Matura [Združena tema]

Od šolanja do uresničitve karierne poti.
Zaklenjeno
sončk
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a sončk »

Mislm, da morš obvezno cel predmet.
OrangeLady
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a OrangeLady »

miu. napisal/-a:Kaj ste pa napisali za Feliksa in vpliv družine&družbe???

Jaz sem napisala da nanj ni bilo nobenega vpliva družbe in družine, ampak da je nanj najblj vplivalo njegovo odraščanje
_mala_
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: maribor

Neprebrana objava Napisal/-a _mala_ »

katere ljubezenske preobrate pa ste naštevale kaj?
Uporabniški avatar
tanchii
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a tanchii »

^^ Pri Feliksu sem jaz pisala najprej glede starega Kalmusa in Štefanije, o Skobenskem, da se priseli v hišo (da to vse skupaj pač vpliva na odnose med Štefanijo in hčerama), pa glede ljubezenskega trikotnika Heda-Feliks-Erna.
Pri P&P pa sem pisala pač o porokah in tem, najprej Charlotte-Collins (da ta poroka pač najbolj preseneti Elizabeth, ki je Charlotte imela za bolj pametno), potem simpatija Elizabeth-Wickham (da si zaradi tega ustvari slabo mnenje o Darcyju), pa še poroka Lydia-Wickham (da skoraj spravita družino do propada, kar pa pač reši Darcy).

Nisem točno vedla, kaj hočejo. Upam, da sem zadela :?
ŽuŽa
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a ŽuŽa »

tanchii napisal/-a:^^ Pri Feliksu sem jaz pisala najprej glede starega Kalmusa in Štefanije, o Skobenskem, da se priseli v hišo (da to vse skupaj pač vpliva na odnose med Štefanijo in hčerama), pa glede ljubezenskega trikotnika Heda-Feliks-Erna.
Pri P&P pa sem pisala pač o porokah in tem, najprej Charlotte-Collins (da ta poroka pač najbolj preseneti Elizabeth, ki je Charlotte imela za bolj pametno), potem simpatija Elizabeth-Wickham (da si zaradi tega ustvari slabo mnenje o Darcyju), pa še poroka Lydia-Wickham (da skoraj spravita družino do propada, kar pa pač reši Darcy).

Nisem točno vedla, kaj hočejo. Upam, da sem zadela :?

Hmm jst sm pa za preobrat pr PiP napisala,da mi je bil največji preobrat sprememba v Darcyjevem obnašanju; ker se zavoljo ljubezni spremeni pa postane ljubeč pa tko. Pa to da Lydia zbeži od doma zarad ljubezni pa muhavosti in spravi v samoto vso družino. Upam, da bo tud to kul no.
ŽuŽa
Cosmofrik
Cosmofrik

Aja še to; jst ne vem če sem na začetku nardila križec pri vrsti eseja Slika . A mislte, da bodo kej kompliciral?
Uporabniški avatar
black_bird
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: far away

Neprebrana objava Napisal/-a black_bird »

Glede križca pri eseju...nam so rekli, da ni nekih komplikacij zaradi tega, če slučajno pozabiš...tak da se ne sekiraj....po moje tudi ne more biti nekaj hudo narobe. Bo pač odprl/a polo, prebral/a naslov pa pogledal/a za kateri esej gre...
ŽuŽa
Cosmofrik
Cosmofrik

^^sej sem že poslala na RIC mail za usak slučaj.
ushergirl
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: ljubljana
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a ushergirl »

ŽuŽa napisal/-a:

Hmm jst sm pa za preobrat pr PiP napisala,da mi je bil največji preobrat sprememba v Darcyjevem obnašanju; ker se zavoljo ljubezni spremeni pa postane ljubeč pa tko. Pa to da Lydia zbeži od doma zarad ljubezni pa muhavosti in spravi v samoto vso družino. Upam, da bo tud to kul no.

Jst sm tut to. :)
Jst sm tut neki o incestu pr Feliksu pisala (čeprav ni incest, se tudi pojasila). Pa da je Jud in da ne bi blo to dobr za Erno (lol).
anca_kk
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a anca_kk »

jaz pa sem napisala za obrate, ki so se zgodili iz ljubezni: pri Pip to, da lydija zbeži, saj je zaljubljena v wickhama in postavi celo družino v slabo luč, in pol tudi da darcy poplača wickhamu dolgove in kupi častniški čin, le zaradi elizabethe, ker jo ljubi. upam da nisem čist mimo.
pri feliksu pa sem pisala o prihodu skobenskega, saj to ni le avantura, ker se štefanija res zaljubi vanj,... upam da bo zadovoljivo :S
Uporabniški avatar
tanchii
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a tanchii »

Kaj pa ustni - tisto, ko mamo ali-ali, si sami zberemo, katero bomo razlagali in nam o tisti drugi ni treba nič vedet, al kak to gre :D
sončk
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a sončk »

Ja, sam eno se naučiš izmed tega. Sam ne vem, a k potegneš vprašanje so vse tri napisane, al kako?
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a *mala* »

^^ Ja. Vse tri različne so na enem listku, pa sam poveš katero si izbral, in to je to.
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
tanc_
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a tanc_ »

hei.. ne vem kako je blo kaj pri vam, samo na naši gim nas je 3/4 maturantov napisalo Elizabeth z s-jem. danes pa so nekateri povprašali na ric. Neglede ali si napisal z ali s, bodo upoštevali pa smatrali za njihovo "napako" (baje je pa oboje pravilno, ker je v originalu Elisabeth, v prevodu pač Elizabeth). drugače pa.. zanima me, koliko dobrih/slabih zvez ste napisali v zadnji točki? ker pri nam se je zgodlo da je polovica razreda izbrala en dobr par in en slab, druga polovica pa 2 dobra in 2 slaba :roll: js sem ena izmed "nesrečnic" ko sem napisala en po en par :?
Dare to be yourself.
tanc_
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a tanc_ »

hei.. ne vem kako je blo kaj pri vam, samo na naši gim nas je 3/4 maturantov napisalo Elizabeth z s-jem. danes pa so nekateri povprašali na ric. Neglede ali si napisal z ali s, bodo upoštevali pa smatrali za njihovo "napako" (baje je pa oboje pravilno, ker je v originalu Elisabeth, v prevodu pač Elizabeth). drugače pa.. zanima me, koliko dobrih/slabih zvez ste napisali v zadnji točki? ker pri nam se je zgodlo da je polovica razreda izbrala en dobr par in en slab, druga polovica pa 2 dobra in 2 slaba :roll: js sem ena izmed "nesrečnic" ko sem napisala en po en par :?
Dare to be yourself.
Zaklenjeno