pussyka napisal/-a:vegetarijanci so predvsem ljudje, ki so se za takšno prehrano oz. način življenja, odločili, ker so prišli do nekega spoznanja. ostali še niso, mogoče tudi nikoli ne bodo!
skratka zanima me, kakšno je vaše mnenje...kdo mislite, da se odloča za vegetarijanstvo?kakšni so ti ljudje?zakaj?zaradi vrednot, prepričanj?
delam raziskovalno nalogo in bi mi vaše mnenje s sociološkega(tudi kakšnega drugega) stališča prišlo zelo prav!
hvala!
jst ti lahko povem kko je blo z mano. no sicer sm že v prejšnjih postih pisala o tem, si lahko prebereš za nazaj
jaz nekako zato, kr sm parkrat vidla kako se ubije in zakolje pujsa/kravo/kokoš/ovco itd. in potem nevem, enostavno se ti ti prizori odvrtijo pred očmi, ko ti ješ to kravo/kokoš itd. in pomisliš, kaj pa če je to ta žival, ki so jo ubili pred mojmi očmi? in te mine apetit. meni so vsi govorili, da jesti je treba z usti in ne z možgani, torej se pri tem ne razmišlja kaj daš v usta. ampak jaz enostavno nisem mogla in potem nisem več vidla smisla v tem, da bi jedla nekaj, kar mi povzroča slabost in mi jemlje tek. odkar ne jem več mesa, veliko bolj uživam v hrani.
mislim, da je na mene najbolj to vplivalo. pa ne zato, ker bi se mi živali oh in sploh smilile, če bi bilo zaradi tega bi tudi ostale prepričevala v to. ne jem zato, ker nimam teka, sedaj po 3 letih si pa sploh ne predstavljam da bi karkoli mesnega dala v usta. že ko vidim kaj v kuhinji, ki je meso, me kar odnese od tam.
upam, da sem ti bila kaj v pomoč, drugače kar vprašaj, če te še kaj zanima