Matura [Združena tema]

Od šolanja do uresničitve karierne poti.
Zaklenjeno
fragolaa
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a fragolaa »

tanchii napisal/-a:Mene pa zanima, kak se učite zgodovino?
Jaz še sploh nisem začela :roll: Sploh ne vem, kak se naj zraven spravim... Upam, da bom prišla skozi.

Samo po katalogu Zgodovina na maturi 2009 :D
sončk
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a sončk »

jemina napisal/-a:
Ma psihe se ne nekej na pamet učit, ker res štejejo vse kar napišeš, samo da bistvo zajameš :wink: Jz pozabla vse iz učbenika, pa sem po svoje neke kmečke razlage pisala in sem s 5 naredla.

Nam je pa profesorica glih obratno govorila. Da morš res pisat dobesedno stavke, ker ponavadi ocenjujejo stare zatežene ženske. Je bla pa tut ona komi diplomirana, pa je nardila s 4, je rekla, da morš reeeees obvladat, da s 5 nardiš. Sm pa včeri reševala stare mature in je tist del za obkroževanje res prisrčen :D Tistale esejska vprašanja, tm se lahk zmedeš. (Je pa pr psihi kul, k je zanimivo, tut če se na pamet piflaš)

Mene je tud najbolj strah matematike. Še posebi zato, ker je en dan po nemščini, pa vem, da se zadnji dan ne bom mogla kj preveč naučit.
ŽuŽa
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a ŽuŽa »

Men se pa tok ne da slove spravt učit :roll: . Po kerih knjigah se ve učite?
sončk
Cosmofrik
Cosmofrik

Jst sm si kupla "Po korakih do slovenščine na maturi". Je sestavlena iz dveh zvezkov, pa tko oblikovana kot maturitetne naloge, sam da je po različnih poglavjih. Zravn mam pa še tist Plonk slovenščina za srednje šole, tista rdeča trda stvar... Ful dobra, jst sm se sam iz tistga učila za teste, pa sm vedno dobr pisala :D
Liena
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Liena »

Hja sej, geografijo se bo treba tudi dosti učit, ker je ogromno snovi. Predvsem Sloveniija je zagamana. Drugače pa jaz s slovenščino sploh nimam skrbi, ker imamo tako dobro podlago, razčlembe rešujemo že od začetka 3. letnika, pa tudi na sploh mi leži. Potem pa ostaneta še angleščina in sociologija, to pa tudi ni sile. Torej kombinacija mat in geo. :?
Uporabniški avatar
Laurica*
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Čez mavrico;)

Neprebrana objava Napisal/-a Laurica* »

Pridne punce, js se šele danes začnem učit ! Sicer smo u šoli tooooolk sproti delal, pa se mi kr zdi da ni take panike :) Sam gefa.. mi gre pa kar na bruhanje. Bom preživela. :D

Punce, vso srečo :) *
la_estrella
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Povsod po malo

Neprebrana objava Napisal/-a la_estrella »

jst pa komi čakam da odpišem angleščino in še posebi slovenščino...sm bl naravoslovka in mi jeziki grejo na bruhanje :S
fragolaa
Sramežljivka
Sramežljivka

sončk napisal/-a:Jst sm si kupla "Po korakih do slovenščine na maturi". Je sestavlena iz dveh zvezkov, pa tko oblikovana kot maturitetne naloge, sam da je po različnih poglavjih. Zravn mam pa še tist Plonk slovenščina za srednje šole, tista rdeča trda stvar... Ful dobra, jst sm se sam iz tistga učila za teste, pa sm vedno dobr pisala :D

Upam da nisem preveč zahtevna in nadležna, če te prosim, če bi mi lahko skenirala ta Plonk slovenščine... v knjigarni tu pri nas ga nimajo, če ga pa po internetu naročim, bo prišel prepozno :(
sončk
Cosmofrik
Cosmofrik

Ja lahko... Sam morm še skener priključt, kar lahko traja... Bom probala do jutr enkrat :)
OrangeLady
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a OrangeLady »

HJa geografije je ogormno:S čeprav poskusna se mi ni zdela tako težka, in če bi poskusna bila taprava matura potem bi jo že naredila..bleh..veselo na učenje :(
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a *mala* »

Brez zamere, sam geografije pa res ni velik. Če znaš osnove, lahko marsikaj sklepaš iz njih, ker se vse povezuje. Če se pa vse piflaš, pol pa ja, je dost.
Pa še vsa snov (celine, deli celin) ni zajeta (kot npr. pri biologiji, kemiji).
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
Uporabniški avatar
tanchii
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a tanchii »

Mah, geografija je res lahka na maturi. Za mene je to eno splošno znanje in bi vsaj pol mature bi vsak moral znat rešit, pa če je totalni antigeograf. Pa itak, če se naučiš občo geografijo, že znaš tričetrt ostalega tudi, ker se vse ponavlja :) Razen Slovenija je mogoče res malo težja, ker je bolj podrobno pač.
fragolaa
Sramežljivka
Sramežljivka

sončk napisal/-a:Ja lahko... Sam morm še skener priključt, kar lahko traja... Bom probala do jutr enkrat :)

Hvala :)
ŽuŽa
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a ŽuŽa »

tanchii napisal/-a:Mah, geografija je res lahka na maturi. Za mene je to eno splošno znanje in bi vsaj pol mature bi vsak moral znat rešit, pa če je totalni antigeograf. Pa itak, če se naučiš občo geografijo, že znaš tričetrt ostalega tudi, ker se vse ponavlja :) Razen Slovenija je mogoče res malo težja, ker je bolj podrobno pač.

Eh zgleda sem sam jst taka idiotinja, da mi je rani uspel pisat geografijo 2 :oops: :? . Skos sem jo mela med 3-4, na maturi pa 2.
In zdej grem še enkrat pisat in me je tok strah, da spet zajebem.

Pa še učer sem gledala naloge v RIC-u iz srednje evrope, in pol stvari sploh ni v učbeniku napisanih...mah.
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a *mala* »

^^ Dob si kakšne zapiske, ali pa vsaj tisto knjigo Geografija na maturi. Učbeniki za geografijo so res polom. Ja, sej je fajn, da velik slikc, sam včasih kej tazga notr, k da bi bli v osnovni šoli.
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
Zaklenjeno