Horus napisal/-a:Puma, a ves kaj se zgodi, ce se na cesti 2 stepeta? Kriv je tisti, ki je drugega bolj poskodoval, ker samoobramba predvideva silo, ki je manjsa ali enaka tisti, proti kateri se branis. Se pravi bi bila po tej logiki kriva ti

moj namen te ni bil poškodovati ...
Horus napisal/-a:Ne imenujem kokos al feminizem nasprotovanje. Kokos-kastost imenujem to, da neka zenska (tip bi bil pac bumbar, noob ali kaj podobnega

) ne prebere argumentov ampak tupi svoje. Feminizem pa imenujem, ce je to, kar ta oseba tupi, dejansko isto kot feministicna retorika. Cisto simple.
Na primer to, da me imenujes za primitivca in sovinista je tipicna feministicna retorika za vse tiste, ki se ne strinjajo s feministicno dogmo.
če ti dojemaš napisano kot feministično retoriko, ne pomeni da to dejansko je.
Na nek način ti je lažje, da nekoga spredalčkaš, da je to in to, in potem to oznako uporabiš kot edini argument.
Če bi izhajala iz tvojega vidika, bi potem zate lahko dejala zate, da si šovinist in primitivec in to uporabljala kot edini argument. Pa v takem označevanju ne vidim ne smisla ne poante, razen kot demonstrataiven prikaz tega, kako ti označuješ mene.
Horus napisal/-a:Ne, ne gre za tekmovanje. Gre pa za to, da ali upostevas KOMPLETEN KONCEPT (vsi lahko naj*****) ali pa tvoj/feministicni koncept (kontext?) (samo zenske lahko naj*****). ce te skrbi sirsi kontext pa se zacni se razburjati zaradi posilstev M-M. Potem pa lahko uporabljas za primer kar zelis.
cel čas pišeš o tekmovanju, in potem ti meni očitaš feminističen koncept?
Tvoje imenovanje kompletnega koncepta bi bilo, da so tudi moški posiljeni ... jaz pa posilstvo ne reduciram le na podlagi spola.
Pisala sem le o streotipnih predpostavkah in o tem, kako se odgovornost za dejanja pripisuje žrtvi.
Če je žrtev ženska ali moški zame to ni razlika. Mogoče bi morala pisati o žrtvah moških, da bi ti prenehal z oznakami feministka in podobno
Horus napisal/-a:In jaz ne bi bil toliko zaskrbljen zaradi teh taborisc kot zaradi dejstva, da sploh do vojne pride. Z odpravo vojne odpravimo tudi taborisca, torej je bolj ucinkovito gledati na CELOTNO sliko in ne na tisto, ki je omejena na zenske.
očitno nisi dojel poante: v kriznih in vojnih stanjih ljudje postanejo tisto, kar nikoli niso mislili da so ... in če se množično v teh stanjih pojavijo posiljevalska taborišča, ti to sploh kaj pove?
Prav tako so nekateri zločinci za zločin pobojev v logorih prišli v hag, medtem ko noben ne odgovarja za zločine storjene v posiljevalskih taboriščiš.
Horus napisal/-a:Kaj ima omemba tega filma veze s cimerkoli tule pa mi resnicno ni jasno. Zajema isto dejanje in razplet ampak v koncni fazi tudi American History X vkljucuje posilstvo.
tale film sem omenila zaradi intervjujev,ko se je raziskovalo področje te tematike. Presenetilo me je dejstvo, da so te punce krivile sebe, da so njihovi starši, krivili te punce.
na nek način so me te izjave povezale z tvojim stavkom, kaj pa niso pazile...