Matura [Združena tema] #2

Od šolanja do uresničitve karierne poti.
Odgovori
Uporabniški avatar
shinee
Debatorica
Debatorica
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a shinee »

Summer055 napisal/-a:ah... katastrofa :?

tut pr nas jamrajo za fiziko.

Summer055 napisal/-a:Jst vem da sem računala takole (21nad3)×(11nad4)=1330×330=43890
to je bil tisti prvi del, da vse povabi
drugi pa da mora od treh fantov nujno povabit 2 določena
in pol sem dala tkole: (21nad3)×(9nad2)×1×1= hmm.... to se mi zdj ne izide :lol:
ma ne vem... skratka težja je bila kot vsa leta :D

men je bila matematika letos way easier kot pa katerakoli pomlad do sedaj. in ja, prvi del maš prav, drugega pa ne; oziroma vsaj jaz ne dojamem kaj želiš zračunat. :D

Summer055 napisal/-a:Tisti ostrokotni trikotnik sem pa jst čisto zgrešila. sem prebrala pravokotni, kar pomeni, da imam čist vse narobe :mad:

same here. :|

sama sem zaj*bala verjetnost prvi del (potem sem jo nevede prav rešila, tako da ne vem kako bojo ocenili :D) drugi del je bil... blah.
zafrčkala sem še uno s trikotnikom + vektor sem narobe narisala ker je bil 1/2b, js sm pa kar 3/2 vzela -.- :? (in ja, -36 pa -8 je blo :D)

če dobro dobim ustne mam 5. wiwiwi 8)

drugače pa zadnja je bila 5.77 ja, pol nekje a=-1, tut une neke 5/3 so mi znanem ostalga se pa dokaj ne spomnim.

PS: francoščina pričakovano. je kdo pisal to? :D
Uporabniški avatar
shinee
Debatorica
Debatorica
Kontakt:

aja, pa prej ko ste seštevale te točke za psihologijo pa to; se kar nabirajo.

jaz sem vzela, da bi mela eno trojko in 4 štirice + 2x pravdober uspeh = 76 točk. če bi imela eno petko, eno trojko in 3 štirice + 2x pravdober uspeh = 80 točk. se kar hitro naberejo. :)
Uporabniški avatar
Eući*
Debatorica
Debatorica
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a Eući* »

napisala sm ceu roman in ni poslal -.-
Optimist: Person who travels on nothing from nowhere to happiness. :)
Uporabniški avatar
Eući*
Debatorica
Debatorica

proba šeenkrt, k se mi lih da pisat :P
no mislm d sm prej uprašala shinee na ker fax si se ti namenla ? :)
glede teh točk je pa zanimiv , kok en končni uspeh gor dol prnese k tej razliki ...
matura je bla, sploh pisni deu res lahk in mam dozdej dobr občutk, upam pa d ne bom razočarana, za ustni del se bom pa tut potrudla čim več... čeprou nimam tok visokih omejitv in mislm da tut za upis so dovolj šterke trojke, ćeprou so moja prićakovanja večja :D ...
mata je bla lahka, ker nekak ni moje področje, pe zmer sm pa jezna nase, ke r sm pri nekaterih nalogah bila res smotana-.-
špana pa mi je tut bla ql, glede na to kok mal truda sm vložila v učenje, pri esejih nwm način ocenjevanaj, tko da za uno reklamo nimam pojma, pri drugm spisu pa sm si zbrala temo mi blog sobre cine, pomoje da smo v manjšini in je već ljudi pisal o comida rapida... bo pa po mojm mnenju več razlik v vsebini pri moji temi, ker je dopuščenih več možnosti kot pri uni prvi ..slušni je biu na srečo dost razločn in sm prbližn ujela upam da :D o keri letnici se je šlo pri delu b ...prva pola pa razn teh predlogov pri katerih je blo nenavadno veliko a-jv dost lahka in besedila kokr tok razumljiva, da upam d je večina rešnga prou :) kaj pa ostali španjeslovci praute?
Uporabniški avatar
shinee
Debatorica
Debatorica
Kontakt:

ekonomska.

al bo ta izbor največji fail v mojem lajfu, al pa epic zgodbica za v časopis. :D
candy.
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a candy. »

Meni je španščina šla super :) Glede na teste, ki sem jih bila navajena, je bilo kar smešno lahko.. čisto vse tri pole so mi šle. Tema je bila večini precej smešna (vsaj naslov), ampak se je kar dalo razpisati.. No, nimam pripomb, mislim, da mi je kar šlo :)
Uporabniški avatar
Trixie-bee
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a Trixie-bee »

A ve ste imele španščino od 1. letnika naprej?
candy.
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a candy. »

