kako me bo prenašal takšno
- _patchouli_
- Cosmopsiho
- Kraj: Na soncni strani Himalaje
Takšni, ki res iskreno iščejo samo prijatelje na dating straneh so res redki. Moški na takih straneh lahko pišejo/govorijo/mislijo karkoli...ampak motiv je vedno povezan s sexom, vedno. Jaz imam profil, ko sem samski...drugače ga skrijem/deaktiviram/izbrišem...če sem s katero ekskluziven, ga ne rabim. Ženska pa se najde katera, ki res išče samo prijateljstva...ampak jih je res malo. Tako malo, da je že skoraj zanemarljivo. Drugače pa velja isto kot za moške, motiv je skoraj vedno sex. Veliko se jih skriva za zaveso prijateljstva, ker jih je sram, da si tako iščejo partnerja...ali pa doma ne dobijo vsega, kar si želijo.
Jaz sem tisti pred katerim te je opozarjala mama...
ampak oba dobro vema, da je nisi nikdar poslusala.
ampak oba dobro vema, da je nisi nikdar poslusala.
*Abby** napisal/-a:Očitno si na podzavestnem nivoju precej razumnejša, kakor zavestno in ti je vsaj podzavestno jasno, da je tip kreten, da se na njega ne moreš zanesti in da te vara/te bo prevaral, ko bo prva priložnost. Tega se bojiš, vanj si zatreskana in potem si nesramna, ker na ta način izražaš svojo frustracijo. Povsem jasno in preprosto.
Tole sem morala 3x prebrat, ker je tok dobro napisano.
Vprašanje je: se ona zaveda, da ko je nesramna, podzavestno izraža svojo frustracijo. Če bi se tega začela zavedati, na kakšen ALTERNATIVEN način bi pristopila k razreševanju te frustracije?
Mimogrede, zelo podobna zadeva se mi zdi (poleg nesramnosti) tudi tečnoba in psihično-verbalno nasilje pri ljudeh. Tisti, ki na nek "žulj" reagira recimo s tečnobo, se morda ne zaveda, da je to le nekakšen podzavestni odziv na frustracijo. Vprašanje pa je ali se s tečnobo ali nesramnostjo samo po sebi dejansko kaj reši!
Moje mnenje je, da takšna reakcija le poslabša odnos in ne rešuje nobenega problema. Recimo: Ona postane nesramna in tečna, kar njega le še bolj oddalji in ohlaja - posledično pa je ona še bolj nesramna in tečna > kar privede do začaranega kroga in čedalje slabšega odnosa. Zato bi bilo dobro začeti se zavedati tega in reševati problem na drugačne načine. Vprašanje je : Kakšne? Preko direktnega pogovora o samem problemu, ali morda celo s tem, da se prekine to zvezo, ki se jo tako absurdno oklepata? Zakaj ljudje ostajajo v zvezah, v katerih niso srečni? Še eno bolj zanimivo vprašanje, ki odpira kar dosti podzavestnih vprašanj!
^^ Hvala. Osnovno razumevanje delovanje človeške psihe pač, pa seveda je mogoče, da je razlog je drugje, čeravno v tem primeru v to absolutno dvomim in se mi zdi skoraj kot nemogoče.
Sicer pa: Nekateri se takih reakcij zavedajo (zavedamo), ker so pač v neki meri prisotne pri vseh; vsaka tečnoba, hitra jeza in podobno, kar vsakdo kdaj doživi/počne, so enaka reakcija. Če to prepoznaš, potem je pač najbolj racionalno, da ukrepaš ustrezno situaciji in sicer: če veš, da te je fant prevaral in se dal na date site, potem ga pustiš, če ti je varanje nedopustno ali se z njim sprijazniš, če ti ni.
V splošnem je vedno najbolje, da se pogovoriš z osebo, ki je sprožila tako reakcijo, poveš kaj te je ujezilo/prizadelo in poskušaš rešit problem.
V zvezah, kjer so nesrečni, pa ljudje ostajajo zato, ker so nesamozavestni, se bojijo, da bodo ostali sami, ne zmorejo ravnat racionalno (torej so odvisni od osebe, s katero so v odnosu), imajo določene nerazrešene travme (ženska, ki ostaja z moškim, ki jo pretepa, hkrati pa jo je v otroštvu pretepal oče) itd. Skratka: to je kompleksen problem in odgovor je odvisen od posameznika.
(Pa že spet: ne študiram psihologije ali psihiatrije.)
Sicer pa: Nekateri se takih reakcij zavedajo (zavedamo), ker so pač v neki meri prisotne pri vseh; vsaka tečnoba, hitra jeza in podobno, kar vsakdo kdaj doživi/počne, so enaka reakcija. Če to prepoznaš, potem je pač najbolj racionalno, da ukrepaš ustrezno situaciji in sicer: če veš, da te je fant prevaral in se dal na date site, potem ga pustiš, če ti je varanje nedopustno ali se z njim sprijazniš, če ti ni.
V splošnem je vedno najbolje, da se pogovoriš z osebo, ki je sprožila tako reakcijo, poveš kaj te je ujezilo/prizadelo in poskušaš rešit problem.
V zvezah, kjer so nesrečni, pa ljudje ostajajo zato, ker so nesamozavestni, se bojijo, da bodo ostali sami, ne zmorejo ravnat racionalno (torej so odvisni od osebe, s katero so v odnosu), imajo določene nerazrešene travme (ženska, ki ostaja z moškim, ki jo pretepa, hkrati pa jo je v otroštvu pretepal oče) itd. Skratka: to je kompleksen problem in odgovor je odvisen od posameznika.
(Pa že spet: ne študiram psihologije ali psihiatrije.)