Matura [Združena tema]
Sej nočem strašit, zgolj povem...Zvedla sem pa od šefa ocenjevalcev.
Lej, niso še vsi eseji prebrani. Če si se držala teme tut ni neke take panike...sam nam je govoru, da so ljudje recimo zbrali razpravljalni esej, pol pa pisali obnovo romana in se sploh niso ozirali na temo. Pa nekdo da je pisal samo o Rodji.
(tako podobno neumnost je nardila tut moja sošolka...se je na pamet napiflala samo o Poilikarpu in o Rodji, ker ni prebrala romana...in je pol pisala o njiju dveh
) Wtf? Predvsem pa da so eseji jezikovno slabi. Mislim...sej zdej so jih prebrali prvih 50, 100...jih majo še dosti za pregledat.
Pa najbrž maš filing kako ti je šlo, pa tudi veš kako pišeš ponavadi v šoli. Aja, pa par esejev ki jih je prebral je blo dolgih 1 stran.
Jaz ne vem kaj si tak folk misli. 
Lej, niso še vsi eseji prebrani. Če si se držala teme tut ni neke take panike...sam nam je govoru, da so ljudje recimo zbrali razpravljalni esej, pol pa pisali obnovo romana in se sploh niso ozirali na temo. Pa nekdo da je pisal samo o Rodji.

el bou napisal/-a:aha... zanimivo... ja no jz upam da moj ni biu med temi eseji... mam kr dobr filing... tud v soli vse dobro 4 pisem...
Jst isto, poskusna matura je bla celo 5, tko da.... Punce zaupat same vase pa ne zdej paničart.. talep del mature šele pride

Ko odvržeš vso strast
in me prideš nežno krast
tvoji poljubi z dlanmi kot bi mi
ustavil čas in že se dani (Neisha)
in me prideš nežno krast
tvoji poljubi z dlanmi kot bi mi
ustavil čas in že se dani (Neisha)
-
- Kofetarica
- Kraj: Lj
- Kontakt:
Pa punce to je super
Nam povprečje znižujejo hehe
Ma ne vem jz mam fajn filing, tud v šoli mam ponavad dost dobre eseje, v bistvu je to stvar, k mi še najbol leži, tko da jz se prov nč ne sekeram. Vem, da sm okej napisala, v bistvu se mi zdi edn bolših esejev kar sm jih v 4ih letih spisala, pa glede na to da so ocene esej dost realne s tistimi k jih v šoli pišemo, mislm da se nimamo česa bat.

Ma ne vem jz mam fajn filing, tud v šoli mam ponavad dost dobre eseje, v bistvu je to stvar, k mi še najbol leži, tko da jz se prov nč ne sekeram. Vem, da sm okej napisala, v bistvu se mi zdi edn bolših esejev kar sm jih v 4ih letih spisala, pa glede na to da so ocene esej dost realne s tistimi k jih v šoli pišemo, mislm da se nimamo česa bat.

... se non ti cerco non vuol dire che mi hai perso <3
-
- Sramežljivka
- Kraj: ljubljana
a je med vami kdo ki mi lahko pomaga rešit tole za psiho:
V prvem letu življenja so Gašperja trikrat odpeljali na obvezno cepljenje. Pri treh letih pa je hudo zbolel in mama ga je spet odpeljala k zdravniku. Ko sta vstopila v ambulanto in je Gašper zagledal zdravnika, je začel neutolažljivo jokati.
A)imenuj oba načina, s katerima se učimo čustev. Iz zgornjega besedila ugotovite, po katerem od teh dveh načinov se je Gašper naučil strahu pred zdravnikom.
B)s primerom iz družinskega življenja ponazorite še drugo obliko učenja čustev in po fazah razložite potek takega učenja.
C)presodite različne vzroke, ki lahko povzročajo neustrezno čustveno dozorevanje,in pojasnite, kako ti vzroki vplivajo na razvoj osebnosti.
če bi znal kdo vsaj mal na kratko jst nikjer ne najdem...plisss
V prvem letu življenja so Gašperja trikrat odpeljali na obvezno cepljenje. Pri treh letih pa je hudo zbolel in mama ga je spet odpeljala k zdravniku. Ko sta vstopila v ambulanto in je Gašper zagledal zdravnika, je začel neutolažljivo jokati.
A)imenuj oba načina, s katerima se učimo čustev. Iz zgornjega besedila ugotovite, po katerem od teh dveh načinov se je Gašper naučil strahu pred zdravnikom.
B)s primerom iz družinskega življenja ponazorite še drugo obliko učenja čustev in po fazah razložite potek takega učenja.
C)presodite različne vzroke, ki lahko povzročajo neustrezno čustveno dozorevanje,in pojasnite, kako ti vzroki vplivajo na razvoj osebnosti.

-
- Kofetarica
ninazwerina napisal/-a:a je med vami kdo ki mi lahko pomaga rešit tole za psiho:
a) modelno ucenje in klasicno pogojevanje; Gasper se je naucil s klasicnim pogojevanjem
b) Imas full moznosti. Dober primer je po moje rasizem, homofobija,...
c) Dejavniki, ki vplivajo na neustrezen razvoj custev: dogodki v otrostvu, custvena deprivacija, vpliv vrtva, sole, vpliv druzine,... Pa pac pojasnis s svojimi besedami.
-
- Sramežljivka
-
- Sramežljivka
A bi mi mogoče znala še tole na hitrco obrazložit:
A) Opišite in utemeljite dva primera iz življenja,pri katerih hierarhija potreb Maslowa ne velja.
B)presodite pomen dednosti in okolja pri oblikovanju posameznih potreb v hierarhiji Maslowa
Se opravičujem vsem ker morim s to psiho..sam resnično rabim
Lp.
A) Opišite in utemeljite dva primera iz življenja,pri katerih hierarhija potreb Maslowa ne velja.
B)presodite pomen dednosti in okolja pri oblikovanju posameznih potreb v hierarhiji Maslowa
Se opravičujem vsem ker morim s to psiho..sam resnično rabim

Lp.