punkie_ napisal/-a:zdej boš rekla alkohol ane
ne vem no, bla sem že dost pijana, ampak zgleda da še premalo, ker nisem varala. no, še vedno ostajam pri tem, da je vse stvar odločitve, torej tudi to, koliko boš spil, še posebej če veš, kašne so lahko posledice. vprašanje pa je, kakšne so tvoje vrednote in koliko se zaradi morebitnih posledic dejansko sekiraš.
na splošno pa ne obsojam nobenega, ki vara, ker se zavedam, da imamo različne vrednote, ne strinjam se edin s tem, da pri izbiri o tem, ali bomo varali ali ne, nimamo besede oziroma moči, da se temu izognemo.
Eh ti čist v deseto smer gledaš, kaki alkohol no.
Jaz pravim, da monogamija ni v naši naravi - torej, mi nismo 'narejeni' tako, da bi življenje preživeli ob enem spolnem partnerju. Kultura je tista, ki tukaj vse premeša in spremeni (mogoče moram poudariti, da ne mislim na kulturo kot na turbo angels ali gledališče). Razumeš? Eno je kako smo mi biološko naravnani, drugo pa je kam nas je kultura potisnila. Monogamija pa je kul predvsem zaradi ekonomskega vidika.
In ne trdim, da nimamo izbire ali bomo varali ali ne - izbiro seveda imamo. Obstoj izbire nima nič skupnega z našo t.i. naravo.
Recimo en glup primer, ker mam lih voljo: Živimo v strahotni puščavi. Oblasti že tisočletja govorijo in zapovedujejo, da je pravilno za nas, da spijemo dva deci vode na dan. Mi smo to ponotranjili že generacije nazaj. Še vedno pa bo kdo, ki bo spil liter vode, ker bo čutil 'čudno potrebo'. Takšnega bodo vsi obtoževali, ker je prekršil vse norme in vrednote te družbe.
V bistvu pa je v naši naravi, da potrebujemo tolko in tolko vode - družba je umetno ustvarila idejo, da je prav spiti samo dva deci vode dnevno. To pa so naredili zato, ker bi drugače vode že zdavnaj zmanjkalo in bi nastal kaos.