Revščina!Kako jo sprejeti?

Pomoč iz čustvenih stisk.
Odgovori
snezinka*
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a snezinka* »

no angel napisal/-a:Pa js res ne vem kaj je z vami no. Dejte mi povedat, kak si ve predstavljate to, že itak premal dela, ljudi odpuščajo in nimajo kam z njimi, ve pa tle bluzite da bi si klošarji lahk kamot najdl delo?! Če je tk enostavno, heh, čemu potem taka panika zarad odpuščanj, zakaj bi se pol sekiral zarad vseh teh tovarn, ki ena za drugo propadajo, ljudje pa na ceste - sej pa je ja dela dost in lahk vsak dela, če se mu le da. In tle govorite o bogih ljudeh, kjer je en invalid, drug ne vem kaj, pol jim še hiša zgori ... pa se zavedate, da so to situacije, ktere so verjetn ble tud vzrok, da so klošarji sploh postal klošarji? A mislite da so bli to ljudje, ki so mel vse, urejeno družino, prijatle, pol se pa zapil in vse zasral? Ne rečem da ni nobenga takga vmes, ampak dejte mal odpret oči no. To so TUD ljudje, ki se jim je v preteklosti zgodilo kej takga, kot se zdej dogaja tistim, ki se vam kao smilijo. Lahk je govorit takim, ki majo vsega polno rit in vejo, da tud če bo šlo kej narobe, majo prijatle in starše, ki jim bojo absolutno pomagal. Ne rečem da js nism med njimi, ampak mi pa ni vseen za ostale in se mi smilijo, ker verjamem da jim življenje niti slučajn ni tk prizanašalo, kot men in večini ljudi, ki jih poznam, drugač že ne bi tk nizko pristal. Jao enim tle prav privoščim kakšno življenjsko lekcijo. :evil:

lej, mal poglej naokol, kok je delavcev, ki so zgubl vse, trpijo, jokajo, toda še vseeno se niso vdali usodi in se šli klošarjev. malo se sprehodi do kake vasi, pa poglej, kaj so taki ljudje sposobni delat za dnar - gredo do kmeta, ki orje krompir poleti, ga vprašajo, če ima delo zanje, in zasluži. ja, tisti z manj živci gredo pa delat samomore, se klatit kot klošarji in fehtat. so delavci, k so recimo delal v kaki tovarni, zdej k so zgubl šiht pa fušajo (kot zidarji ipd.) - če mogoče še ne veš teh ljudi (KLJUB GOS. KRIZI) manjka invsak, ki ima voljo, bo šel kaj takega delat (so tut taki, k niso znal zidat, pa so se naknadno prek drugih naučl) in zdej ne životarjo. tko d sj pravm, tm kjer je volja, tam je pot.
p!ka
Cosmofrik
Cosmofrik
Kraj: Šaurini

Neprebrana objava Napisal/-a p!ka »

Kokr sm jz štekala tvoje poste, letijo na ljubljanske in okoliške klošarje. Jz sm se nekako omejila na obalne klošarje in kolkr sm jih jz vidla, jih je bolj malo starih, resnično bounih al pa nesposobnih zarad zdraustevnih težau okretanja. Tko, da... Ne vem za ljubljanske, ampak mislim, da obalni bi se lahko fizično komot postauli zase. Pred tržnico klošari usako nedeljo neka baba, ki je uradno slepa. Božca steguje roke okol in prosjači za keš. Enkrat sm čakala Mojga u autu in sm jo slučajno opazovala. Neverjetno! Zgodiu se je čudež! Ženska je kr naenkrat ustala in odšla proč in nit slučajno ni delovala slepa. Ob takih primerih se uprašam, da kolko klošarjeu je res bounih in kolko sam dobrih igrauceu oz. kolko jih ma tolko izkušenj, da preslepijo ljudi. Kaj pa veš, mogoče je lih tist klošar, ki ti misliš, da se ne more premikat, ker ne more hodit, najbolj okreten izmed klošarjeu.

Ne vem nit zakaj te je moj primer tolko šokirau. Veš, niso usi najstniki fizično sposobni se upret drugim najstnikom. Si zasledila primer, ko so pred leti v NG pretepli nogometaša, ki je letos par mescou nazaj umru? On je meu tud x-najs let pa je zarad močnejših umru. Se pravi, da nism dala lih tolko slabga primera, a ?
Sploh pa, verjem, da je tud enim šolskim socialnim delaukam al pa kuharcam u menzah največji problem, da morejo udihnt kaj šele, da bi komu prsluhlne pr težavah.
...Voli me iz inata
voli me bez ostatka
voli me bilo gde sam
bas takvu kakva jesam

Voli me kad me nema
voli me pored svega
voli me kad ni jedan
bas razlog za to nemas...
sončk
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a sončk »

p!ka napisal/-a:mogoče je lih tist klošar, ki ti misliš, da se ne more premikat, ker ne more hodit, najbolj okreten izmed klošarjeu.

