Definiraj Ljubezen, razišči svoje jezike ljubezni

Zadovolj(e)n/a v postelji.

Misliš, da si že občutil(a) pravo ljubezen?

ne
26
29%
da
49
55%
ne vem, mogoče
14
16%

Skupaj glasov: 89

Uporabniški avatar
Boris
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Novo mesto
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a Boris »

Na stran http://teozofija.info je še polno po mojih ocenah precej razdelano spisanih člankov.

S tem se zelo zelo strinjam:
Z učenjem, kaj je Ljubezen, se boš naučil, kaj pomeni Ljubiti.

^^
To je zadnji stavek v članku Začetnikove žalosti (Ernest Hawthorn, Theosophical Siftings, Zvezek 5).

Smrt in onstran - Tistim, ki žalujejo:
Smrt vam je vzela nekoga, ki ste ga zelo ljubili - nekoga, ki vam je morda pomenil vse na tem svetu; in tako se vam sedaj zdi svet prazen in življenje tako, da ga ni več vredno živeti.
itd. itd.

Na teh straneh najdemo tudi članek Resničen pomen čiste ljubezni (Cyril Scott), ki me prav lepo pogreje, in ki govori o čisti ljubezni ter spolnih odnosih.
Trditev, da spolni odnosi niso krepostni ali, da so v osnovi nečisti, je preprosto ostanek puritanstva in sovražna popolni strpnosti, ki v širšem smislu spoznava, da ni nič v Naravi v osnovi nečisto.

V tem članku sem prebral, da je bil Sv. Frančišek nekdaj v svojem življenju tudi razuzdanec, kasneje pa so ga proglasili za svetnika. Vedno obstajajo izjeme, Ljubezen se lahko spoznava tudi vštric z razuzdanostjo.

Potem je tu še članek Ljubezen je odpuščanje (John Tamiazzo), ki govori o tem, da moramo odpreti kanale ljubezni do samega sebe in se sprejeti, preden smo resnično sposobni ljubiti in sprejeti druge.

V prejšnjih komentarjih sem omenjal tudi nenavezanost.
Krishnamurtipravi: “Če živite s silovito odprtostjo uma, potem se kot posledica te odprtosti pojavi ne-vezanost, ki ni brezbrižnost, ampak Ljubezen.”

Sam imam podobne osebne izkušnje s tem. Bolj ko sem skušal z odprtostjo gledati na nekaj, kar me je mučilo in spravljalo v popoln obup, manj sem bil navezan na to, in več vsesplošne ljubezni se je pojavljalo v meni (se je pa seveda za ljubezen treba odločiti).

@a_pikica_a
Če te zanima, kako je želja povezana s prepričanji in strahom, naštudiraj tole: http://teozofija.info/Krishnamurti_Um.htm. Zelo lepo govori o tem, kar sem tudi sam izkusil na lastni koži. In opa! pozor... ne govori zgolj o verovanju, temveč o prepričanjih na splošno.
Za domačo nalogo: Znaš to povezati s tistimi, ki izkusijo vojne grozote, ali z mamo, ki ji pred očmi zverinsko posilijo hčer? Kakšna prepričanja jih lahko posledično obsedejo? Kako lahko na njih vplivajo (prepričanja na njih in oni na prepričanja)?
Tukaj pa je še zanimiv (in za moj okus preveč poenostavljen) opis tega, zakaj ljudje trpimo (tudi vojne grozote). Govora je o karmi. Malo moteče zna biti, da kot razlog za trpljenje navaja zgolj! karmo, vsaj jaz se s tem pogledom ne strinjam (je pa seveda odvisno od tega, kaj vse zaobjameš pod pojem karma). Kar se tiče karme prejšnjih življenj, ne vem nič (ne da ne znam nič povedati o tem, ampak se še nisem ničesar spomnil od prej), bi pa znal podobno teorijo postaviti glede življenj, ki jih živimo sedaj ter delovanja naših prednikov.
=zabica=
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a =zabica= »

Zame je ljubezen, da si lahko ob nekom zgolj in samo ti, brez pretvarjanj, s solzami in nasmehi. Podpora, da ti nekdo stoji ob strani ko so vsi drugi nad tabo ze obupali. Da ti da svoj cas, to je neprecenljivo. Da mu zaupas in da ti zaupa, pove vse, se bolj neumne prigode in misli. Nekdo h komu se lahko stisnes in samo objem prezeme skrbi v tistem trenutku dalec stran. Nekdo, ki ti pusti odprta vrata v svoj svet, intimo in skrivnosti. Nekdo...
=zabica=
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a =zabica= »

Zame je ljubezen, da si lahko ob nekom zgolj in samo ti, brez pretvarjanj, s solzami in nasmehi. Podpora, da ti nekdo stoji ob strani ko so vsi drugi nad tabo ze obupali. Da ti da svoj cas, to je neprecenljivo. Da mu zaupas in da ti zaupa, pove vse, se bolj neumne prigode in misli. Nekdo h komu se lahko stisnes in samo objem prezeme skrbi v tistem trenutku dalec stran. Nekdo, ki ti pusti odprta vrata v svoj svet, intimo in skrivnosti. Nekdo...
Uporabniški avatar
Boris
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Novo mesto
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a Boris »

Ce bi bil veren, bi se mi spodnja misel dopadla. Na sreco veren nisem, kljub temu pa se mi misel dopade.
LOVE

God doesn't give you the people you want,

He gives you the people you NEED. To help you, to hurt you, to leave you, to love you and to make you into the person you were meant to be.

Pa se ena nereligiozna (kljub temu duhovno obarvana):

»Pohvala vodi v samoprevaro. ... Tvoj Jaz je v resnici brez telesa in ga ne prizadenejo niti pohvale niti graja.«

»Ne verjemi, da če sediš v mračnem gozdu, v ponosni osami od ljudi, da če živiš od rastlin in korenin in si gasiš žejo s snegom z veličastnega gorstva – ne verjemi, da te bo vse to pripeljalo do končne odrešitve.«

»Samospoznanje je otrok del , storjenih z ljubeznijo

Helena Petrovna Blavatsky
Odgovori