Vermilion napisal/-a:jst mam povprečno 9 izpitov na leto... pa še zraven pol za vsak predmet ustni izpit, ki definitivno ni zgolj formalnost pa tud čist druge stvari se moraš naučit zanj...tko, da se moram, da en izpit naredim najprej ornk naučit računski del oz. karkoli v tem smislu, pol pa še kakšnih 200-300 strani teorije(izpeljave enačb, razni zakoni itd)... tko, da je praktično 2x več snovi kot izgleda....torej mam za narest ne 9 izpitov ampak 18... da ne omenjam, da imamo potem še pri nekaterih predmetih razne laboratorijske vaje in projekte... zato, da lahko sploh greš na izpit...
iz tvojega posta, v katerem skušaš dokazat, kako si ti boga in pridna in koliko moraš delat za faks, je razbrati, da se dejansko smiliš sama sebi, ker moraš toliko delati, medtem ko lahko drugi na nekaterih faksih uživajo, žurajo, kofetkajo cele dneve in napišejo eno bogo seminarsko in nardijo izpit. ti pa si za to prikrajšana. naj te potolažim, da niso samo naravoslovni faksi "težki". če poznaš koga, ki študira jezik, al pa ima celo dvopredmeten študij na FF, ti bo lahko povedal, da mora bit na faksu vsak dan, osebno sem bla včasih tud po 12 ur, torej zabušavanja ni, pa nisem bla na naravoslovnem faksu. in nekdo, ki študira pravo, ti lahko tudi z veseljem opiše, kolk se mora naučit za en izpit, poleg tega, da so profesorji z ljubljanske pravne znani kot precej neprijazni in tvoj rezultat ni vedno odraz tvojega dejanskega znanja.
in res ne vem, zakaj si eni dajete toliko opravka z drugimi? če imate na faksu polno dela, se s tem sprijaznite, ne pa dajat drugih v nič. ker sem že enkrat napisala, niso študentje krivi, če jim ni treba nič delat, kriva je zasnova študija in profesorji, ki od njih ne zahtevajo dovolj. pa tud meni se zdi, kot je napisala že ena zgoraj, da so naravoslovni študiji precenjeni. kao takoj dobiš službo, pa to preprosto ni res. mikrobiologi na primer težko dobijo kar takoj službo, pa je to naravosloven poklic. poleg tega pa službo dobiš takoj tudi, če si zidar, polagaš ploščice in podobno, torej brez naravoslovnega poklica. in največ del na raznoraznih agencijah ponujajo ravno profilom iz pretežno ekonomije, prava, prodaje itd.
in naj še enkrat omenim, da so nekateri poklici manjvredni samo v SLO (socialni delavci so že tak poklic), medtem ko so v tujini eni izmed zelo želenih kadrov.