Ja in če je? Tud Dragutin Kette in Josip Murn sta bla okretna, pametna, znala sta vihteti pero in ne boš verjela, umrla sta kot ljubljanska brezdomca. Boš rekla, da je blo takrat drugač? Je blo res?
Uporabniški avatar
UG84
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Neprebrana objava Napisal/-a UG84 »

*purple* napisal/-a:p!ka kr brez besed sm ostala :eek:

Primerjaš 18 letne smrkouce s polnimi močmi za branjenje, s starimi slabotnimi fotri, ki komaj še stojijo na nogah, naj se postavijo zase? :eek: sej so se postavl zase, a niso enga zabodl, lih zaradi tega stalnega nasilja in ustrahovanja?In sistem je naredu, da ta klošar zdej verjetno sedi in bo sedu še kr neki let.Komu se bo prtožu?Policiji, ki jih kratkomalo briga za njih?Socialni delavki s 45 kilami ki je tam za kšn papir spisat, al kuharci, da tega drugega s kuhalnco po glav poči?
Dej mal realno razmišljej no in ne primerjej dveh popolnoam različnih plati.
In poznam ogromno ljudi, ki so bli v internatih in študenstkih domovih, pa nism slišala niti približne novice, da se kdo nebi mogu stuširat ceu mesec in prespat ceu mesec v sobi, zarad ustrahovanja!
Itak so klošarji vsi sranje, uboge družince, pr katerih je fotr zgubu šiht so pa največje bogice tega sveta :roll: ja bulšiT!

In sončk je tud zadela popolno bistvo in živo resnico!

Zanimivo kako vidiš brezdomce, meni se pa osebno zdijo čedalje mlajši in popolnoma sposobni za delo. In res ne vem zakaj raje cel dan sedi na ulici in prosi za denar, ko bi pri svojih manj kot tridesetih letih, naredil kaj bolj koristnega zase. Kaj misliš, da zanje ne obstajajo programi pomoči in rehabilitacije? Ne bom se spuščala v to, da bi jih bilo lahko še več, toda vseeno so. IN delavnice in seminarji tudi na temo ponovnega vključevanja v zaposlitveno okolje, odvajanja odvisnosti (alohol, droge ipd.), motivacijski seminarji ipd. In ja, tudi meni se te družine, ki so naenkrat sedaj ostale brez dohodkov bolj smilijo. Pika.

In lahko obrnemo - jaz osebno nisem nikoli še slišala, da bi bil tak hud kaos v teh dnevnih centrih, pa sem že marsikaj slišala na to temo. To je zdj ravno tako kot se ve spravljate nad nas, da pa me osebno še nismo zaposlile ali pa dale sobe brezdomcu in naj nehamo govorit o tem kaj smo slišale.
sončk
Cosmofrik
Cosmofrik

UG84 napisal/-a:
In lahko obrnemo - jaz osebno nisem nikoli še slišala, da bi bil tak hud kaos v teh dnevnih centrih, pa sem že marsikaj slišala na to temo.

Če še nisi slišala, boš pa prebrala.

Maribor - http://web.vecer.com/portali/vecer/v1/d ... 0305393334

Ljubljana - http://www.dnevnik.si/novice/slovenija/158744

Celje - http://www.zurnal24.si/cms/novice/slove ... l?id=17154
Uporabniški avatar
UG84
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

V prvem linku ne piše nič, v drugem linku o tem tudi ne piše popolnoma nič, tretji pa sploh ne omenja te tematike.

Sončk, ničesar ne piše o tem.

