Testenine

Gurmanski užitki.
Odgovori
Uporabniški avatar
*Kobilica*
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a *Kobilica* »

Če je čas: haše/ragu iz mletega mesa z graham špageti (tega ni treba pojasnjevati)

Če je srednje časa: olivno olje, tuna iz piksne, malček suhe salamice na kockicah, oblica česna in svež ali zmrznjen narezan paradižnik. Na graham ali bele špagete

Če ni časa: Malo nakockane salamice in gobova juha iz vrečke - pripravljena s polovično količino vode - čez bele svedrčke.
*SweetGirl*
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a *SweetGirl* »

Jaz imam ful rada fuže :scherzkeks:

Najraje z bolognese omako, ker pa imam ful rada bučke, si dostikrat naredim fussile in sicer tako, da kuhane testenine dam v ponev, v kateri so popražene drobtine na olivnem olju, česnu in petršilju... posebej popečem bučke, naribane na tanke kolobarje s peteršiljem in česnom (bučke spustijo vodo, tako da se pokuhajo in postanejo mehke).

Nato oboje zmešam, ali pa tudi ne (torej testenine z drobtinami posebej in bučke posebej) polijem z veliiiiikoooo limoninega soka in mi je res božansko, čeprav je res simpl, pa mogoče se ne sliši dobro, samo je ful :D
Letting him prove
how much he
loves you
is SO today
borboletta
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a borboletta »

_Petra_ napisal/-a:Jaz mam pa zadnje case najraje peresnike s kupljeno pesto omako iz Spara.

To pesto omako sm zdej jst kupla, sam kaj k ne vem kako jo nardim...samo pogrejem in to je to?? Pa ni regosta pol? :)
Vse bolj komplicirano postaja živeti enostavno.
Uporabniški avatar
Abby
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Celje

Neprebrana objava Napisal/-a Abby »

Js dam kupljeno pesto omako kr na vroče testenine pa premešam. Ponavad porabim pol tiste 190gramske omake za eno porcijo.
choco.cat
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a choco.cat »

^^Ne, samo pogreješ jo oziroma jo zmešaš z testeninami. Sej jo ne daš dosti. Jaz če kuham samo zase testenine, dam 1-2 čajni žlički te omake pa mi je dovolj kr ma res intenzivn okus.
I laugh at gilded butterflies.
majchy84
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a majchy84 »

Jst sem ponavad za 2 porciji (se pravi za dve punci :) ) dala približno 1,5 čajne žličke pesta, pogrela, zraven pa dodala še tuno, pogrela, stresla notri testenine pa še mal premešala in je bilo njami :D
slivica
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a slivica »

borboletta napisal/-a:
_Petra_ napisal/-a:Jaz mam pa zadnje case najraje peresnike s kupljeno pesto omako iz Spara.

To pesto omako sm zdej jst kupla, sam kaj k ne vem kako jo nardim...samo pogrejem in to je to?? Pa ni regosta pol? :)

Ne, saj ne das cele oz. pac odvisno za koliko oseb kuhas. Jaz si jo najprej malo pogrejem, pa na zacetku malo olja proc odlijem, ker je drugace prevec, potem pa vrzem zraven testenine in premesam in je SUPER!! :)
Uporabniški avatar
cukr8
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a cukr8 »

Fuj, zakaj pa pesto grejete :eek: ?
Prvič slišim.. Saj ga ni treba, to se samo vmeša med vroče testenine v majhnih količinah :nixweiss:

Drugače pa imam jaz zelo rada veganski bazilikin pesto od Sunite, ker je brez ovčjega sira :D
slivica
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a slivica »

Mislim, kako vprasanje! :) Zato, ker mi tak pase! Dober odgovor? Tebi pa pase, da ga ne grejes. Kot da bi se jaz zgrazala nad nekom, ki je mlecni riz, ker ga jaz ne jem. :) Kak si hecna.
Uporabniški avatar
cukr8
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a cukr8 »

_Petra_ napisal/-a:Mislim, kako vprasanje! :) Zato, ker mi tak pase! Dober odgovor? Tebi pa pase, da ga ne grejes. Kot da bi se jaz zgrazala nad nekom, ki je mlecni riz, ker ga jaz ne jem. :) Kak si hecna.

Sem pričakovala kakšen tak odgovor :D ..
Ne ne, ti delaj, kakor ti paše, gre za to, da se to omako pač praviloma tako konzumira.. To je pač italijanska specialiteta, ki se jo tradicionalno postreže samo zamešano med testenine, ker gre v bistvu itak samo za olivno olje in zelišča.. Mimogrede, saj tudi na kozarčku tako piše :wink: .. Nisem še slišala, da bi jo kdo tlačil v lonec in grel, zato me je presenetilo..

Saj nekateri tudi pijejo vročo Cedevito - pa naj jo, če jim je všeč, ampak me je tudi to presenetilo, ker to ni ravno razširjen / običajen način priprave :P
Uporabniški avatar
Skrat potepuh
Debatorica
Debatorica
Kraj: Gorenjska

Neprebrana objava Napisal/-a Skrat potepuh »

Tole je božansko... Testenine s tuno malo drugače-pride zelo sveže.
Slika
Ne da se mi prepisovat, tka da sem kr skenirala iz knjige.
Slika

Js sem recept mal priredila, ker so mi kapre zanič, pa je blo vseen fajn.
Povej mi o sanjah četudi so grešne,
zaupaj mi želje četudi so smešne.
(Feri Lainšček)
Uporabniški avatar
ela85
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: na lepem
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a ela85 »

jaz jem polnozrnate testenine od barille - ponavadi špagete. meni se zdi enak okus, kot navadne, pa še ne razkuhajo se. čez si dam pasirani paradižnik, origano in baziliko. in to je to. najbolj enostaven recept.

ko pa se mi da, eksperimentiram z zelenjavo.
Uporabniški avatar
Nixya
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a Nixya »

jaz obožujem testenine. poleti ko je malo več zelenjave se igram in vsakič drugačne naredim.

ko se mi pa ne da kuhat jih pa naredim na tak način: popražim čebulo in česen, dodam tuno, malo kisle smetane, pelate,baziliko, timijan, origano in to malo pokuham in to je to, men zakon hitra omakca.
classy
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a classy »

Uf, men se to zdi že precej dela, men ko se ne da notr vržem tuno pa je :D Za razne začimbe ipd se mi more pa že dat.

Bom pa ob priliki probala tele k jih je skrat nalimala, mi dobr zgleda.
Lejla86
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a Lejla86 »

Men se zdijo pa jedi brez začimb preveč puste...in brez okusa. Mami velik uporablja različne začimbe in je zgleda to še name prenesla :P.
Odgovori