Hujšanje

Za dušo in telo.
Odgovori
my_self
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Daleč...

Neprebrana objava Napisal/-a my_self »

Feminim, v tako kratkem času si telo nima kaj zapomnit.
Jz spadam med tiste, ki niso nič pojedle pa se vseeno zaredile (ampak ne z namenom hujšanja, pač stresno obdobje + nisem pazila na prehrano). No, to da nisem nič pojedla ne drži najbolj. Problem je bil, ker sem recimo en dan pojedla 3 jogurte pa malo zelenjave (v celem dnevu), to se je dosti krat tudi razpotegnilo čez cel teden, potem sem se pa za vikend napokala z največjimi svinjarijami ali sem si en dan privoščla konkretno kosilo na bone, ki pa je bil edini obrok (šla na kosilo ful lačna in se ga najedla za 3 dni vnaprej). Človek bi si mislil, da če je več takih dni, ko ne pojem skoraj nič oz. imam en obrok v celem dnevu, se pa ja ne bom zredila. Ampak sem se sigurno za 5 kg če ne še več (sumim, da je bilo dosti več) v razmeroma kratkem času. Zdej se pa trudim 2 mesca dat dol pridobljeno težo. :roll:
Uporabniški avatar
somebody
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a somebody »

Feminim napisal/-a:To ni čisto res. Če nekaj časa konstantno ješ približno enako majhne obroke in še to samo 3x na dan, si tudi to telo zapomni in začne delati v tej smeri. Jaz recimo zadnje čase nimam apetita kot sem ga imela včasih in sem v roku enega tedna izgubila že 2 kg. Verjetno le na račun vode, ne vem. Pač mi ne paše kaj dosti jest, se moram prav prisilit, da kaj pojem, da se mi ne bi čez dan pojavila vrtoglavica, če bi bila kdaj od doma. Bolj zaradi tega strahu, kot iz apetita. Hujšat mi ravno ni treba, bo pa se mogoče teh par kilc poznalo na trebuhu, ker ni čisto raven, kot je bil včasih. :)

nisem govorila o takem načinu prehranjevanja; bolj sem mislila takega kot ga je opisala my_self. je velika razlika med tem al ti ješ samo enkrat na dan ali večkrat na dan po malo- čeprav je seštevek kalorij na koncu dneva enak, to ni isto. ker pri večkrat na dan prehranjevanju, telo vmes ne strada oz. ni tak velik šok.
Uporabniški avatar
jozica1
Debatorica
Debatorica
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a jozica1 »

najboljši način je jesti 5-6 x dnevno (tj. na 2-3 h), majhne nizkokalorične obroke, ker naj bi porabili tja do 300 kcal, ostalo gre v zalogo.. pa gibanje seveda, to pospeši delovanje metabolizma, najboljš je zjutraj na tešče.
Velika ljubezen in velik uspeh sta povezana z velikimi tveganji!
tor
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a tor »

zunaj je vroče, migajte na polno, manj jejte, pa boste hjšale, čeprav nekatera dekleta pretiravate...boste vse atribute izgubile :D
Uporabniški avatar
emanuela
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Neprebrana objava Napisal/-a emanuela »

^^v vročini ni ravno pametno športati....prehitro pride do vrtoglavice, glavobola itd. Se splača počakati na večer, ko je bolj znosno (ali pa zgodaj zjutraj).
Zadnjič spremenil emanuela, dne 23. Avg. 2011 21:15, skupaj popravljeno 1 krat.
The world is as you are.
my_self
Komunikatorka
Komunikatorka

Tiste, ki se držite tega da po 18h-19h ne jeste. Kako zdržite v bolj poznih urah (v primeru da greste spat ob polnoči al še bolj pozno)?
tor
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a tor »

emanuela napisal/-a:^^v vročini ni ravno pametno športati....prehitro pride do vrtoglavice, glavobola itd. Se splača počakati na večer, ko je bolj znosno (ali pa zgodaj zjutraj).

drži, če hodiš (se rekreiraš) po soncu, zvečer, zjutraj ali pa v dvorani pa kar...
Uporabniški avatar
DoeJane
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a DoeJane »

my_self napisal/-a:Tiste, ki se držite tega da po 18h-19h ne jeste. Kako zdržite v bolj poznih urah (v primeru da greste spat ob polnoči al še bolj pozno)?

veliko pijes.. pozabis, da si lacen.. :)
al pa se boljse.. spijes kavo in potem si se bolj zejen pa spet pijes.. pa se veckrat moras na wc, torej se gibas.. :wink:
what goes around, comes around
Uporabniški avatar
claire
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a claire »

my_self napisal/-a:Tiste, ki se držite tega da po 18h-19h ne jeste. Kako zdržite v bolj poznih urah (v primeru da greste spat ob polnoči al še bolj pozno)?

jaz nisem nek expert za hrano. poskušam pa res po sedmi ne jest. imam taktiko večerja = tek. več ali manj zato, ker imam tak čuden filing, da se vse kar pojem zvečer samo naloži. saj ne potrebujem energije, če pa grem spat.

ja- voda, voda, voda. in si sit. itak je velikokrat problem tudi v tem da folk ne loči žeje od lakote.
tudi težje zaspim s polnim želodcem.
če pa že jem zvečer pa res pazim kaj.
sAv€ ENErgy, plaY in The D@rk.
Uporabniški avatar
barbie_girl_85
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a barbie_girl_85 »

Ob 19-ih grem laufat in ko se vrnem, moram jesti (glikogenske zaloge pa to) :wink:
Dont't wait for the perfect moment, take the moment and make it perfect!
my_self
Komunikatorka
Komunikatorka

Kaj pa prigrizki v obliki zelenjave (npr. surova paprika)? Al je tudi to slabo?
..Evelyn..
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a ..Evelyn.. »

Ne.
It was forever..but it didnt last long..
my_self
Komunikatorka
Komunikatorka

^^ Nisem mislila v smislu kalorij, ampak glede prebave in koliko je dobro nasploh jest (ni važno kaj) 1 uro pred spanjem.
..Evelyn..
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a ..Evelyn.. »

Glede prebave? Hja, ne vem, mislim, da nisem še slišala, da bi surova paprika bila slaba za prebavo, oziroma "težka" za pred spanjem..Pomoje te nima kej skrbet, paprika je super zelenjava. :) Nasploh pred spanjem mislim, da je ravno zelenjava najboljša, če hujšaš..
Beljakovine in zelenjava so idealna večerja, ampak ena ura pred spanjem se meni zdi malce prepozno? Vedno ješ tako pozno večerjo? Jaz bi zadnji obrok jedla minimum dve, tri ure pred spanjem..Jasno če pa spraviš vase eno, dve surovi papriki(al korenje, zelena, solata..etc) eno uro pred spanjem pa je ok.
It was forever..but it didnt last long..
celjanar
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a celjanar »

Noben debel še ni od lakote umru.
Odgovori