Kako se pripravite do učenja?

Od šolanja do uresničitve karierne poti.
Odgovori
mariah
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: za ovinkom

Neprebrana objava Napisal/-a mariah »

ajoj, večen problem!!
nikakor se ne morem spravit, pa si zmeri govorim da bo od zdej naprej drugače,da bom sproti urejala stvari za fax pa nekam ne gre :cry:
vse me torej čaka zadnji dan oz. bolje rečeno zadnji večer, ko mi res že lije voda v grlo. ampak se mi itak hitro začne spat tko da se niti tako ne morem prisilit :lol: drugače pa,če mam slučajno kake fleše,pa si npr.ko berem knjigo izpisujem stvari ki se mi zdijo pomembne, pol pa to večkrat preberem.sam to je res redkokdaj :lol:
cute
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a cute »

Jaz bi se pa zdaj ful morala učit.................in veste kaj?? Noben vaš nasvet ne deluje!! :? jaz bi šla ven!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :cool:
*__taMala__*
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a *__taMala__* »

Jzt sm se skoz učila tazadn dan pred sprašvanjem ali kontrolko, pol je pa enkrat moja mami šla na govorilne pa vidla kešno dvojko in pol sm mela razgovor z njo in očijem in pol sm se res začela učit vsej 3 dni prej p sm kr zadovolna zdj :)
Tamala_mrha
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a Tamala_mrha »

Prisilim se in si poskušam predstavljati, kako bi vse zamočila, če bi bila na test ali spraševanje ali predstavitev nepripravljena. Deluje. :wink:
*Laura*
Debatorica
Debatorica
Kraj: Pariz

Neprebrana objava Napisal/-a *Laura* »

lej, noben nasvet ne bo kar tako deloval... to moraš met v sebi...
jaz vem, da so trenutki, ko se sploh ne mroem učit in samo čakam, kdaj bom šal ven z mojim lubijem, še posebej zadnje dni :D .
ampak ko ses pravim za knjige, me živ bog ne more spravit od njih...
samo vsest se moraš, nardit stvar zanimivo in to je to. to je pa umetnost :D
morda bi pomagala knjiga ''učim se učiti''.
Uporabniški avatar
Ashley***
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a Ashley*** »

Kako se pripravim do učenja? Čist enostavno - sam pomislm kje naj staknm 1300 evrov za izredni vpis v višji letnik al pa d bi mogla sama ponavlat letnik, vse ostale kolegice bi šle pa naprej...to mi da tak zagon, d se mi res ni težko usest 3 tedne pred izpiti za knigo :razz:
Uporabniški avatar
anoyel
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a anoyel »

legally blonde napisal/-a:Js mam cist isti sistem :D sploh to, da morjo bit moji zapiski oz. moj sistem zapiskov. Iz tujih se ful tezko ucim. Pa ful more bit barvit :)
U glaunm, js sm ista :)

vidim, da nisem edina, ki sem obsedena z izpisovanjem in čim bolj barvitimi izpiski. ravn takšen sistem je tudi moj. je pa res, da mi to vzame veeeliko časa. samo do sedaj se je se vedno obrestovalo! (tok, tok) :wink:
Čas je vrednota,
ne mineva,
temveč ga uporabljamo.
Uporabniški avatar
moi T
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Lj med tednom, med vikendi pa...

Neprebrana objava Napisal/-a moi T »

Jez si tudi delam razne izpiske, pa vse pobarvam z barvicami, flomastri, pa rada prepišem snov na čim manjše listke, da zgleda da mam ful malo za se naučim- samo sebe prevaram :wink:.
Pa ful pomaga, če grem u čitalnico na faxu, kjer se ful folka uči in pol če se mi ne da, pogledam naokrog in vidm, da se vsi učijo in si rečm: Če oni zdržijo, bom tudi jez! :D Tam se lahko učim celo po 8 ur, kar doma niti slučajno ne rata! U glavnm fajn je, če sm stran od interneta, hladilnika, telefona...
Uporabniški avatar
Aphrodite
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Aphrodite »

ja js sem tut ugotovila, da se mi je lažje učit v kakšni čitalnici v knjižnici...ker doma me vedno kej zmoti: od tvja, do računalnika, do hrane :D
ANGELgirl
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a ANGELgirl »

Jaz sem se včasih najlažje učila v lokalu. Šla sem v bližnji kafič, ki je bil zjutraj v večini primerov prazen in je razdeljen na več delov.

