Priznam da...20#

Pomoč iz čustvenih stisk.
Odgovori
Uporabniški avatar
_patchouli_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: Na soncni strani Himalaje

Re: Priznam da...20#

Neprebrana objava Napisal/-a _patchouli_ »

- sem ze zjutraj neki napisala, pa mi je zbrisalo :mad:
- Meni osebno je recimo po muslimanskih drzavah* bolje potovati sama, ker se mi zdi, da ce sem z moskim sopotnikom, kar nekako postanem nevidna.

* ni to izkljucno problem muslimanskih drzav, ampak zivim v eni, tako da razumem, kaj hayley misli :)

- ne vem, kaj sem prej napisala, ocitno ni bilo nic pomembnega
- lol, da moski "pomaga" pri gospodinjstvu (otrocih itd). Saj je tudi vasa bajta, to ni pomaganje, ampak pac pomeni, da si normalen, prilagojen odrasel.
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a hayley »

- ja to je tudi moja prijateljica rekla glede muslimanskih držav, da se potem samo z moškim pogovarjajo in ne moreš imeti stika z domačini. Ampak ko je bila pa sama, so ji pa trobili iz avtov, jo tam neki nagovarjali na avtobusni postaji... Pa bila je precej izkušena s potovanji, že preden je šla v muslimanske države. No, mogoče js zdaj niti nisem več v letih, da bi mi trobili :lach: , ona je bila takrat pod 25 ali okrog 25, ko je hodila po teh državah.

- sej meni ni toliko všeč sama it nekam, mi je boljše z družbo, magari z žensko... Ker že ko delam, sem delala sem dosti sama in pol vsaj da un dopust lahko porabim za druženje z nekom, ki ga poznam.

- odvisno kako si par porazdeli neke naloge, če moški prinese večino denarja v bajto, se meni zdi po drugi strani normalno, da ženska naredi pa večino v bajti. Pa itak, da obiskom ne bom pustila, da neki posodo pomivajo ali karkoli pospravljajo.. Sej tudi za cimrami sem kakšno stvar kdaj pomivala, ali pa one za mano, no sam najbrž ne tista, ki se je malo pritožila zadnjič..
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
mmm
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a mmm »

Nerodno sem se izrazil. Pomagal sem, ker sem se vselil k njej, najprej kot "daljsi obisk", zato nisem cist dojemal kot svojega

Ko sva bila na skupnem svojem sva bila enakovredna. Kao :razz:

Ta cash je tko. Ce zenska dela isto ali celo vec (torej casovno in stresno) in manj zasluzi ji bos tezko dopovedal da mora zato doma vec nardit.

Odvisno tudi kako imata za finance zmenjeno :rolleyes: :)

* Mi je ql ker se trenutno ne rabim kregat kdaj bom pospravil in koliko denarja prispeval :rolleyes: :lach:
"Tema je tvoja svetloba.
Tvoje omejitve so tvoje iskanje." (Rumi, 42)
Uporabniški avatar
emanuela
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Neprebrana objava Napisal/-a emanuela »

hayley napisal/-a:- odvisno kako si par porazdeli neke naloge, če moški prinese večino denarja v bajto, se meni zdi po drugi strani normalno, da ženska naredi pa večino v bajti.

-hahaha, haha, ha. Ne.
-moj zasluži konkretno več kot jaz, od doma je več kot jaz. Posledično naredim jaz več zaradi časa, ki ga preživim doma in ne ker prinese več €. Ni to malo tako, ekstra staromodno, da povezuješ višino prihodka in gospodinjska dela?
The world is as you are.
Uporabniški avatar
_patchouli_
Cosmopsiho
Cosmopsiho

