Ljubezen, zvestoba in zaupanje, kje je meja?
Večina ljudi je k varanju močno nagnjena.To pomeni, da se mora zelo štopati, da ne vara. Izjema so le sveži zaljubljenci, ki so slepi za vse okoli sebe.
Če me bo moja ženska prevarala, si želim samo, da bo pri tem toliko uvidevna, da mi ne bo povedala. O tem sva že debatirala in tako sem ji razložil. Kar ne vem, me ne boli.
Konec koncev je pa praktično slehernik prepričan, da je PRAV njegov/njen partner zvest. Bolj verjameš v to, lažje si prevaran, saj nisi sumničav in ne iščeš znakov varanja. In čemu bi jih sploh iskal. Spet pridemo do tega...kar ne veš..
Če me bo moja ženska prevarala, si želim samo, da bo pri tem toliko uvidevna, da mi ne bo povedala. O tem sva že debatirala in tako sem ji razložil. Kar ne vem, me ne boli.
Konec koncev je pa praktično slehernik prepričan, da je PRAV njegov/njen partner zvest. Bolj verjameš v to, lažje si prevaran, saj nisi sumničav in ne iščeš znakov varanja. In čemu bi jih sploh iskal. Spet pridemo do tega...kar ne veš..
-
- Cosmopsiho
- Kraj: Lj
^^pa sej ni rekel, da če bi izvedel, da bi kar mirno sedel .. tega ne vemo, kako bi ukrepal. Pravi pač, da bi bolj mirno živel (pa čeprav v ignoranci), če ne bi vedel .. po svoje ima prav.
(ne delaj prehitro zaključkov)
In, ja, je res - nagnjenost k varanju
potreba po razmnoževanju.
Glede homoseksualnosti pa ne vem, kaj bi rekla..
..ne izključujem pa, da ni možno (zihr niso vsi strejt 100% strejt in vsi gej 100% geji).
(ne delaj prehitro zaključkov)
In, ja, je res - nagnjenost k varanju

Glede homoseksualnosti pa ne vem, kaj bi rekla..

Jaz tudi ne bi hotela vedet, da sem bila prevarana. Se mi zdi, da so taka solzava in obžalovanj polna priznanja prevare namenjena lajšanju vesti, prevarana oseba ima pa zaradi tega lahko zelo dolgoročne posledice na področju zaupanja drugim, samozavesti, ljubosumja,...
Hvala lepa, raje živim v iluziji, da so mi fantje zvesti.
Hvala lepa, raje živim v iluziji, da so mi fantje zvesti.

Džeki napisal/-a:
Jaz pa upam, dabi mi povedala, da bi jo lahko dal pronto na čevelj.
Nisem med tistimi, ki uživajo če jim kdo drug nateguje partnerko.
Še en vidik...ko vara moški ni isto kot... ko vara ženska.
Saj je za moškega sex LAHKO samo praznenje, za večino žensk pa ne.
raje posledice (to je spet odvisno od človeka), kot živeti v laži.
in kako potem lahko komu zaupate? (samo vprašam, ker tole mi ni čisto jasno vse skupaj. kolikor vem jullia_ in purple rain ne marata varanja. kako lahko potem nekdo, ki tega ne odobrava reče, da raje živi v laži? i just don't get it)
in kako potem lahko komu zaupate? (samo vprašam, ker tole mi ni čisto jasno vse skupaj. kolikor vem jullia_ in purple rain ne marata varanja. kako lahko potem nekdo, ki tega ne odobrava reče, da raje živi v laži? i just don't get it)
sAv€ ENErgy, plaY in The D@rk.
-
- Cosmopsiho
claire napisal/-a:raje posledice (to je spet odvisno od človeka), kot živeti v laži.
Res je, včasih se je boljše soočiti z posledicami, kot pa živeti v laži..medtem k mu ti npr. zaupaš, on v prostem času "natepava" po možnosti kakšno znanko ali kolegico..Me res zanima, kolikim od vas bi v takšnem primeru bolje ustrezalo to, da kar se ne ve, ne boli... In navsezadnje vse se enkrat izve..
purple_rain napisal/-a:^^glih zato, ker sem že doživela .. ja, zdej se mal preveč norca delam iz tega, sam če pomislm, če bi mogla še enkrat čez to - ne hvala. Naj me raj pusti z enim levim razlogom in me 1x okrog kepe, če bi hotela vrtat z vprašanji za več razlag.
Kdo pa rabi razlago

