Sarissima napisal/-a:imo - formalna izobrazba in "uspešnost" v življenju nimata (linearne) korelacije.
In your opinion

Glih sm poslusal enega novega znanca, kako je en tip, sedaj ultra uspesen poslovnez, obiskoval eno izmed ta boljsih srednjih sol
Ce otrok dobro smuca, ga morajo podpirati starsi, ce dobro plese, isto... noben ne plese naravno dobro oz. naravni talent je premalo. Potrebno je ogromno, ogromno vaje... to je pa ambicija starsev... ker je otrok se premajhen da bi se sam lahko popolnoma predal eni stvari
Isto ena sosolka nas po 2. letniku "zapusti", odide na mednarodno gimnazijo. Prvi pomislek, ambiciozni, kruti starsi. Itak potem studira v tujini, kot da nasa univerza ni OK, koliko uspesna je sedaj, ne vem.
Sigurno bolj od mene. Ki sem sam hotel uzivati zivljenje, vecino tega pa trpel

ne bi pa rekel, da je bolj srecna od mene. Tud od vecine "srecnih" kosmoforumasic bi rekel da sm bolj srecen. Pac ko mi je tezko, boli dam ven... drgac pa si znam vzeti uzitek
Ne pravim da je to taprava sreca, uzitek je sreca na nivoju pubertete, a jebiga... dolgo se tega si nisem znal vzeti in ogromno popuĺacije niti tega nima

So izjeme. Ampak sola ti da ogromno. Starsi pa morajo zaznati talent in ga podpirati.
Mene so v racunalniku ovirali (o tem sem ze pisal), ker so se bali, da se bom zasvojil. Pozneje, ko so vidli da sm dober, sm pa itak imel druge tezave.
Verjetn tud zarad njih, vzgoje, se kej... a jebiga... such is life. Dali so mi kar so znali in zmogli

-----
Drgac pa lihkar ob bazenu berem knjigo, kjer pise da posameznik v zrelem zivljenju rabi delo, ki ga osrecuje, in monogamni odnos, ki ga prav tako osrecuje - odnos je lahko monogamen po uspesno preziveti puberteti - tam je itak namen da preizkusas meje, tud v sexu - jaz sm pac tam v tem deku, to zdej ze mnogi veste &cutite

No glavno moj shrink je imel to tezo, ampak u bistvu zvem da je bil skrajno neizviren. Ta teza je namrec - Freudova (delo & odnos)