Kritike filmov! 2#
-
- Cosmopsiho
New York, I Love You.
Glede na to, da film spada med romantične komedije/drame, me je prijetno presenetil. Ne morem(o) ravno govoriti o presežku, pa vendar gre za zanimivo zgodbo, postavljeno v zanimivo mesto, z zanimivimi liki. Vmes je ene par posrečenih fint, ki rešijo situacije pred tipičnimi razpleti, ki jih v Hollywoodu tako obožujejo pri tem žanru. I would say ... 7,5.
Glede na to, da film spada med romantične komedije/drame, me je prijetno presenetil. Ne morem(o) ravno govoriti o presežku, pa vendar gre za zanimivo zgodbo, postavljeno v zanimivo mesto, z zanimivimi liki. Vmes je ene par posrečenih fint, ki rešijo situacije pred tipičnimi razpleti, ki jih v Hollywoodu tako obožujejo pri tem žanru. I would say ... 7,5.
- Led Zeppelin
- Cosmopsiho
the Descendants (drama)
predfilm
Mož izve resnico o ženi po njeni nesreči, poskuša se zbližati z družino in ohraniti dediščino družine.
Moje mnenje:
Všeč so mi filmi Alexandra Payna, niso drame in čeprav je žalostno in so težki trenutki se v njegovih filmih najde smeh in pozitiven odnos do življenja.
Clooney igra odlično, in njegov prikaz moža ki izve da ga je žena varala, njegovo iskanje odgovorov ter sprejemanje odgovornosti do ožje in širše družine je fantastična. Ostali liki, sploh hčerke in zadetkarski fant pa bolj poglobijo komično plat.
Dialogi, Havaji in humor je super. Clooney bi mogoče lahko dobil oskarja, in ta film je boljši kot Up in the air, mogoče za dramo lahko dobi oskarja, ampak za najboljšega zagotovo ne.
Ocena: zelo priporočam, inteligenten in dober film
predfilm
Mož izve resnico o ženi po njeni nesreči, poskuša se zbližati z družino in ohraniti dediščino družine.
Moje mnenje:
Všeč so mi filmi Alexandra Payna, niso drame in čeprav je žalostno in so težki trenutki se v njegovih filmih najde smeh in pozitiven odnos do življenja.
Clooney igra odlično, in njegov prikaz moža ki izve da ga je žena varala, njegovo iskanje odgovorov ter sprejemanje odgovornosti do ožje in širše družine je fantastična. Ostali liki, sploh hčerke in zadetkarski fant pa bolj poglobijo komično plat.
Dialogi, Havaji in humor je super. Clooney bi mogoče lahko dobil oskarja, in ta film je boljši kot Up in the air, mogoče za dramo lahko dobi oskarja, ampak za najboljšega zagotovo ne.
Ocena: zelo priporočam, inteligenten in dober film
Cause the sweetest kiss I ever got, is the one I've never tasted.
- Led Zeppelin
- Cosmopsiho
Bobby Fischer Against the World (dokumentarec)
predfilm
Dokumentarni film o Bobby Fischerju, geniju ki je spremenil igro in se vpisal v zgodovino z bojem proti Borisu Spaskyu iz USSR
Moje mnenje:
Čeprav je tematika navidezno dolgočasna - šah, me je dokumentarec zabaval. Fscher je bil genij on kot vsi geniji je imel kaprice, od osamljenega otroštva do dviga med genije šaha v najstništvu in ideološkemu in političnemu boju proti komunizmu, mu je bila igra vse.
Potem ko je "spesnil" svojo največjo simfonijo, pa gledamo zgodbo človeka ki je šahu posvetil življenje in potem ko ga je premagal, pa se sooči s paranojo, strahovi in norostjo.
Edino ni razložilo kaj je povzročilo njegove mentalne težave, in ali je šah vplival na njegovo stanje.
Ocena: priporočam, sploh šahistom, zgodovinarjem in psihologom
predfilm
Dokumentarni film o Bobby Fischerju, geniju ki je spremenil igro in se vpisal v zgodovino z bojem proti Borisu Spaskyu iz USSR
Moje mnenje:
Čeprav je tematika navidezno dolgočasna - šah, me je dokumentarec zabaval. Fscher je bil genij on kot vsi geniji je imel kaprice, od osamljenega otroštva do dviga med genije šaha v najstništvu in ideološkemu in političnemu boju proti komunizmu, mu je bila igra vse.
