kikiriki napisal/-a:jullia_ napisal/-a:lol, a ti maš pa tak rešpekt do prava?

Pravo je zame brezvezen študij za tiste, ki jim logika ni prijatelj in imajo rajši piflarijo. Imam pa več znancev in vem kakšen je obseg literature in ostalih obveznosti na PF.
Ene deklice (Uršy, Lastovica...) pa se pač ne morejo znebiti sindroma piflarstva in pol tule po forumu in še kje drugje lažejo kok je pravo sama logika, kok ga vsak dan žurajo in se ubistvu učijo zadn dan pred izpitom.
Blablabla.
Sindroma piflarstva.

Da me ne bo kap zadela. Pa noben ni napisal, da ga vsak dan žuramo. Ko se je treba učit, se tiste 3 tedne pač učiš, vmes je pa se veliko dni, ko lahko zabušavaš in uživaš. Med mojimi kolegi s faksa ni nobenega takšnega, ki bi se vsak dan sproti učil. Smo bli vsi kampanjci.
Kar se pa tiče pravosodnega in njegove težavnosti, ker je glih ena omenla. Imam kolegico (pravnico), ki je že nekaj časa po službeni dolžnosti zapisnikarca na ustnem delu pravosodnega izpita in je lepo povedala, da več kot 50% ljudi, ki pride na ustnega nima pojma. In da take bedarije kvasijo, da se sama čudi kako jim sploh uspe naredit in zakaj jih ne vržejo.
Problem tega, da je PF "težka" je pa v tem, da se nanjo vpiše pretežni del zabitih piflarjev, ki so jim celo življenje doma govorili kako so ineteligentni in nadarjeni, vbistvu pa niso ne eno in ne drugo. V osnovni šoli so pač bli odlični (kdo pa ni?), potem so se vpisali na gimnazijo, se seveda piflali (kolk vem, ne rabiš bit preveč pameten, da narediš gimnazijo) ob tem pa niso dojeli, da morda pa le niso tako pametni kot se zdijo in ko pridejo enkrat na faks vidijo, da zgolj s svojo pridnostjo le ne bodo dobivali samih 10 in potem se jim svet podre in potem so profesorji vsega krivi in cel svet je nastrojen proti njim.

Se mi prav smilijo takšni.