lahko se "preveč" sliniš, tudi če ti tista cevka sesa slino
nekateri se pač bolj slinijo kot drugi in pri tistih lepilo ne prime tako dobro... pač ne moreš vplivati na to
drugače pa super
pošli kakšno slikico na zs 

) zarad tistih mehkih, penastih bonbonov, ki drugač zgledajo beli in neškodljivi
tak da, any advice?
meni je ortodont rekel, da lahko jem in pijem kar hočem in se tega bolj ali manj držim
kave pa itak ne pijem pa tudi kadim ne...
in jasno da me je zjezil, da se mi čez cca 10dni tkole obarvajo in kaj, še en mesc počakat na nove
zato sem vprašala, ker si nočm predstavlat kako lahko to zgleda po takem obdobju

teddy_ursa napisal/-a:Kittycat88 napisal/-a:ja teddy_ursa o teh elastikah govorimo
ahaaa... jaz mam te elastike sive, in se mi je čudno zdelo kako se lahko kar obarvajono, zdaj mi je vse jasno.

Kittycat88 napisal/-a:To ni res, da je nujna bolečina, če imaš zobni aparat - mene niso boleli zobje kar tako nikoli, niti prvi teden, ko sem ga dobila.
Bolijo me samo v primeru, če kaj trdega grizem, tak da se prvi teden po menjavi žičke trdi hrani izogibam oz. si režem na majhne koščke pa bolj ali manj hrano samo požiram, pač čim manj grizem.
Tudi ena moja kolegica je preživela svojo dobo aparata praktično brez bolečin pa so se ji zobje lepo popravili.
Poznam pa tudi primer, da je punca mela tako hude bolečine, da ni mogla spati ponoči in je živela kak teden ali dva samo od frutekov.
Mene so vsi strašili, da si naj ne dam aparata, ker me bo ful bolelo - potem pa me ni praktično nič bolelo... tako da je bolečina in njena intenzivnost veliko odvisna od posameznika.
Če je hudo pa pač vzami kakšno protibolečinsko tableto. Čez kak teden pa bo sigurno že bolje.
Glede estetike pa se nimaš kaj sekirat, boš vidla, nazadnje ti bodo zvezdice še celo všeč
Good luck
pa sm mela srebrne, ne ksnih nevidnih 
)...
sm jih gledala v dm-ju - draga zadeva, morm reč, zato še enkrat vprašam
kako ti je pa to ratalo, če lahko vprašam? vsak nasvet prau pride
če ne drugo, se mal zabavam ob tem
pa ne vem zakaj samo en, če so vsi v isti liniji, pa vsi se morajo prestavt rahlo naprej... treba zagnat paniko al bo vse v redu?