Testenine
- *Kobilica*
- Komunikatorka
Če je čas: haše/ragu iz mletega mesa z graham špageti (tega ni treba pojasnjevati)
Če je srednje časa: olivno olje, tuna iz piksne, malček suhe salamice na kockicah, oblica česna in svež ali zmrznjen narezan paradižnik. Na graham ali bele špagete
Če ni časa: Malo nakockane salamice in gobova juha iz vrečke - pripravljena s polovično količino vode - čez bele svedrčke.
Če je srednje časa: olivno olje, tuna iz piksne, malček suhe salamice na kockicah, oblica česna in svež ali zmrznjen narezan paradižnik. Na graham ali bele špagete
Če ni časa: Malo nakockane salamice in gobova juha iz vrečke - pripravljena s polovično količino vode - čez bele svedrčke.
-
- Kofetarica
Jaz imam ful rada fuže
Najraje z bolognese omako, ker pa imam ful rada bučke, si dostikrat naredim fussile in sicer tako, da kuhane testenine dam v ponev, v kateri so popražene drobtine na olivnem olju, česnu in petršilju... posebej popečem bučke, naribane na tanke kolobarje s peteršiljem in česnom (bučke spustijo vodo, tako da se pokuhajo in postanejo mehke).
Nato oboje zmešam, ali pa tudi ne (torej testenine z drobtinami posebej in bučke posebej) polijem z veliiiiikoooo limoninega soka in mi je res božansko, čeprav je res simpl, pa mogoče se ne sliši dobro, samo je ful

Najraje z bolognese omako, ker pa imam ful rada bučke, si dostikrat naredim fussile in sicer tako, da kuhane testenine dam v ponev, v kateri so popražene drobtine na olivnem olju, česnu in petršilju... posebej popečem bučke, naribane na tanke kolobarje s peteršiljem in česnom (bučke spustijo vodo, tako da se pokuhajo in postanejo mehke).
Nato oboje zmešam, ali pa tudi ne (torej testenine z drobtinami posebej in bučke posebej) polijem z veliiiiikoooo limoninega soka in mi je res božansko, čeprav je res simpl, pa mogoče se ne sliši dobro, samo je ful

Letting him prove
how much he
loves you
is SO today
how much he
loves you
is SO today
-
- Debatorica
borboletta napisal/-a:_Petra_ napisal/-a:Jaz mam pa zadnje case najraje peresnike s kupljeno pesto omako iz Spara.
To pesto omako sm zdej jst kupla, sam kaj k ne vem kako jo nardim...samo pogrejem in to je to?? Pa ni regosta pol?
Ne, saj ne das cele oz. pac odvisno za koliko oseb kuhas. Jaz si jo najprej malo pogrejem, pa na zacetku malo olja proc odlijem, ker je drugace prevec, potem pa vrzem zraven testenine in premesam in je SUPER!!

_Petra_ napisal/-a:Mislim, kako vprasanje!Zato, ker mi tak pase! Dober odgovor? Tebi pa pase, da ga ne grejes. Kot da bi se jaz zgrazala nad nekom, ki je mlecni riz, ker ga jaz ne jem.
Kak si hecna.
Sem pričakovala kakšen tak odgovor

Ne ne, ti delaj, kakor ti paše, gre za to, da se to omako pač praviloma tako konzumira.. To je pač italijanska specialiteta, ki se jo tradicionalno postreže samo zamešano med testenine, ker gre v bistvu itak samo za olivno olje in zelišča.. Mimogrede, saj tudi na kozarčku tako piše

Saj nekateri tudi pijejo vročo Cedevito - pa naj jo, če jim je všeč, ampak me je tudi to presenetilo, ker to ni ravno razširjen / običajen način priprave

- Skrat potepuh
- Debatorica
- Kraj: Gorenjska
Tole je božansko... Testenine s tuno malo drugače-pride zelo sveže.
Ne da se mi prepisovat, tka da sem kr skenirala iz knjige.
Js sem recept mal priredila, ker so mi kapre zanič, pa je blo vseen fajn.

Ne da se mi prepisovat, tka da sem kr skenirala iz knjige.

Js sem recept mal priredila, ker so mi kapre zanič, pa je blo vseen fajn.
Povej mi o sanjah četudi so grešne,
zaupaj mi želje četudi so smešne.
(Feri Lainšček)
zaupaj mi želje četudi so smešne.
(Feri Lainšček)