Matura [Združena tema]

Od šolanja do uresničitve karierne poti.
Zaklenjeno
Uporabniški avatar
aderyn
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a aderyn »

a pri word formation je prišlo phonetic ali phonetical?
sončk
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a sončk »

Ej punce jst sm najdla fuuuuuul dobre zapiske!!!

http://www.dijaski.net/?stran=psi&sub=matura
(na vrhu)

Deluje mi, kot da bi jih napisala profesorca. Sam še nekoga morm najdt da mi jih sprinta :D
Fantasistykke
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a Fantasistykke »

phonetic je :)
Liena
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Liena »

Ja, phonetic je v original članku, ampak mi lahko nekdo razloži zakaj je pa adverb phonetically (par vrstic nižje se je pojavil), z dvema L? Sklepala sem, da izhaja iz adj. phonetical in sem tako tudi napisala, zdaj pa naj se nekam zaletijo, če je to spet kakšna posebnost.
sončk
Cosmofrik
Cosmofrik

drama - dramatic
phonetics - phonetic
bubble*
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a bubble* »

Jaz sem pa v zadnjem momentu spremenila v phonetical. Ampak a ni tudi pri dramatic, da je lahko tudi -al zraven, ni pa nujno?
Fantasistykke
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a Fantasistykke »

ne bi znala povedat zakaj ampak according to oxford ang-ang slovar phonetical ne obstaja sploh,
ker recimo pri economic-al obstaja
Uporabniški avatar
aderyn
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a aderyn »

Ja, sem vidla nekaj vrstic spodaj, da je bilo phonetically, ampak očitno gre za kakšno krnitev pri tvorjenju pridevnika, so dali stran -al. Meni se je boljše slišalo phonetic, ker so tudi "phonetic symbols" itd. pa sem pustila to
bloom*
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a bloom* »

sončk napisal/-a:Word formation ti loh jst povem.

Kje ste psiharce, a se že kj učite? :(

Men se sploh ne da psihe učit :? ti že obvladaš :P?
Sploh ni tak mal, še včeraj sem bla ziher da se bom za 5 naučila med vikendom :P ziher... :)
sončk
Cosmofrik
Cosmofrik

bubble* napisal/-a:Jaz sem pa v zadnjem momentu spremenila v phonetical. Ampak a ni tudi pri dramatic, da je lahko tudi -al zraven, ni pa nujno?

Dramatical je WRONG!

http://www.english-test.net/forum/ftopic16701.html

bloom*, ja jst že obvladam, 5ko mam v žepu haha :D (ne glih, se pa učim po unih zapiskih in skor jokam zravn, tok so dobri... knjiga me ne vidi več). Sej men se tut ne daaaaaaaa, zdej bi šla pred tv, kšn dobr film pogledala, pa vem, da je to do konca naslednjega tedna nemogoče. Hvala bogu ma vsaj večina kolegov izpite in se ne zabavajo brez mene :D
Liena
Komunikatorka
Komunikatorka

Mi je jasno ja, da ni prav phonetical, tako kot ne dramatical in atomical, sam bedno mi je, ker sem najprej jaz tudi imela phonetic, pa sem zaradi phonetically spremenila. Tako kot sem spremenila iz arrive in v arrive to. Ah, ja... Kje imam jaz glavo ej! :? Pa dobro, ko bi blo vsaj samo to narobe. Pri WF sem imela narobe samo še add, samo ko se pa spomnim na one word gap fill pa verbs, mi kr slabo pride.
Ne, ne. Ne bo dobro tole, upam, da me spis pa pismo in potem ustni del spasita, da bo 4 vse skupaj.

Zdaj pa napadem sociologijo, milumilu, če ne bo 5. :)
Uporabniški avatar
jenny00
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a jenny00 »

Liena napisal/-a:Mi je jasno ja, da ni prav phonetical, tako kot ne dramatical in atomical, sam bedno mi je, ker sem najprej jaz tudi imela phonetic, pa sem zaradi phonetically spremenila. Tako kot sem spremenila iz arrive in v arrive to. Ah, ja... Kje imam jaz glavo ej! :? Pa dobro, ko bi blo vsaj samo to narobe. Pri WF sem imela narobe samo še add, samo ko se pa spomnim na one word gap fill pa verbs, mi kr slabo pride.
Ne, ne. Ne bo dobro tole, upam, da me spis pa pismo in potem ustni del spasita, da bo 4 vse skupaj.

Zdaj pa napadem sociologijo, milumilu, če ne bo 5. :)

a je kje tut od word formation tekst?

ti maš tut sociologijo..js tut..upam de bojo tut te osnovne teme ntr-kultura,socializacija,.. :)
Let me hold you
For the last time
It's the last chance to feel again
But you broke me
Now I can't feel anything
Liena
Komunikatorka
Komunikatorka

http://www.guardian.co.uk/education/2005/dec/23/tefl - WF

Jaz pa ravno na kulturo ne upam, ker je tak širok spekter vprašanj. Ciljam pa na odklonskost, neenakost, strukturo, to kar gulimo že dve leti. :)
Pri eseju pa družina, spol, revščina... No, neki takega bo že!
sončk
Cosmofrik
Cosmofrik

O šajze, anxieties :D
Liena
Komunikatorka
Komunikatorka

Ej jaz sem dala v ednini, anxiety (a je sploh prav to tak napisano?), a se ti zdi da paše not, ker ni nekot nakazano al gre za ednino, množino? Kaj praviš, sončk?
Zaklenjeno