ryu10kyu napisal/-a:jullia_ napisal/-a:Zanimiva filozofija. Zame je pa moj tip najboljši. Mogoče ga kdo drug prekaša po eni ali dveh lastnostih ampak kot komplet pa vem, da z nobenim drugim ne bi bila bolj srečna.
Če bi našla nekoga, ki bi mi bolj ustrezal, bi bila pa z njim ja. Ljubezenske zveze zame niso dobrodelnost ampak nekaj, kar ti življenje izpopolnjuje in te osrečuje. Zakaj bi potem hotel bit z nekom, če pa veš, da bi ti bilo z nekom drugim lepše?
Itak ne moreš vedeti, da ti bo z drugo osebo boljše...in če imaš nekoga rad gradiš na zaupanju in odnosu...ko sem rekel da seveda da so boljše zunaj tega okvira...vedno se najde lahko nekdo ki ima lepšo postavo, ali pa pametnejše razmišljanje, ali pa ne vem kaj vse...vedno!
Oseba ni avto, da ko vidiš nekega lepšega in hitrejšega se v tistega vsedeš. Če bi tako razmišljali v čem je potem poanta biti z nekom več let ali desetetletij? Zato ker gradimo na odnosu...in odnos je vse v razmerju in če tega ni je vse skupaj bull shit...v tem je poanta
Ja, ampak zakaj bi gradil desetletja dolgo razmerje z nekom, če pa veš, da je zunaj toliko boljših? Btw, ti si rekel, da zunaj so boljše, jst še vedno trdim, da je (vsaj v tem danem momentu) moj tip meni najboljši partner.
Sej ne pravim, da je treba končat zvezo takoj, ko gre mimo nekdo z lepšo postavo. Sem že v prejšnjem postu napisala, da je treba upoštevat cel paket.
In če veš, da je nekdo, ki te bo bolj štekal, s komer se boš bolje poklapal glede interesov, ki je bolj zaupanja vreden,... ki je pač
boljši zate od trenutnega partnerja, a si lahko potem zares srečen v obstoječi zvezi?
Jst na to pač gledam drugače. Življenje imamo samo eno. In raje nimam dosmrtne zveze, kot da bi obtičala ob nekom, čeprav si v resnici želim nekoga drugega. Kaj mi potem pomaga 40 let dolgo razmerje, če bi pa ves čas razmišljala, da bi se raje starala ob enem drugem človeku.
Mogoče tole moje pisanje izpade bolj nepremišljeno, kot v resnici je, ker se sliši, kot da tipe menjam na dva meseca. Pa jih ne, pišem zgolj o hipotetični situaciji.