Vprašaj me... #48

Klepetalnica, info, humor in ogromno drugih zanimivih reči...
Odgovori
Sarissima
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Re: Vprašaj me... #48

Neprebrana objava Napisal/-a Sarissima »

žveplenka napisal/-a: 11. Dec. 2025 13:52 pa da če se ti gre bolj za kariero da je pol neki narobe... pol je z mano neki ful narobe.. ampak velikrat pomislim da kaj pa pol če si vzameš otroka kot glavni smisel in pol čez par let gre od doma svoj lajf živet ti pa ostaneš brez smisla, nimaš ne kariere k te veseli, ne dobrga odnosa s partnerjem...
Absolutno ni nič narobe. Uravnoteženo in zadovoljno življenje imaš lahko popolnoma neodvisno od otrok (imho) če si svoje želje in cilje zastaviš skladno s svojimi vrednotami. Najslabše je, da delaš tako pomembne življenjske odločitve zato ker se ti "zdi da bi moral", se pri "taki in taki starosti spodobi imet prvega, tretjega, osmega otroka", "ker majo vsi" pa slavni "kdaj bodo vnuki" :D .

Če mene osebno vprašaš sem mela pred otroci ravno tako izpopolnjujoče življenje in precej boljše sem zgledala :D . Sem pa na eni točki začutila da sem pripravljena na to odločitev - ko sva imela stanovanje in poroko za sabo. Meni je pretehtalo da sem vedela da bo moj odličen starš, kar se je tudi v zadnjih letih miljonkrat potrdilo :) . Glede življenja "po otrocih" - midva prioritizirava našo zvezo pred otroci (ko je to seveda možno ). Ta izjava bo verjetno požela kr neki neodobravanja (vsaj med našimi kolegi z otroci je to kr nepopularno) ampak midva sva obstajala že več kot 10 let pred otroci in če bo vse prav, bova tudi še leta po tem ko bodo otroci imeli svoja življenja še vedno obstajala :) . Za to se mi zdi da se je vredno potrudit :) . Ne vem kaj naj ti rečem - sto ljudi sto čudi. važno je, da sprejmes odločitev s katero lahko ti osebno živiš brez nekega prehudega obžalovanja :)

OT, se opravičujem ;)
...But because I saw you. Someone like me. Someone so scared that the only way you know how to handle things is by worrying your way through them. That's what you and I are. Worriers.
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a hayley »

Mislim, ne vem, ce bi oz osebno ne bi sploh vzela za verodostojno, kar zveplenka napise se mi zdi bolj kot nek trol. Mislim, da nikoli noben ni osebno nje komentiral, omenjal, imenoval, bi pa tezko postavili isto trditev v drugo smer. Ravno zato, ker mi osebno ni resnicna ali veridostojna v svojem pisanju, sem dalec od tega, da bi se zelela karkoli v njo vtikat ali ji svetovat. Tako, da meni je res vseeno, kaj pocne. Ali zgolj zato, ker je tako drugacna od mene, me res ne zanima kaj in kako pocne s svojim zivljenjem.
Jaz pa med svojimi priznanji komentiram, kaj je meni pomembno..

Je pa fajn ja, da se ne drogiras in prekomerno popivas, preden se za otroke odlocis.
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
Uporabniški avatar
v-e-s-n-a
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a v-e-s-n-a »

saarijarvi napisal/-a: 11. Dec. 2025 11:52
Prva resna pohvala, ki se ti je vtisnila v spomin in ti dala samozavest na nekem področju? (Npr: učiteljica te pred celim razredom pohvali za ___)
V OŠ, 7 ali 8 razred, ko sem res dobro pisala test pri matematiki in me prvič ni nihče primerjal z mojo sestro, ampak mi je učitelj iskreno čestital za uspeh.
Drugače so me vsi vedno primerjali z njo, ker je imela res lepe, dobre ocene.

- - - - - - -

Kdaj si se nazadnje nasmejala do solz?
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Ne spomnim, da bi se, sem se pa najbolj nasmejala v zadnjem casu, ko sem bila v enem lokalu s frendicama iz gimnazije, to je bilo 3 tedne nazaj, takrat sem jima tudi povedala prvic novico in takrat so mi 2x prinesli crno kavo s smetano, ko sem narocila kakav s smetano…

Tvoj najdrazji kos oblacila, nakit, cevlji dodatek, kar spada v te kategorije? Lahko tudi cena :D
Sarissima
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Sarissima »

Oblačilo - mislim da dežni plašč od Rainsisters, nekje med 200 in 300eur kupljen ful ugodno na razprodaji. Nakit nimam pojma, mam vse kose v cenejšem rangu - do cca 500eur, morda je bila edino verižica čez. je pa res da tudi vse nosim vsakodnevno in mi ni škoda :)
Čevlji? pod 50 eur, nimam pojma, verjetno so samo gojzarji blo nad 100. Dodatki - torbica iz bags and more za 15 eur? 😂
I'm a simple lady.

ponavljam.
...But because I saw you. Someone like me. Someone so scared that the only way you know how to handle things is by worrying your way through them. That's what you and I are. Worriers.
Uporabniški avatar
v-e-s-n-a
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a v-e-s-n-a »

Zimski čevlji Salamon, zdaj stari že nekje 10-12 let, cena takrat 150€.
Nakit, verjetno zaročni/poročni prstan in poročni uhani Swarovski. Oblačilo? Nič kaj pretirano dragega, mogoče en plašč, okoli 150-200€.

- - - - -

Ponavljam
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Ne saj nisem mislila, da se napise za vsako stvar/ kategorijo, pac na splosno kaj imas najdrazjega kar skupno spada pod neko lepoto, modo, dodatke, oblacila.

V bistvu najdrazji imam telefon, ce tako pogledam, offtopic, nisem si ga sama kupila.
Od ostalega je pri meni se vedno parfum Amouage in za tem en 90% volnen plasc, ki mi ga je moj lani kupil, cca 270e( je bil znizan, neznizan bi baje bil vec od parfuma, cca 330e, ce ni to kaksna ukana, da ze od zacetka napisejo, da je znizan in bi kao sicer stal se vec)
Me pa mika zdaj kupit en plasc, volnen,se konkretno visje cene kot imam do zdaj stvari, oz bolj v smeriproti 1000e lahko recem.

Ponavljam
Odgovori