Potem ko je "spesnil" svojo največjo simfonijo, pa gledamo zgodbo človeka ki je šahu posvetil življenje in potem ko ga je premagal, pa se sooči s paranojo, strahovi in norostjo.
Edino ni razložilo kaj je povzročilo njegove mentalne težave, in ali je šah vplival na njegovo stanje.
Ocena: priporočam, sploh šahistom, zgodovinarjem in psihologom
- Led Zeppelin
- Cosmopsiho
A Very Harold & Kumar 3D Christmas (komedija)
predfilm
Harold in Kumar se že dolgo nista videla, a skrivnostni joint in požgana jelka ju prisili da gresta na avanturo.
Moje mnenje;
Ni mi bil vše, in od vseh 3 delov mi je bil tale najbolj brezvezen...vem da je stonerska komedija in jo ne smeš jemati preveč resno, ampak šale so se mi zdele izpete, 3D počasni posnetki pa so mi šli še bolj na k*urac.
Film v glavnem nosijo drugi liki, Trejo, tamali otrok, ukrajinski gangsterji, robot in Amir iz College humorja.
Presežek je samo pojav NPH, ki udari na foro svoje usmerjenosti, to je bilo kul.
Prejšnji deli so mi bili bolj všeč, ta ima čudno zgodbo...in ne vem fore so mi stare.
Ali sem pa mogoče jaz postal star
Ocena: povprečno
predfilm
Harold in Kumar se že dolgo nista videla, a skrivnostni joint in požgana jelka ju prisili da gresta na avanturo.
Moje mnenje;
Ni mi bil vše, in od vseh 3 delov mi je bil tale najbolj brezvezen...vem da je stonerska komedija in jo ne smeš jemati preveč resno, ampak šale so se mi zdele izpete, 3D počasni posnetki pa so mi šli še bolj na k*urac.
Film v glavnem nosijo drugi liki, Trejo, tamali otrok, ukrajinski gangsterji, robot in Amir iz College humorja.
Presežek je samo pojav NPH, ki udari na foro svoje usmerjenosti, to je bilo kul.
Prejšnji deli so mi bili bolj všeč, ta ima čudno zgodbo...in ne vem fore so mi stare.
Ali sem pa mogoče jaz postal star

Ocena: povprečno
-
- Cosmopsiho
Underworld: Awakening
Predfilm si sami poiščte, Zepp vas razvaja.
Ljubiteljem sage bo všeč, poln teme, nenormalnih efektov transofrmacij likanov in veliko borbe. V filmu je enkrat dan vse skupi
zgodba tega tretjega filma(če spustimo Rise of the lycans) je precej zanimiva, na žalost pa ni dodelana in je zato poudarek na prej naštetih rečeh, je velik bum efektov in dogajanja za domišljijo, minimalen bum za intelekt(sj ne, da bi ta saga temeljija na temu, ampak v prejšnjih filmih je več dejanskega dogajanja). Filmu torej "nekaj" manjka, ta nekaj je velik, na žalost film deluje kot kakšen del Transformerjev(z boljšo zgodbo IN efekti IN tematiko
), ampak ga jaz glede na zaključek filma dojemam kot uvod ali intro v popolnoma novo dogajanje.
Ocena: za tiste, ki sage niste gledal 3, za tiste, ki ste jo gledali pa bi gledali kr tak malo 5, za tiste, ki ste ljubitelji in boste v vsakem primeru gledali 7. Zame, ker mi skoraj vsakič pretehtajo te underground tematike in efekti, 8.
Predfilm si sami poiščte, Zepp vas razvaja.
Ljubiteljem sage bo všeč, poln teme, nenormalnih efektov transofrmacij likanov in veliko borbe. V filmu je enkrat dan vse skupi

Ocena: za tiste, ki sage niste gledal 3, za tiste, ki ste jo gledali pa bi gledali kr tak malo 5, za tiste, ki ste ljubitelji in boste v vsakem primeru gledali 7. Zame, ker mi skoraj vsakič pretehtajo te underground tematike in efekti, 8.
It was forever..but it didnt last long..
- Led Zeppelin
- Cosmopsiho
Win Win (drama/komedija)
prefilm
Mike, odvetnik ki mu propada posel...prevzame skrb nad stranko da zasluži nekaj denarja a v življenje se mu vplete njegov vnuk in hčerka.
