Kaj ti narediš za varovanje okolja?
-
- Cosmopsiho
- Kraj: Lj
O temle pa jz že en čas razmišljam, pa, ne vem.. Uglavnem, jz doma vedno luči ugašam za drugimi, ker mi res ni jasno zakaj mora v kopalnici v 2. nadstropju svetit, če smo vsi v dnevni (:motz:), medtem ko sestra VSE luči prižge, ko je sama doma, tudi ob 3pm! Pa so isti starši, domnevam da z istimi pogledi na ekologijo zdaj in pred 10 leti.Skrat potepuh napisal/-a:Res sem vesela, da sta starša v tem pogledu že od vedno precej napredna in osveščena in sta nas navadila na skrb za okolje. Zadnje čase nas učijo stvari, ki smo jih mi že leta nezavedno počeli. Ker je najpomembnejše, da se zavedamo, kako pomembni so ti majhni koraki, je super, če otroke tega že od majhnega navajamo.

In tud stalno težim, da naj se pač bolj oblečejo (spet sestra), ko zebe.
Kolesarim - kar je, kot tud druge pravjo, bolj varčevalen ukrep (in odpor do vožnje).
Recikliram pa bolj ne kot ja, iz že navedenih razlogov, ko vse smetnjake v isti tovornjak izpraznijo.

Aha, vrečke - al jih s sabo nosim, al pa nabavljene stvari v torbico vržem.
Sicer pa je zelo pohvalno tudi vse ostalo kar počneš, Skrat potepuh (:)).

- saarijarvi
- Cosmo moderatorka
Hm..
- Luči prižigam samo ko res ne vidim
- Ko se umivam pazim da točim čim manj vode
- Pralni stroj pržgem zvečer
- Nikoli ne mečem smeti po tleh
- Žabici sem pomagala čez cesto
- Par živalc smo že vzeli domov k sebi
- Izogibam se vzemanju vrečk
- Posadila bom drevo
)
Kar se večjih sprememb tiče pa nevem, fotr bo neki uštimu da gre naša uporabljena voda pol še v kotličke za wc, glede uporabe avta pa ne mormo dosti narest ker smo dejansko bogu iza leđa in ga mormo dosti uporabljat.
- Luči prižigam samo ko res ne vidim
- Ko se umivam pazim da točim čim manj vode
- Pralni stroj pržgem zvečer
- Nikoli ne mečem smeti po tleh
- Žabici sem pomagala čez cesto

- Par živalc smo že vzeli domov k sebi
- Izogibam se vzemanju vrečk
- Posadila bom drevo

Kar se večjih sprememb tiče pa nevem, fotr bo neki uštimu da gre naša uporabljena voda pol še v kotličke za wc, glede uporabe avta pa ne mormo dosti narest ker smo dejansko bogu iza leđa in ga mormo dosti uporabljat.
- *zverinica*
- Kofetarica
Skrat potepuh napisal/-a:Glej, če nekdo iz moje familije gre lulat pred mano mi ne predstavlja problema it za njim. Sej ne smrdi, niti mi ni nagravžno.
To počnemo sam doma in pač res če gre kdo takoj za tabo.
sm misnla da sm jz čudna

kako je zdej s temi varčnimi žarnicami?a bo to prou zares obvezno al kako?
mislm nevem, jih uporabljamo za prostore, v katerih nismo skos, ker nas vse štir svetloba od teh žarnic res ubija.mene začne kr glava bolet, pa fuul je pretemno.Nikol ne zleze do tiste taprave svetlobe kot navadne žarnice
Mislm nevem, če bodo to uvedl, bo pa spet tko, da si bom mogla pet luči v porstor namontirat, da bom kukrtok normalno vidla.Pa nevem kje bo potem kdo kej prišparou
a se dobijo kšne varčne žarnice, ki so usaj približnjo podobne svetlobi navadnim (ko se pač ogrejejo)?
škrat potepuh, svaka čast
pridni! 
mislm nevem, jih uporabljamo za prostore, v katerih nismo skos, ker nas vse štir svetloba od teh žarnic res ubija.mene začne kr glava bolet, pa fuul je pretemno.Nikol ne zleze do tiste taprave svetlobe kot navadne žarnice

a se dobijo kšne varčne žarnice, ki so usaj približnjo podobne svetlobi navadnim (ko se pač ogrejejo)?
škrat potepuh, svaka čast

- *zverinica*
- Kofetarica
temno mate zato, ker kot si sama rekla teh prostorov ne uporablate velik, torej žarnca sploh ne zagori s polno močjo....jz sm imela v svoji sobi varčno žarnco pa je bla čist normalna svetloba (potem, ko je zasvetla na maximum)...zato se ti ne splača imet varčnih žarnc v prostorih, kjer ti luč ne gori dlje časa - so enkrat dokazovali v Galileotu
- ugašam luči (imamo varčne žarnice), tv, računalnik in druge aparate
- pazim na to koliko vode porabim
- za zalivanej uporabljamo vodo iz šterne
- se trudim ločevat odpadke (uspeva pri papirju, steklu, delno plastiki in bioloških)
- gledam na poceni tok
- pazim na to kakšno količino čisitil uporabljam
- vodo, ki jo pralni stroj "izpljune" uporabljam za izplakovanje wc školjke
pa še kaj bi se našlo
- pazim na to koliko vode porabim
- za zalivanej uporabljamo vodo iz šterne
- se trudim ločevat odpadke (uspeva pri papirju, steklu, delno plastiki in bioloških)
- gledam na poceni tok
- pazim na to kakšno količino čisitil uporabljam
- vodo, ki jo pralni stroj "izpljune" uporabljam za izplakovanje wc školjke
pa še kaj bi se našlo
(s)mej se
- positive vibration
- Cosmofrik
Z dragim sma danes kupla ono mašinco v Šparu, ki ti meri porabo električne energije. In zdaj bomo merli
Mislim, da po novem ne bo več naprav na stand by. Imam namen zamenjat večino podaljškov s protinapetostno zaščito in na šalter, da kar na podaljšku izklopiš, da ne rabiš npr. posebej monitorja, zvočnikov, tv-ja, dvd-ja...
Tudi mi2 lulama en za drugim, če tako nanese. Zakaj bi za brezveze spusto 10l vode v nič.

Mislim, da po novem ne bo več naprav na stand by. Imam namen zamenjat večino podaljškov s protinapetostno zaščito in na šalter, da kar na podaljšku izklopiš, da ne rabiš npr. posebej monitorja, zvočnikov, tv-ja, dvd-ja...
Tudi mi2 lulama en za drugim, če tako nanese. Zakaj bi za brezveze spusto 10l vode v nič.
There once was a note
pure and easy
Playing so free,
like a breath rippling by...
pure and easy
Playing so free,
like a breath rippling by...
-
- Cosmopsiho
evo:
http://www.energijasi.com/index.php?id=473&no_cache=1
hirto računat, da vidite kaki packoni smo
http://www.energijasi.com/index.php?id=473&no_cache=1
hirto računat, da vidite kaki packoni smo

*zverinica* napisal/-a:temno mate zato, ker kot si sama rekla teh prostorov ne uporablate velik, torej žarnca sploh ne zagori s polno močjo....jz sm imela v svoji sobi varčno žarnco pa je bla čist normalna svetloba (potem, ko je zasvetla na maximum)...zato se ti ne splača imet varčnih žarnc v prostorih, kjer ti luč ne gori dlje časa - so enkrat dokazovali v Galileotu
ja ampak tudi če je luč dlje prižgana je svetloba res v ku*cu

al mamo mi prešvoh žarnce?

- *zverinica*
- Kofetarica