- Seveda, kakor se kdo zmeni. Ce jima tako pase, lahko 100% dela en naredi. Ceprav (meni osebno) se ne zdi fer, da se gleda na to, kdo materialno vec dobrinese. Ok, ce eden ne dela ali je samo za polovicni delovni cas, drugi pa cele dneve v sluzbi, seveda prvi vec naredi doma. Ce sta pa oba po urah enako v sluzbi in posledicno oba enako utrujena na koncu dneva, je pa lepo, ce si razdelita delo priblizno na pol. Pri otrocih pa sploh. Moj ogromno dela, ampak ko je doma, bi moral za moje pojme prevzeti polovico starsevskih dolznosti (ali je temu tako, je drugo). Konec koncev si stars 24 ur na dan. Gospodinjstvo je drugo, ce kroznike za sabo pospravi, je ze vredu, itak tudi jaz ne gospodinjim :lach:
- saj od gostov tudi jaz ne pricakujem, da mi posodo pomijejo. Ampak jaz sem pri fantih, kjer sem seveda bila redno, z veseljem pomagala (tu se pa pomaga, ker nisi doma :P ). Tudi pri prijateljih mi je cudno, da kar sedim in gledam. Vsaj ponudim pomoc, ceprav ni sprejeta. Je pa ta pripomba o "pomaganju" bolj na mmm-jev post letela, ker je uporabil izraz pomagati, plus se par strani nazaj je bilo nekaj glede tega se mi zdi.
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

- mislim ja meni se je zdelo pravično, da vsak nekaj prinese v zvezo, če eden več zasluži in najverjetneje v večini primerov zasluži več, ker tudi vlaga več energije in časa v službo, potem da drugi vsaj pri gospodinjskih stvareh, po hiši, pri otrocih naredi malo več, da na ta način malo več doprinese. Da bi eden dosti več zaslužil in dal denar za oba/ za vse, opravil bi pa točno polovico gospodinjskih del in skrbi za otroke, se mi ne bi slišalo pravično, mislim jaz pri sebi bi se počutila slabo, da premalo dajem v takem primeru.
mmm
Cosmofrik
Cosmofrik

hayley napisal/-a:in najverjetneje v večini primerov zasluži več, ker tudi vlaga več energije in časa v službo

Ni nujno. Lahko je narava dela taka, da zasluži več, lahko je pa nekoč vlagal več časa v to, ker se je z užitkom določene stvari učil (govorim zase npr. v tretji osebi :) )
Še vedno sem zaslužil daleč premalo, da bi lahko žensko imel doma (in bi ona počela zgolj tisto kar ji je hobi) oz. 1x je celo ven prinesla, da bi imela gospodinjo :twisted: Mene je kar sram ratalo, ker to v Sloveniji ni ravno nek običaj (niti sprejeto ne po mojem), pa oba sva bila mlada in noben med nama ni bil ravno neki opravilno nesposoben... sicer pa itak nisva imela denarja za kaj takega :) (verjetno je bila bolj njena provokacija na to, da se meni nič ne da oz. nočem)
Tako da ja, njena služba je bila potrebna, več je pa nanjo padlo ker je bila normalno sposobna za gospodinjska opravila, jaz pa "podpovprečen"... saj kar sem se naučil, sem si pol sprogramiral v rutino in praviloma redno opravljal.
Ne vem, meni npr. bi lažje bilo kak izpit naredit kot pa se kaj novega "gospodinjskega" naučit, tudi z manj odpora bi se izpita lotil

Da bi eden dosti več zaslužil in dal denar za oba/ za vse, opravil bi pa točno polovico gospodinjskih del in skrbi za otroke, se mi ne bi slišalo pravično, mislim jaz pri sebi bi se počutila slabo, da premalo dajem v takem primeru.

Ja, ker vse gledaš čez razum in analiziraš. Dokler je njemu OK, super.

Na najino zvezo je npr. zelo negativno vplivalo to, da sva se primerjala in na nek način tekmovala, namesto da bi se dopolnjevala in delila.
Ker je vedno kdo prišel ven z občutkom, da drugi premalo daje.

