Matura [Združena tema]

Od šolanja do uresničitve karierne poti.
Zaklenjeno
Uporabniški avatar
Balenciaga
Komunikatorka
Komunikatorka
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a Balenciaga »

uuuuuuuff js sm včerej prebrala šele prvo knjigo: look back in anger...vidm da me čaka še OGROMN dela :? :P dons začnem prevzetnost in pristranost, huraaaa!

ej a res feliksa za maturo ne bomo rabil, razen pač za primerjanje z prevz. in pristr.?
<a href="http://fashion-mongers.blogspot.com/">Fashion Mongers - fashion blog</a>

<a href="http://patricias-closet.blogspot.com/">Patricia's Closet</a>
Uporabniški avatar
tanchii
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a tanchii »

^^ Kako to misliš?
sončk
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a sončk »

tanchii napisal/-a:Ocenjevala je po tistih maturitetnih kriterijih, ki so jih pač dobili profesorji.

Uuuu, dej dobte te kriterije. A jih ma že kdo tle na cosmotu? Ker mi smo jih lansko leto dejansko dobil, dala nm je naše eseje iz poskusne mature pa kriterije in smo jih mogl sami ocent (ona je že pred tem ocenla), to se prav da je dovoljeno. Dej prašte kšno prfoxo nej vm to sfotokopira al pa posod, ker tm gor bi ful takih svetih resnic o Feliksu pisal. Sej ni velik, sej je sam tko en list. Sej bi jih jst, pa sm žal že zaključila s šolo =)
Libido.
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a Libido. »

amm, eno vprašanje .. jst sm na prvo mesto dala socialno delo v lj, na drugo pa humanistične študije (medijski študiji) v kp ... zdej za SD se jih je prijavlo full čez omejitev, za MŠ jih je pa samo 6 preveč ..
za SD morem nardit 5. predmet na poklicni maturi zgodovino, za MŠ pa socilogijo .. torej če grem jst zdej sociologijo delat, na SD itak ne bom sprejeta, ker ne bom mela zgodovine narjene in se mi bo pol upoštevalo MŠ, ki ga mam na 2. mestu, ker pač kar mam na 1. nimam pogojev za sprejem?
aja pa še neki .. kako je s tem 2. rokom prijav .. tisti ki gremo delat maturo jeseni pol spadamo pod 2. rok? .. nam to noben nič ne pove, ker delam izredno SŠ in ne gre letos skoraj noben na maturo ..
Let's swim to the moon .....
Klea_
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a Klea_ »

Če boš delala maturo v jesenskem roku, se ti prva prijava sploh ne upošteva in boš konec avgusta poslala 2. prijavo.
Izbirala pa boš lahko le med programi, ki bodo imeli še prosta mesta (jih ne bodo zasedli kandidati iz 1. vpisnega postopka).

Torej socialno delo v 2. roku definitivno odpade, medijske študije pa odvisno od uspeha prijavljenih.
bubble*
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a bubble* »

OrangeLady napisal/-a:
tanchii napisal/-a:Profesorico sem vprašala glede Skobenskega. Rekla je, da ni Jud. Niti ni judovske vere, ampak pravoslavne. V esejih je črtala, če je kdo napisal, da je Jud, kot je že ena rekla.
Esej sem pisala 40 točk. Sem kar zadovoljna, glede na to, da smo ga pisali 60 minut manj kot se piše na maturi.

nam so rekli da ni Jud, ampak po mojem mnenju če napišeš da je jud in to utemeljiš (trgovanje z dragimi kamni, Štefanijina bratranca sta ji rekla da je Jud) da je OK
ta knjiga je dost taka da lahko vsak drugače dojame in če zadevo utemeljiš je kul

Pa saj njena bratranca njega v bistvu ne poznata, pač se ozirata na govorice ali na kaj že...
Uporabniški avatar
tanchii
Debatorica
Debatorica

sončk napisal/-a:
tanchii napisal/-a:Ocenjevala je po tistih maturitetnih kriterijih, ki so jih pač dobili profesorji.

Uuuu, dej dobte te kriterije. A jih ma že kdo tle na cosmotu? Ker mi smo jih lansko leto dejansko dobil, dala nm je naše eseje iz poskusne mature pa kriterije in smo jih mogl sami ocent (ona je že pred tem ocenla), to se prav da je dovoljeno. Dej prašte kšno prfoxo nej vm to sfotokopira al pa posod, ker tm gor bi ful takih svetih resnic o Feliksu pisal. Sej ni velik, sej je sam tko en list. Sej bi jih jst, pa sm žal že zaključila s šolo =)

Bi blo fajn ja, samo jaz moji profesorici ne upam niti rečt. ;D Pa itak mi ne bi dala.
sončk
Cosmofrik
Cosmofrik

Dej nej kšna, k ma OK prfokso za slovo, k ni zlobna al pa tečna, nej pros za te kriterije. Plis =)

Ok jst mam še eno vprašanje glede knjige. Kaj je pomen kuharice Beti? In a je dejansko lezbijka z eno drugo kuharico al kaj za vraga? :?
Uporabniški avatar
tanchii
Debatorica
Debatorica

^^ Beti je sobarica in ni lezbijka! (Kuharica je tudi v knjigi ja, ampak to ni Beti, v eseju je prof. črtala besede, kot so služkinja in kuharica za Beti, poudarila je, da je sobarica) Kje si to prebrala?
Beti je imela razmerje s Fonzijem (mesarjevim sinom, se mi zdi) , mislila sta se celo poročiti, potem je dobil službo v Avstriji in tam našel tudi novo zaročenko. Beti mu je to zelo zamerila in mu vrnila vsa darila, ko pa so napadli njihovo hišo, pa še mu je na avto zlila vsebino "kahle" :D
Zadnjič spremenil tanchii, dne 02. Apr. 2009 15:53, skupaj popravljeno 2 krat.
sončk
Cosmofrik
Cosmofrik

Aja ups, nenene Beti, una kuharca no. K je Feliks hodu po vasi pa jo je vidu z eno drugo kuharco? Al kaj? :D
Uporabniški avatar
tanchii
Debatorica
Debatorica

Tisto pa je bila njihova kuharica, Feliks pa jo je videl z njeno sestro :D
Uporabniški avatar
tanchii
Debatorica
Debatorica

Aja, ta kuharica je pri hiši, ker jo je Štefanjin oče ali dedek (ne vem točno) posilil in se je čutila kot član družine. Pa tudi takrat, ko so napadli hišo, jo je edina branila, nekaj je streljala s tisto pištolo :D
sončk
Cosmofrik
Cosmofrik

A njena sestra je bla to? Jst sm mislla, da je lezbijka. Očitno sem vlila malo preveč grotesknosti v knjigo :oops:
Poison Girl
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a Poison Girl »

Whoa, predmaturitetni esej pisala 5!Slika Hepi, hepi!Slika Pa angleščino sem tud 4.
Uporabniški avatar
tanchii
Debatorica
Debatorica

sončk napisal/-a:A njena sestra je bla to? Jst sm mislla, da je lezbijka. Očitno sem vlila malo preveč grotesknosti v knjigo :oops:

Mah, kaj pa vem, ne me držat za besedo, jaz sem tako razumela, ampak lezbijka sigurno ni bila z njo :D
Zaklenjeno