Je pa zanimiva izjava brezdomca v tvojem tretjem članku, ki si ga dala in sicer zakaj ni raje v zavetišču: "Ker se nočem držati reda, ki je tam". No, pa bodi zunaj potem, če ti je tako ljubše, ane?
sončk
Cosmofrik
Cosmofrik

A v treh minutah si vse prebrala? No kakorkol, če še ne veš, so zavetišča odprta tudi podnevi - zavetišča so dnevni centri.
Ma dej, sploh se mi ne da prerekat s tabo, že vid se ti, da si cela vzvišena. Najbl glasna v tej temi. Tko kot je nevemkeraže napisala - upam, da te življenje enkrat resnično useka, pa se ti bo mal ego spustu tja, kamor spada. Sej zate mi ni bed, ti si mi sam pač bedna, bed mi je za tvoje otroke, k bodo postali le še eni izmed tisočerih egoističnih otopeležev v tej državi. In ko bi jih lahko učila solidarnosti, ko bi lahko skupi z njimi šla prostovoljno kuhat brezdomcem, boš šla ti mim in rekla, lejte otroci, to so pa izmečki družbe, mi taki ne mormo postat. :gut:
Uporabniški avatar
UG84
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

sončk napisal/-a:A v treh minutah si vse prebrala? No kakorkol, če še ne veš, so zavetišča odprta tudi podnevi - zavetišča so dnevni centri.
Ma dej, sploh se mi ne da prerekat s tabo, že vid se ti, da si cela vzvišena. Najbl glasna v tej temi. Tko kot je nevemkeraže napisala - upam, da te življenje enkrat resnično useka, pa se ti bo mal ego spustu tja, kamor spada. Sej zate mi ni bed, ti si mi sam pač bedna, bed mi je za tvoje otroke, k bodo postali le še eni izmed tisočerih egoističnih otopeležev v tej državi. In ko bi jih lahko učila solidarnosti, ko bi lahko skupi z njimi šla prostovoljno kuhat brezdomcem, boš šla ti mim in rekla, lejte otroci, to so pa izmečki družbe, mi taki ne mormo postat. :gut:

Nisi dala ravno celih strani člankov, veš. Poglej si jih, boš videla kako so kratki. Popolnoma nič nisem vzvišena, samo svoje mnenje izražam. Je čisto nasprotno tvojemu očitno, pa kaj potem, kaj je tu slabega? Jaz te vsaj ne žalim če misliš drugače. Misli si svoje, jaz zase vem kaj sem in kakšna sem in se besedno niti ne mislim spustiti na tvoj nivo.
sončk
Cosmofrik
Cosmofrik

Jah, mene nimaš za kj žalit, ker mislm da solidarnost še nikol ni bla slaba lastnost.
lelija
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a lelija »

:)
Zadnjič spremenil lelija, dne 21. Avg. 2009 0:26, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
UG84
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

sončk napisal/-a:Jah, mene nimaš za kj žalit, ker mislm da solidarnost še nikol ni bla slaba lastnost.

Ti seveda misliš, da iz mojega mnenja o dela sposobnih brezdomcih veš vse o meni, in to je tisto, kar prizadene, tudi argumentirano se s tabo ne da pogovarjat, ker nisi dovolj zrela, saj se takoj zatečeš k žaljenju. Zakaj pa sama ne greš med prostovoljce v dnevni center? Kaj te zaustavlja?

Sicer pa bolje, da midve prekineva tule, ker to ni namen teme.
Uporabniški avatar
klawdy
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: celje

Neprebrana objava Napisal/-a klawdy »

Strinjam se z vsem kar je napisala UG84 marsikdo je brezdomec po svoji krivdi, pa še nekaj marsikdo ni brezdomec ampak obstajajo ljudje, ki te "brezdomce", reveže in invalide pripeljejo vsaako jutro v mesto, da prosjačijo, potem jim pa sam kak evro pustijo drugo jim pa poberejo. Sama tudi kupim od žensk ki prodajajo vejice, šopke in podobno kr vem da so se vsaj tolko potrudle da so šle v gozd in potrebno nabrale, kupila bom tudi kralja ulice koker naletim na enega ki ga bo prodajal ker me zelo zanima. Pri oblekah je pa tako nimam jih veliko, skoraj vse znosim do konca, kar jih pa ne jih pa dam direkto tistim ljudem, ki so v stiski. Tko to je moje menje in ne me križat zarad njega.
Pa še ena zgodba ženska ki je nosila tablico da je gluha in potrebuje denar za svojega otroka: moški se je zanjo zadrl gospa 10€ vam je padlo na tla. Ženska ki je gluha pa se je prav hitro obrnila in pogledala kaj ji je padlo. Gluha???
p!ka
Cosmofrik
Cosmofrik
Kraj: Šaurini

Neprebrana objava Napisal/-a p!ka »

^^ Sej, in dost je takih primerou. In ob takih primerih se pol prašam kdo je dejansko res taprau klošar in je resnično boun in kdo se sam dela norca iz ljudi, ki so mu prprauljeni pomagat. In iz tem teme vidim, da je dost takih, ki nit posumijo ne, da bi se ker delau.

sončk napisal/-a:
p!ka napisal/-a:mogoče je lih tist klošar, ki ti misliš, da se ne more premikat, ker ne more hodit, najbolj okreten izmed klošarjeu.