Ta opazka velja nasploh in je zelo prikladna v tej debati kdo vlaga v zvezo več. Najboljše je, če partnerja sploh ne razmišljata in računata kdo v kaj koliko vlaga, ampak se te stvari dogajajo spontano. Saj ne vem, mogoče sem sanjač s tem kar zdaj pišem, občasno se je seveda tudi treba pogovorit oz. pri kom kaj ven udari.

Sicer je pa danes:

* En super lep sneženi dan, isn't it? :cool: :D
"Tema je tvoja svetloba.
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

- Ne vem, jaz pri zdajšnjem nisem nikoli pomislila, da bi delala pol pol. Tudo sem navajena od doma, da je mama vse skrbela za hišo, tata pa delala zunaj, za vrt sta pa oba, se mi zdi, kar smešno če pomislim, da bi moj tata kakšna bolj ženska dela opravljal. (Njemu je itak okej, če rada delam stvari zanj. Lih ne bi maral take, ki ne bi in ne obratno, lol. )To mi celo nemoško deluje, jaz rada/ bi rada skrbim zanj. Razen, če bi živela nekje v hiši in bi on zunaj delal, kar pa ne in niti ne bova. Govorim dokler ni otrok. Pa saj js sem že do zdja vse mogla delat, kuhat, prat dajat, pomivat kopalnico, vsak dan zlagat iz pomivlanega, v pomivalni (verjetno tudi od ostalih sostanovalk), se mi ne zdi da če bi delala za dva da bi bilo kaj posebej več...
Kopalnico imam svojo, ena cimra si jo še deli, ki pride za 1 ali 2 dni na teden v Lj, tako da jo imam jaz čez, celo stanovanje sva si pa tudi večinoma samo z eno cimro delile, ker večino korone so bile ostale doma, ampak še vedno pospravljam vse sproti za sabo, smeti odnašam tudi če js nisem tisti teden za čiščenje..

- jaz sem njega tudi povsod vozila okrog z avtom, prve 3 mesece in pol dokler sem še imela avto, ker on je bil toliko utrujen od službe vedno in od vožnje do službe, da mu ni pašalo se vozit in mu je bilo ljubše, da sem ga jaz hodila iskat... :D
Uporabniški avatar
_patchouli_
Cosmopsiho
Cosmopsiho

No, saj najbolje je, ce se najdeta taka, da imate enake poglede na skupno zivljenje, kakorkoli se ze zmenita.

mmm napisal/-a: oz. 1x je celo ven prinesla, da bi imela gospodinjo :twisted: Mene je kar sram ratalo, ker to v Sloveniji ni ravno nek običaj (niti sprejeto ne po mojem), pa oba sva bila mlada in noben med nama ni bil ravno neki opravilno nesposoben... sicer pa itak nisva imela denarja za kaj takega :) (verjetno je bila bolj njena provokacija na to, da se meni nič ne da oz. nočem)

mmm, meni je tudi bilo cudno, ampak sedaj mi je vseeno :lach: Pa kar nekaj ljudi drugace sedaj vsaj obcasno najame cistilko, ne tedensko, ampak recimo tako na vsake toliko, za generalno ciscenje. Ce imas moznost, a ni bolje it ven na zrak, se ukvarjat s hobijem, karkoli, med tem ti pa en kuhinjo pocisti? Jaz raje placam za to kot pa za kake druge storitve :lach:
Pa drugace meni dolocenih stvari sploh ni problem naredit, recimo kuham in kuhinjo cistim prav rada.

- da sem se spomnila, kaj sem hotela vceraj napisat: da bi si kako novo rastlino kupila, mogoce koncno kako monstero variegato, ampak so draaaage
Ananhas
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a Ananhas »

Mi imamo naročeno redno čiščenje na vsakih 10 dni. Zaradi spremembe službe na bolj zahtevno in stresno, poleg še nekih mojih zdr. težav, neverjetno cenim kvaliteten prosti čas z otrokoma in mojim, pa zqse - ko dam na tehtnico mi je priceless (v primerjavi s stroškom za čiščenje). To v teh okoliščinah pač pomeni, da ne posvečam časa in energije stvarem, ki jih lahko zame naredijo drugi.
Denar more itak krožit. :P
Sicer pa vsakemu svoje.