Prevara je prevara, in js sploh ne bi želela vrtat z vprašanji, kaj šele poslušati kakršnokoli razlago.
-
- Cosmopsiho
^^nisem dobr povedala..
Izhajala sem iz tega, kar se mi je že zgodil - tip je bil neki "sumljiv" en čas, se izmikal pogovorom in srečanju sploh (!), jz itak panična, da neki ni kul, začela vrtat z vprašanji kaj je narobe in on namesto, da bi mi kr en izgovor dal, mi je priznal ... v nadaljne, hehe, ko/če se bom zapletala v kakšne zveze, bom tipu kar v naprej rekla, da če slučajno ga kej userje in me prevara, nej mi pove kakršen koli drug izgovor za konec, kot pa priznanje; ker, itak, vse se enkrat izve, tako da naj se niti ne matra (če sploh bi se) prikrivat.
Izhajala sem iz tega, kar se mi je že zgodil - tip je bil neki "sumljiv" en čas, se izmikal pogovorom in srečanju sploh (!), jz itak panična, da neki ni kul, začela vrtat z vprašanji kaj je narobe in on namesto, da bi mi kr en izgovor dal, mi je priznal ... v nadaljne, hehe, ko/če se bom zapletala v kakšne zveze, bom tipu kar v naprej rekla, da če slučajno ga kej userje in me prevara, nej mi pove kakršen koli drug izgovor za konec, kot pa priznanje; ker, itak, vse se enkrat izve, tako da naj se niti ne matra (če sploh bi se) prikrivat.
T00Mika napisal/-a:claire napisal/-a:raje posledice (to je spet odvisno od človeka), kot živeti v laži.
Res je, včasih se je boljše soočiti z posledicami, kot pa živeti v laži..medtem k mu ti npr. zaupaš, on v prostem času "natepava" po možnosti kakšno znanko ali kolegico..Me res zanima, kolikim od vas bi v takšnem primeru bolje ustrezalo to, da kar se ne ve, ne boli... In navsezadnje vse se enkrat izve..
Ni res, da se vse enkrat izve.Od kod ti ta ideja? Vsi radi verjamemo, da so nam partnerji zvesti. Ogromno ljudi tako živi v laži, a jih ne boli, ker ne vedo.
Priznanje ni nič drugega, kot prenos dela odgovornosti na partnerja. In zdaj naj on-a nič kriv-a, nič dolžen/dolžna, tuhta, zakaj je prevarana?
Kdor vara, naj o tem molči, ali pa zvezo konča s kakšnim standardnim random izgovorom.
In spet ne vem, kje sem napisal, da odobravam varanje, kot nekatere insinuirajo?
Džeki napisal/-a:T00Mika napisal/-a:claire napisal/-a:raje posledice (to je spet odvisno od človeka), kot živeti v laži.
Ni res, da se vse enkrat izve.Od kod ti ta ideja? Vsi radi verjamemo, da so nam partnerji zvesti. Ogromno ljudi tako živi v laži, a jih ne boli, ker ne vedo.
Priznanje ni nič drugega, kot prenos dela odgovornosti na partnerja. In zdaj naj on-a nič kriv-a, nič dolžen/dolžna, tuhta, zakaj je prevarana?
Kdor vara, naj o tem molči, ali pa zvezo konča s kakšnim standardnim random izgovorom.
Js sm pač mnenja, da resnica slej k prej pride na dan, tako ali drugače. Dandanes težko ostane kaj prikrito.
Ogromno ljudi živijo takšno življenje, eni morda res zato, ker ne vedo, drugi pa zato, ker nočejo vedeti oziroma si ne priznajo, sami sebi, da jih partnerji varajo.
Če drugi tako živijo, jaz absolutno tega ne želim in ravno zato imam popolnoma drugačno mnenje glede tega, kot ti.
Če se človek spoštuje, potem ne bo razmišljal pa razglabljal sam pri sebi zakaj je bil prevaran, ampak bo rajši to energijo preusmeril, da takšnega človeka preboli čimprej, ker ga absolutno ni vreden.
Kar se tiče molčanja, se tudi tukaj ne strinjam s tabo. Če imaš "jajca" prevarat, jih imej tudi takrat, da to partnerju tudi priznaš.Tle pa nastane problem.
In zadnji del tvojega posta je največja bedarija, ki si jo lahko napisal. Seveda tebi podobni razmišljajo podobno kot ti, če že varaš o tem molči, ampak nekdo, ki ima raščiščene pojme, kar se tiče zveze in kar se tiče varanja, bo premislil o tem, še preden se bo v to spustil.
In potemtakem ti varanje in prikrivanje tega odobravaš?
claire napisal/-a:amark31 napisal/-a:Saj je za moškega sex LAHKO samo praznenje, za večino žensk pa ne.
upam da se hecaš. če ne je to pa višek idiotizma.
Ne, sploh se ne hecam, za tem stojim

Če se s tem ne strinjaš si majčkeno lažeš.
Predlagam: Simone De Beauvoir: Drugi spol ... da se boš malo bolje spoznala.
Če bi bil žleht bi tle reku: Boljš kot cosmo, sam so tut take čudne dolge besede notr. Ampak jaz nisem žleht, jaz sem k en tak mucek.