Ja in če je? Tud Dragutin Kette in Josip Murn sta bla okretna, pametna, znala sta vihteti pero in ne boš verjela, umrla sta kot ljubljanska brezdomca. Boš rekla, da je blo takrat drugač? Je blo res?

Popravek: Dragotin Kette :wink:
Kokr se jz spomnem kniževnosti in njune zgodovine, neb vedla, da je kdo men omenjau, da sta umrla od pomankanja hrane ampak od jetike! In mislm, da je tiskrat ta bolezen kr precej razsajala okol med usem ljudstvom, tko, da ne streljaj na to, da sta umrla, ker sta bla klošarja. Mislm clo, da je Kette zbolelu že u pozni puberteti in umru par let kasneje.

Sploh pa kaj si hotla povedat s tem, ko si citirala moj deu posta in pol uvallna not Ketteja in Murna ? :gruebel:
Hotla sm povedat, da ne vem, če se usi, ki tok podpiraste klošarje s kešom itd. (pa ne mislm, da je z vaše strani kej slabga to, delajte, če vam paše) kdaj pomislste, da se eni norčujejo z vas s tem, da se delajo boge in vi padete na to. :alien:
Zadnjič spremenil p!ka, dne 03. Maj. 2009 15:01, skupaj popravljeno 1 krat.
...Voli me iz inata
voli me bez ostatka
voli me bilo gde sam
bas takvu kakva jesam

Voli me kad me nema
voli me pored svega
voli me kad ni jedan
bas razlog za to nemas...
kalanhoja
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a kalanhoja »

p!ka napisal/-a:Lansko poletje sva bla z Mojim na kosilu u Štoriji. Kr naenkrat se pred nama pokaže ciganček (poudarek na tem, da je biu umit, počesan, naparfumiran, da sva komej dihala in v novih opranih Nike oblačilih), ki je prosu za brata, ki je slep. Je pokazau sliko, ki ni bla nit slučajno razpoznauna kaj je gor in pol neko nakracano potrdilo zdraunika (brez kkšnega žiga al pa kej kar bi dokazovalo, da je res iz bolnice), da bo ta otrok v roku parih mescou oslepeu, če ne bo šu na operacijo in bla bla bla. Moj (valda, ki je malo oslast za te stvari :roll: ) mu je dau 20€. Mali jih je uzeu in nit hvala ni reku ter se pobrau. Ko sva midva pojedla, sva se odpraula na sprehod do Mokre mačke in tam na parkirišču, kjer so zdej postauljene une svetilke, ki spreminjajo barvo, sva slučajno vidla, da ta mali leze v Audija S5. Skor skalpirala sm Mojga. Slika Slika

Saj, če bi na pošten način služil denar sigurno ne bi imel za takšen avto. Tole z nekimi zdravniškimi potrdili, ki se zadnje čase pojavlja po ulicah in tudi hišah je pa dokazan lari fari. Je bilo po TVju o tem. Če nekdo rabi denar za operacijo nekega otroka ga sigurno ne bo zbiral na ulici, če se bi to res rabilo, bi se kje javno objavilo.
Glede klošarjev pa sem prepričana, da dokler ima nekdo drugo delovno silo na razpolago, bo zaposliv drugega, ker noče tvegat zaposlitve klošarja, čeprav ni nujno, da ne bi en klošar vredu delal, ampak že zaradi ostalih njegovih problemov.
sončk
Cosmofrik
Cosmofrik

p!ka napisal/-a:Kokr se jz spomnem kniževnosti in njune zgodovine, neb vedla, da je kdo men omenjau, da sta umrla od pomankanja hrane ampak od jetike! In mislm, da je tiskrat ta bolezen kr precej razsajala okol med usem ljudstvom, tko, da ne streljaj na to, da sta umrla, ker sta bla klošarja. Mislm clo, da je Kette zbolelu že u pozni puberteti in umru par let kasneje.

A je kdo reku, da sta umrla od pomankanja hrane? Al maš pa sam ti privide? Rekla sem, da sta umrla kot ljubljanska brezdomca. Brez-doma. Če je bla jetika al pa rak, bla sta brezdomca.
Odgovori