Ja :) Ampak na polah je itak bolj tisto splošno znanje, razumevanje, časi, predlogi in to. Kar se pač itak u teh štirih letih sigurno navadiš :D Na ustnem so pa vse teme, ki smo jih obravnavali ta 4 leta.
Uporabniški avatar
Trixie-bee
Sramežljivka
Sramežljivka

Sprašujem zato, ker mi smo jo lahko izbrali komaj v 2. letniku, imeli pa smo jo 2 uri tedensko, tudi tiste ki so jo izbrale za maturo niso imele več kot 2 uri. No, jaz sem bila kar vesela da je nisem vzela, ker so naše kar precej jamrale, da jim ne gre in so kar dvojke in trojke padale in jih je mal šokiralo glede na to, da smo imele prej vse 5.
Mi je pa tudi profesorca smotana, pa že zaradi tega nisem hotela tja :D

Za maturo pa so vse rekle da jim je blo izi, samo slušno da je blo bolj tako. :)
Uporabniški avatar
Eući*
Debatorica
Debatorica

kero temo ste pa zbral pr spisih :)
pa kko ste oblikval uno reklamo ...
res je blo dost lahko...candy a se spomnš kkšnih rešitv tko iz glave :P
Uporabniški avatar
Trixie-bee
Sramežljivka
Sramežljivka

Je imela katera ustni danes? :)

Jaz sem imela angleščino in na višji ravni sploh noben ni dobil listka s pesmijo vsi razen dveh, ki sta dobila Curious incident, smo dobili butastega Catcherja .. bljak :D

No ja sej drugače mi je šlo sam jezik se mi je mal zapletal, ker hočem povedat več stvari naenkrat :oops:
Uporabniški avatar
Eući*
Debatorica
Debatorica

js pa ustne otvorim z mato u soboto, u tork mam slovo ,u sredo pa špano :) upam na srečno roko :P
Uporabniški avatar
Trixie-bee
Sramežljivka
Sramežljivka

Mene pa v soboto slova čaka :( Teh besedil je res ogroomno in bi res rada dobila kaj iz nove romantike alpa recimo naturalizem :D Ker od teh recimo zadnjih 10 besedil nimam pojma, ker se jih zdaj prvič učim :P
Uporabniški avatar
shinee
Debatorica
Debatorica
Kontakt:

Trixie-bee napisal/-a:Je imela katera ustni danes? :)

Jaz sem imela angleščino in na višji ravni sploh noben ni dobil listka s pesmijo vsi razen dveh, ki sta dobila Curious incident, smo dobili butastega Catcherja .. bljak :D

No ja sej drugače mi je šlo sam jezik se mi je mal zapletal, ker hočem povedat več stvari naenkrat :oops:

angla tudi tukaj.
Hotela sem it na višjiga, pa sem si premislila (hodila sem na priprave in vse), butara, regrets.
Danes nas je bilo 6 samo (ostali imajo v soboto, ko imamo mi francoščino) in miss pred menoj je dobila pesmico. (:

btw, trejdam za catcherja kuj! :D sama sem ga sprva prebrala cca 20 strani in mi je butast, sedaj pa še enkrat in mi je res top. (: in ja, dobila sem christopherja med nakupovanjem vlakovne vstopnice do Londona. bleh -.-

in tudi sama sem se malce lovila, ker sem imela v mislih več stvari hkrati in sem določen stavek že začela, dojela, da bi se drugače obrnjen boljše slišal in uporabljala mašila. Računam na + točke za besedišče. (:
Ko smo v šoli imeli poskusno sem jih dobila 18 (od 20), tako, da sedaj upam na vsaj 16 (hja, ta druga prof. je malce bolj tečna, upam da ne bo preveč vplivala :D). Pa še prvič na maturi sem bila živčna, ustnih me je veliko bolj strah, ampak problem je, da me je angleščine še najmanj od vseh -.- kaj šele bo...
Uporabniški avatar
saarijarvi
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Neprebrana objava Napisal/-a saarijarvi »

Je že meu kdo matematiko? Kakšen je sploh sistem tega na osnovni ravni (koliko točk lahko dobiš na ustnem delu)? Vse skupaj pa šteje 20%, a ne? :) pa je zelo težko nabrat vse točke? (mislim, a ful komplicirajo če ne poveš prav točno napiflane definicije, ampak z (malo lepšimi) lastnimi besedami?)

Bi blo treba nabrat čim več na tem ustnem delu, ker sem že pisnega hudo zarila :? mja.. a ve kdo kaj o tistem pravilu, da lahko en predmet padeš, če imaš vse druge predmete najmanj za trojko? Ker to mi pa vsak nekako drugače pove, eni pravijo da to drži, drugi da moraš vseeno met najmanj 39% pri tem slabšem predmetu..

Jooj upam da dam zdej tole matematiko nekako skozi, da se je (upam da ) končno rešim za ceu lajf :jump:
Odgovori