Moje mnenje:
Kulski film, zgodba o fotru ki skrbi za familijo, se laže da dobi nekaj denarja in se vplete v družinsko sranje druge družine je kul.
Giamatti ga štima, nasploh vsi liki so kul...najljubši mi je Terry jezni ločenec.
Je kul film o družinskih odnosih, torej povezanostjo med odgovornostjo in lažmi, meni je bil všeč in me je zabaval.
Čeprav je malo zlajnana zgodba, so se mi zdeli liki zelo zabavni in zanimivi.
Ocena: kul film
prefilm
Mike, odvetnik ki mu propada posel...prevzame skrb nad stranko da zasluži nekaj denarja a v življenje se mu vplete njegov vnuk in hčerka.
Moje mnenje:
Kulski film, zgodba o fotru ki skrbi za familijo, se laže da dobi nekaj denarja in se vplete v družinsko sranje druge družine je kul.
Giamatti ga štima, nasploh vsi liki so kul...najljubši mi je Terry jezni ločenec.
Je kul film o družinskih odnosih, torej povezanostjo med odgovornostjo in lažmi, meni je bil všeč in me je zabaval.
Čeprav je malo zlajnana zgodba, so se mi zdeli liki zelo zabavni in zanimivi.
Ocena: kul film
priporočam Izlet
na začetku misliš, da je še enden od naših "art" fimov ampak na koncu te ne pusti ravnodušnega
plus ful doer soundtrack
http://www.youtube.com/watch?v=SytfX6Hn ... ture=share
na začetku misliš, da je še enden od naših "art" fimov ampak na koncu te ne pusti ravnodušnega
plus ful doer soundtrack
http://www.youtube.com/watch?v=SytfX6Hn ... ture=share
- Tearjerker
- Cosmopsiho
..Evelyn.. napisal/-a:Underworld: Awakening
Meni sta bila 1 in 3 del zelo všečna, prvi sploh, ob Awakeningu sem pa zehala, gledala na uro, facepalmala nad obupnimi dialogi, vzdihovala ob klišejskih od klišejskih likov.
Ostrina slike je bila slaba, scene niso držale fokusa, CGI volkodlaki slabši kot poprej, nasploh over the top retuširan film, manjkata (seveda zaradi zgodbe) edina res odlična igralca, ki sta se pojavila v tej franžizi: Bill Nighy (Viktor) in Michael Sheen (Lucian), skratka zame polom in žalost........ , da je saga po zelo solidni retrospektivni trojki padla tako nizko.
Edino muzika je bila kul, od moje 2,5 ocene dobi pa 0,5 sam film, 2 mu dam pa viška ker je lih eden izmer Underworld sage. I was deeply saddened.
-
- Cosmopsiho
Elite Squad 2 -
Nisem pricakovala ne vem kaj (zadnje cajte ce kritiki film hvalijo se nic ne pomeni) in film me je absolutno preprical, je brutalen - na taprav nacin - dogajanje predstavljeno na pravi nacin - ni zamorjen in vseeno ne zgubi ostrine. Priporocam vsem, naj vas plakati, da je sam akcijski film ne odvrnejo od ogleda (za tiste, ki akcij ne marate
)
Ides of March - mogoce sem pa tu prevec pricakovala, ampak stil pripovedovanja zgodbe ni bil najboljsi. Nomicnacija za scenarij za Oskarja, no ja. Je pa Clooney odlicen. 6-7

Ides of March - mogoce sem pa tu prevec pricakovala, ampak stil pripovedovanja zgodbe ni bil najboljsi. Nomicnacija za scenarij za Oskarja, no ja. Je pa Clooney odlicen. 6-7
Reality is that which, when you stop believing in it, doesn't go away.
- Tearjerker
- Cosmopsiho
-
- Cosmopsiho
Mission impossible: Ghost protocol: 7/10 Sem bla kar zadovoljna. Naceloma med filmom ni dolgcas, ni nekih brezveznih zapletov, tvistov in podobnega kar zdej radi dajejo v akcijske filme (ne bi vedla zakaj), da ne omenjam brezveznih ljuavnih zgodbic. In celo Cruise je se vedno prepricljiv kot Ethan Hunt. Bonus: Jeremy Renner (in Simon Pegg). Priporocam.
Reality is that which, when you stop believing in it, doesn't go away.