- So tudi meni smešna občasna vprašanja, "če oz. koliko" moj pomaga pri otrocih :lach: Nima kaj "pomagat", so tudi njegovi.

- So za mano taki meseci da adijo.
- Sedaj vidim, da je imela moja intuicija prav. Fuj in fej kakšne spletke in zahrbtnosti v kolektivu. Se človek res vpraša...
- Je bila komunikacija ta vikend z eno osebo ključna, da dokončno zaprem to poglavje in se mentano in emocialno distanciram od te, teh... saj niti ne vem kako naj rečem. Adios "amigos". :tot:
Ananhas
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a Ananhas »

2x
mmm
Cosmofrik
Cosmofrik

Ananhas, kje je tvoj avatar? :)
(Jaz bi tudi enega rabil :razz: )

* Jah, jaz bi danes (po svojem planu) "moral" kopalnico počistit, samo tla sicer, pa nisem. Sem spal 4 ure po službi...
* Mi je pasalo :)
* Pa že celo uro sem na akupunkturi spal. Pri eni poškodbi mi je kombinacija njegove masaže + akupunkture toliko pomagala, da sem ga zaprosil oz. vprašal, če mi lahko pri glavobolu prav tako pomaga...
* Tukaj sem nekje na polovici pa nič ne pomaga še. :?
* Sta zadnja 2 meseca nora glede glavobolov.
* Kar je logično... če ti v enem podsistemu v telesu "poči", je logično, da se potem slabi vse okrog
* Ker vseeno malo holistično gledam na vse skupaj, se še vedno pustim slepiti, da morda holistično gledano niti ni problem to kar se mi je zgodilo. Odvisno kam se uvršča psiha. Če je psiha najbolj pomemben sistem, morda ni nič narobe, da se "čisti" čez nek drug (pod)sistem
* Seveda vseeno moram poskrbeti, da se vse skupaj dogaja varno, kontrolirano, da mi zdaj en sistem ne razsuje drugega (pod)sistema - če je nevarno rabim medicino, tam kjer lahko

* Za glavobole so me že zdavnaj odpikali, saj tudi ta doktor druge medicine pravi, da niso nič resnega (ker pač ni tumorja ali neke resne telesne tvorbe odzadaj) in da bo on to komot zrihtal... po mojem je malo preveč optimističen oz. glede na to, da vem da jih lahko samo farmakološko začasno zazdravljam oz. "prelagam", se ne bi čudil, da bo potrebnega precej več "pikanja", kakor je on sprva ocenil

* Mi sicer to "pikanje" paše, sem očitno mazohist. Vsakič je huje, danes sem več kot 30 pikov naštel...
* Danes je s pikanjem čist "ponorel", sej postopoma me je navadil, da me igle in vbodi toliko ne motijo... na glavi je vendarle "malo" huje kot kje drugje :oops:

* Me mal na kakega tehničnega mojstra spominja. Ne posluša direktno, kot da mu je težko. Potem mu pa kapne. Danes je po mojem "igro" obrnil, ker je končno slišal, da ne gre zgolj za glavobole same po sebi, ampak za glavobole kot posledico stresa. Končno smo tam. Bližje vzroku :)

* Mi je žal, ampak tudi nobenega psihoterapevta ne poznam, ki bi mi znal urediti te glavobole v razumnem času, torej pred penzijo :oops: :lach:
* Pa nisem tolk len, veliko predelanih (ali vaj ozaveščenih) stvari imam, pa še vedno... veliko ugank, in vsak dan kaj novega (klasika za (dolgotrajno) psihoterapijo)
* Zato se pač poslužujem tudi metod, ki bi lahko tudi na kratki rok pomagale... oz. ki lahko dajo neke rezultate, četudi ne poznam ozadja

