no angel napisal/-a:Pa js res ne vem kaj je z vami no. Dejte mi povedat, kak si ve predstavljate to, že itak premal dela, ljudi odpuščajo in nimajo kam z njimi, ve pa tle bluzite da bi si klošarji lahk kamot najdl delo?! Če je tk enostavno, heh, čemu potem taka panika zarad odpuščanj, zakaj bi se pol sekiral zarad vseh teh tovarn, ki ena za drugo propadajo, ljudje pa na ceste - sej pa je ja dela dost in lahk vsak dela, če se mu le da. In tle govorite o bogih ljudeh, kjer je en invalid, drug ne vem kaj, pol jim še hiša zgori ... pa se zavedate, da so to situacije, ktere so verjetn ble tud vzrok, da so klošarji sploh postal klošarji? A mislite da so bli to ljudje, ki so mel vse, urejeno družino, prijatle, pol se pa zapil in vse zasral? Ne rečem da ni nobenga takga vmes, ampak dejte mal odpret oči no. To so TUD ljudje, ki se jim je v preteklosti zgodilo kej takga, kot se zdej dogaja tistim, ki se vam kao smilijo. Lahk je govorit takim, ki majo vsega polno rit in vejo, da tud če bo šlo kej narobe, majo prijatle in starše, ki jim bojo absolutno pomagal. Ne rečem da js nism med njimi, ampak mi pa ni vseen za ostale in se mi smilijo, ker verjamem da jim življenje niti slučajn ni tk prizanašalo, kot men in večini ljudi, ki jih poznam, drugač že ne bi tk nizko pristal. Jao enim tle prav privoščim kakšno življenjsko lekcijo.
lej, mal poglej naokol, kok je delavcev, ki so zgubl vse, trpijo, jokajo, toda še vseeno se niso vdali usodi in se šli klošarjev. malo se sprehodi do kake vasi, pa poglej, kaj so taki ljudje sposobni delat za dnar - gredo do kmeta, ki orje krompir poleti, ga vprašajo, če ima delo zanje, in zasluži. ja, tisti z manj živci gredo pa delat samomore, se klatit kot klošarji in fehtat. so delavci, k so recimo delal v kaki tovarni, zdej k so zgubl šiht pa fušajo (kot zidarji ipd.) - če mogoče še ne veš teh ljudi (KLJUB GOS. KRIZI) manjka invsak, ki ima voljo, bo šel kaj takega delat (so tut taki, k niso znal zidat, pa so se naknadno prek drugih naučl) in zdej ne životarjo. tko d sj pravm, tm kjer je volja, tam je pot.