Imela sem mir, lahko sem v miru pila kavico in si prižgala cigaretek.. Imam namreč res ta problem, da moram ob učenju obvezno kaditi, saj sem drugače preveč živčna..
Kdor o sreči samo sanja, naj se ne čudi, če jo bo prespal...
Aloha
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: Havajsko otočje

Neprebrana objava Napisal/-a Aloha »

Se mi zdi, da bi mene mau čudn gledal, če bi se pršla učit u lokal, glede na to, da morm na glas brat, še glasnej trikrat ponovit, pa tok cajta mutit, dokler se ne spomnem, kaj točn sm prebrala, da se gugam na stolu in pelm gor pa dol ob mizi, da mam učasih noge čez celo mizo, da umes mal pojem, rišem in nenazadne, se sama s sabo pogovarjam (jezim, spodbujam, hvalm :oops: ) ... Huh, bom kr usi svoji sobi ostala (še za ta en izpit) :) .
Smell the warm and salty air... see a wave reflect a beam... stop and find a pretty shell... make it real your summer dream...
mirella
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a mirella »

hahaha sm mislila da sm samo js nora :P hehe joke!!
jah ko se je treba spravit učit (kar se redko zgodi)
se spomnem kakšn je občutek ko rukneš izpit.. pa kako bom čez 24ur lahko mirno uživala, ker bo izpit mimo..

drgač pa, če je obširna snov markerji za označevanje obvezno. če pišem med predavanji se iz tistega učim.
učim se na postelji (malo sedim/malo ležim).
Če mi ne gre v glavo vzamem pavzo 10 min.

v prvem letniku faksa so nas učili da je dobro po enournem učenju imeti 10 minut pavze.. ampak take pavze da sedis pa ne misliš na nič, pomeni prazna glava. pol nadaljujes. ko sm mela en težek izpit in sm se ful učila mi je ta nasvet zelo pomagal.
Life is not the amount of breaths you take,
it's the moments that take your breath away.
cute
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a cute »

Ok, sem našla en dokaj upraben način,kako narediti kaj več za faks! :D če ste študentke, pa niste doma iz ljubljane... Ne hodite domov vsak vikend!! V tem času je tu neprimerno manj ljudi kot med tednom, s katerimi bi morala na kavo, zabavo... Na nek način nimaš drugega dela kot se učiti... Ja, malo te prime malodušje, ko si tako sam, a deluje in med tednom si potem z lažjim srcem privoščiš tisto zabavo na katero si hotela... :)
*hox*
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a *hox* »

Kako se spravim učit? Ne vem. Včasih me enostavno prime, ponavadi učenje matematike ob 2h ponoči. Drugače se pa ne učim, zadnji dan mal pogledam, naredim plonkce in se že s tem dost naučim. Načeloma si dost zapomnim če v šoli poslušam, pa pol še doma na hitrco mal prelistam. Ne vem pa kako bo na faxu, tam to 100% ne bo dovolj. :? :)
Uporabniški avatar
*arabic_girl*
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Nova Gorica

Neprebrana objava Napisal/-a *arabic_girl* »

tudi sama imam take probleme...u srednji je še šlo tako da sem se učila zadnji dan pa upala na čudež in sama sebe prepričevala da še dobro da mi jezik dobro teče tako da nekako bom že kaj spravila skupaj...ja zdaj pa vidim da to ne bo dovolj...dva dni pred kolokvijem se še ne učim, samo zdaj pa se bom res... :D kr je pogoj za izpit :evil: če bom hotla čez par let imet diplomo u roki bom mogla spremenit način učenja...tako da najboljša moja motivacija je to, da nekoč bi rada mela kaj od te šole v kateri prebijam večji del dneva :D upam da bo kaj pomagalo...
Odgovori