* Ga bom zares priporočil, če bodo na koncu kakšni drugi rezultati... kakor pa da k njemu hodim na "pikanje" in potem kakšno urco odspim od travme vbodov :)

* Sem v službi fasal že neuspeh, ki ga jemljem tudi kot osebno travmo oz. neko slabo energijo, ki se mi že dolgo vleče
* Sem kljub temu "fasal" še tam neko potrditev, ki je zaenkrat močnejša od vrstice zgoraj

* Je bilo v začetku leta veliko pozitivne energije... ne vem ali so mi "čarovnice" na novoletnem plesu povsem obrnile vse čakre... ker praviloma pozitivni dogodki kar dežujejo
* Se ne upam veseliti prehitro, ampak če pomislim je nazadnje z družino bil neizmerno lepo preživet čas... kot že dolgo ne... kot da smo še tam končno nazaj začarani
* Da bi rad verjel, da je še na sestro vse skupaj vplivalo precej dobro... to bi me precej psihično okrepilo... če bi končno lahko čas preživljal z njimi (in tudi njo) nazaj... ker čutim, da že pozitivno deluje name

* Je sicer lepo malo driftati po snegu, ampak ga imam že dovolj... bi bilo top, če bi imel svojo parkirno mesto, kakšen luksuz bi šele garaža bila :wink:
"Tema je tvoja svetloba.
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

- je bilo fajn videti prijateljici vceraj, ceprav me kdaj del tem, ki jih imajo, sploh ne zanima
- fak, tako me je spravil iz tira in prestrasil vceraj z izjavami, cesa ne bi smela jesti in 'kako tegaa ne vem, to je splosno znanje', da sem se vedno jezna in iz sebe :mad:
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

- sem nekaj guglala in ugotovila, da mi je napačno povedal in tisto, kar sem sama pojedla, sploh ni škodljivo. No ena od stvari, zaradi katere je nastal halo, zaradi ostalih sem že prej vedla, da niso najboljše. Se mi res zdi, da je malo kateri človek toliko natančen in kritičen kot jaz, da res večkrat preveri ali poskrbi, da je prepričan o nekih dejstvih preden jih izusti. :roll: :roll: :roll: :roll:
Uporabniški avatar
slovenc79
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a slovenc79 »

priznam,
- da se jaz sprašujem, zakaj sploh še imamo strokovnjake, fakse, nazive, če itak lahko vse poguglaš in izveš vsa dejstva :D
- da mi je všeč sneg, upam, da ga bo še :D sam zoprno je ko pada dež nanj.
- da mam ful musklfibr, za vikend telovadba po dolgem času, potem pa še 2 dni kidanja.. sam se ful paše mal razmigat :)
- da čakam en odgovor od državne uprave, pa se vleče že ne vem koliko časa.. čudno, da se sploh država še drži tako kot se, ob vsej tej nesposobnosti
- da se mi zdi delitev dela v gospodinjstvu najboljša po principu praktičnosti, brez nekega izumljanja briokracije. najprej, da imata oba podoben smisel za red in tudi spoštovanje, potem kaj kdo obvlada ali rad počne, pa da sta samoiniciativna, namesto da vse prepuščata drugemu.
podobno se mi zdi pri denarju - če sta dva podobno gospodarna, premišljena in spoštljiva do denarja in drug drugega, ni potrebe po kompliciranju.
kar se tiče najema čistilke.. če se finančno splača, se mi zdi dobra ideja. čas je denar, če je dobro plačana služba, veliko delovnih ur, se sigurno splača uživat v prostem času in dat nekaj za čistilko. se mi pa zdi pomembno poznat dobro čistilko, ki res naredi kot je treba in smiselno.
hej norci :)
Odgovori