da je tako res, a dejansko vlada tako splošno mnenje).
Pri takih zadevah, bi morali vsi stopiti skupaj in glasno pokazati, ne samo povedati, svoje mnenje. Verjetno si vsak misli "itak nas ne bo dovolj za da bi kaj spremenili" in se v tem mnenju še sam utopi...
Dorotheia, če pa ena stvar za Slovence ne drži, je pa to, da se ne zavedamo svojih pravic.
Prekleto dobro se jih zavedamo, pri poznavanju svojih dolžnosti pa šepamo. Čisto konkreten primer. Vsak najstnik ve, da ima razred pravico do ponavljanja kontrolke, če jih tretjina dobi negativno oceno. Če mu pa poveš, da je njegova dolžnost, da obiskuje pouk, opravlja naloge in naredi letnik, te pa gleda kot bumbar.
Prekleto dobro se jih zavedamo, pri poznavanju svojih dolžnosti pa šepamo. Čisto konkreten primer. Vsak najstnik ve, da ima razred pravico do ponavljanja kontrolke, če jih tretjina dobi negativno oceno. Če mu pa poveš, da je njegova dolžnost, da obiskuje pouk, opravlja naloge in naredi letnik, te pa gleda kot bumbar.
Ok jullia_ sedaj si res navedla en primer - nisem govorila o tej temi, a čisto drugačni - se ti ne zdi? A se ti zdi, da tudi na "političnem" področju oz. da kot državljani izkoriščamo svoje pravice? Jaz bi temu včasih kar rekla, da ne izpolnjujemo svoje dolžnosti, s tem ko se z vsem strinjamo. Ampak to sem samo jaz.
Se pa strinjam, da je tako kot si navedla v tvojem primeru, ampak ni ravno nakazal tistega, o čemer sem sama govorila, ker gre za čisto drugo temo.
Itak pa nima veze. Mogoče pa se tudi tu skriva eden izmed problemov, ki nas pestijo.
Se pa strinjam, da je tako kot si navedla v tvojem primeru, ampak ni ravno nakazal tistega, o čemer sem sama govorila, ker gre za čisto drugo temo.
Itak pa nima veze. Mogoče pa se tudi tu skriva eden izmed problemov, ki nas pestijo.

Ja, tudi. Zate je mogoče izkoriščanje političnih pravic samo nasilen protest pred parlamentom (tudi to smo imeli par mesecev nazaj, če me spomin ne vara), ampak glede na to, da imamo vsako leto vsaj dva referenduma, da Državni svet zavrne ogromno zakonov in da sindikati uspešno blokirajo cel kup reform, bi rekla, da nam gredo tudi politične pravice kar dobro od rok.
Tu se pač najini mnenji razhajajo. Nič takega, hvalabogu, da imamo različno menje. To je tudi eden izmed dobrih pokazateljev, mar ne?
Glede referendumov bom pa rekla samo to - da imamo več kot polovico brezveznih referendumov in folk sploh ni vedel zakaj točno se gre ali pa so bili mnenja, da se jih ne tičejo toliko - zaradi tega, po mojem mnenju, tudi nizka udeležba le-teh.
Potem za take, ki pa grem stavit, da bi bila pri njih velika udeležba, pa jih imamo res malo, le zakaj? To se pač sama sprašujem.
Se bo videlo pri pokojninski reformi - če bomo imeli referendum - ČE bo sploh (sama sem že izrazila dvom glede tega), potem bo udeležba sigurno velika.
Edit: Pa jullia_ ne mi polagat besed v usta - nikjer nisem napisala, da sem za nasilne proteste kot je bil naš zadnji, ker ga ostro obsojam. Sem mogoče to kje napisala? Protesti obstajajo v večih oblikah, samo toliko za info.

Glede referendumov bom pa rekla samo to - da imamo več kot polovico brezveznih referendumov in folk sploh ni vedel zakaj točno se gre ali pa so bili mnenja, da se jih ne tičejo toliko - zaradi tega, po mojem mnenju, tudi nizka udeležba le-teh.
Potem za take, ki pa grem stavit, da bi bila pri njih velika udeležba, pa jih imamo res malo, le zakaj? To se pač sama sprašujem.
Se bo videlo pri pokojninski reformi - če bomo imeli referendum - ČE bo sploh (sama sem že izrazila dvom glede tega), potem bo udeležba sigurno velika.
Edit: Pa jullia_ ne mi polagat besed v usta - nikjer nisem napisala, da sem za nasilne proteste kot je bil naš zadnji, ker ga ostro obsojam. Sem mogoče to kje napisala? Protesti obstajajo v večih oblikah, samo toliko za info.